Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Ортодонт - София

  • 3 984
  • 9
Здравейте,

След много ходене по мъките се разбра, че трябва да отида на ортодонт. Моля да ми препоръчате или да споделите мнение и опит за специлисти. Незная на къде да се насоча.
Прегледах форума за подобни теми, има, но са много стари, имам нужда от по-актуална информация.
Благодаря на отзовалите се!
Виж целия пост
# 1
Доц. д-р Мирослава Динкова
Виж целия пост
# 2
Здравейте,

Аз също ще си слагам брекети и имам препоръки за трима ортодонти:
д-р Надя Куюмджиева;
д-р Галина Белева;
проф. Валентин Мутавчиев


Търсих инфо и за тримата, но е оскъдна. Така, че ако някой има наблюдения за някой от тях, ще се радвам да сподели. Simple Smile
Благодаря предварително,

P.S. Иначе съм ходила при д-р Динкова на консултация, тъй като се води за един от най-добрите ортодонти в София. Цените обаче не са по моя джоб.
Виж целия пост
# 3
Професорът имаше преди време здравословен проблем и не приемаше пациенти, а ги прехвърляше на сина си. Аз не съм доволна от сина му.
Виж целия пост
# 4
Аз също търся добър орторонт, ще се радвам ако повече хора споделят.
Виж целия пост
# 5
Доцент Владимир Петрунов.
Водя детето си при него, за мен е прекрасен специалист.
Виж целия пост
# 6
Д-р Динкова е номер едно, но зависи на коя от служителките (не знам какви са точно) ще попаднете. Имам предвид центърът, който е в Младост. Аз нямах късмет, попаднах на една руса, къдрокоса, не помня името. Освен че ми направи поне 2 излишни алайнера, накрая така ми изпили горния резец докато чистеше лепилото, уж да го направи с естествени улеи. Всеки ден я псувам като се видя в огледалото. Тогава абсолютно нищо не казах. Съжалявам, че не и казах да спре, понеже усещах и болка. Номално- като ти пилят емайла. Заслужава да се обадя на Динкова и да се оплача, въпреки, че беше отдавна. Аман от некадърници.
Виж целия пост
# 7
Оплакването е било задължително. Засега сме нямали проблеми, да чукам на дърво.
Виж целия пост
# 8
Аз отидох в кабинета на д-р Динкова по препоръка и съм изключително разочарована.

Първо, чаках 6 месеца за конслутация с нея, която продължи буквално 5 мин.

После, почнахме лечението с прозрачни алайнери и как то работи е - в началото ти правят анализ и изчисляват колко "стъпки" ти трябват, т.е. колко алайнера трябва да смениш докато ти се изправят зъбите, като накрая имаш един последен алайнер, който задържа резултатите.

И така, лечението ми трябваше да свърши юли/август 2020 и като мина и последната стъпка беше повече от очевидно, че зъбите ми са все още криви.

Лекарката, която отговаря за мен ми каза, че то било нормално и те щели да се наместят като сложим алайнера, който е за "задържане на резултатите"... каква е логиката, не знам, но ми казаха да имам търпение и че ще се оправят.

След 3 месеца без никаква промяна и след като трябваше леко да повиша тон по телефона, най-накрая ми казаха, че да, ще трябва да минем още 1-2 стъпки, щом аз не съм била доволна от резултата... Да ме извинят, ама какво означава, че аз не съм доволна?! Те не виждат ли, че резултатите не са ок? За какъв професионализъм говорим изобщо? Да не говорим, че по едно време ми казаха, че едва ли не вината е моя, защото зъбите ми били прекално криви в началото... ами нали затова съм отишла при тях!

Както и да е, сега, вече почти 2 години след като почнах да се занимавам с тази клиника, съм отново с алайнер за "поддържане на резултата", въпреки че зъбите ми още не са прави... и като питах защо не направим още 1 стъпка, за да се оправят, отговорът беше, че някой ден, ще се изправят...

Може някои хора да са доволни, но аз съм изключително ядосана. Супер много ме е яд на тях - загубих толкова много време и нерви и сега все още чакам... за 2 години хората си оправят сериозни проблеми, а те не могат да ми изправят 2та предни зъба, които бяха леко извити...

Като единствен позитив ще кажа, че за допълнителните стъпки не са ми искали пари (за сега).
Виж целия пост
# 9
Сигурно сте някакъв специфичен случай. Има и такъв момент. Всеки реагира различно на лечението. Синът ми беше с доста криви зъби, кръстосване на задните, изместване на линията, абе .... дълго е за обяснение. Сега зъбите му са като мъниста, наредени, прави, усмивката му е брилянтна. Изчакваме да поникнат още 4 зъба, които вече са включени в редицата и мислим за финал (пу-пу, дано!).
Пожелавам Ви успех! Може пък това да не е Вашият ортодонт.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия