НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 136

  • 34 739
  • 781
# 705
Не е проблем, стига да не ти пречат млечните и да не прекаляваш с количеството. Simple Smile
Виж целия пост
# 706
Здравейте. Не намерих тема за кето, затова ще питам тук.

Ако искам да спазвам кето режим, какво мислите за пармиджано (още грана падано или пармезан) в режима? Това сирене е без лактоза, поради естествения процес на дълго зреене, но все пак знам, че въпросът със сирената е много пипкав...
А аз много обичам да си настържа пармиджано в салатата, важно ми е. Simple Smile))))
То и кето варира малко, на всеки количеството въглехидрат при което може да влезе и държи кетоза не е едно и също. Млечните са на проба-грешка като цяло, някои не толерират хич, а на други и в количества не им пречат.
Вариант за поръсване на ястия е и хранителна мая на люспи, поне на мен ми е такъв тип аромат като пармезана и си е полезна доста освен това. Не че има нещо лошо в пармезана, казвам го като вариант за разнообразяване.
Виж целия пост
# 707
Направих си майонезааа! Супер стана! Сложих в процесора яйце, горчица, винен оцет и сол. След като го разбих почнах да наливам мазнината, тамън щях да се откажа на 100-ния милилитър, че в ужасно рядко и Мм вика: сипвай още, сипвай, остави го още да върти и то по едно време взе, че стана. Просто аз винаги съм слагала несостатъчно мазнина явно. Сложих и лимон след това и разкош. Чакам си вечерята (телешки бургери на фурна) с нетърпение.

Хранителна мая много обичам, трябва да си поръчам пак, че ми е на привършване.
Виж целия пост
# 708
А, ами не бях чувала никога. Благодаря! Blush Понеже трябва да си го преведа. Тази мая е същото като yeast flakes на английски, така ли е? И за какво е полезна? Щом има аромат на пармезан, ще я пробвам. Yum
Виж целия пост
# 709
Barbabeau, защо си мисля, че си в Италия? Ако е така, мисля, че малко пармиджано върху салатата ти е най-малкият проблем Grinning Yum
Виж целия пост
# 710
А, ами не бях чувала никога. Благодаря! Blush Понеже трябва да си го преведа. Тази мая е същото като yeast flakes на английски, така ли е? И за какво е полезна? Щом има аромат на пармезан, ще я пробвам. Yum
Такова е да, те са едни тънки люспички, по-тънки и от хартия и като ги поръсиш върху нещо за нула време се навлажняват и стопяват. Yeast flakes, Nutritional yeast, мисля че има и бирена пак на люспи. Ако не намериш по регулярни магазини, виж където има продукти за вегани, за тях е опция за Б витамини които нямат много други варианти да си набавят.
Сега, не е 1 към 1 като пармезан разбира се, но поне за мен е този тип аромат и ми допада и си разнообразявам менюто и с това.
Виж целия пост
# 711
Аз като съм в Италия и става страшно. Огладнявам само от въздуха, като че ли. Все едно се отваря бездънна яма в корема ми. То всичко вкусно, вкусно, ухае на пица, паста, сосове... Ако хапна един път - край, няма спиране. А уж средиземноморската диета била хубава.
Виж целия пост
# 712
Хаха, да, в Италия съм. Нямам чак толкова фатално влечение към тестените (не, че не са ми вкусни Grin), но ми е по-мъчно за сирената. Пармиджано в салатата ми е сред любимите неща. Също горгондзола обичам, ементал... Тези мисля, че също са все без лактоза.
Виж целия пост
# 713
Че те тези сирена са си в режима- ако не ти влияят зле и ако не прекаляваш с тях, яж си ги. Grinning Питаш може ли пармиджано...а такъв избор имаш там на различни марки...благородно завиждам Yum
Виж целия пост
# 714
Втори яйчен ден мина. Доволна съм. Мисля, че ми хареса и може да се навия да го правя всяка седмица за по ден.
Виж целия пост
# 715
според мен си е по- добре пармиджаното, то практически няма и въглехидрати
на мен от бирена мая и витамини Б много ми се увеличава апетита
и миризмита ми се сменя, леко на вкисното ( извинявам се за биологичното отклонение)
Виж целия пост
# 716
Направих си тиквени "сладки", импровизирах с продуктите- слагам в скрит текст:
Скрит текст:
Преди печенето:
 
Изпечени:



Изненадващо, отвън станаха хрупкави, отвътре са малко по-странни, може би им трябва и сушене освен печене Thinking Предполагам, че ако бях разточила на тънко щяха да са с по-хубава консистенция и отвътре. Е, и шоколадови капки щяха да им вървят Stuck Out Tongue Winking Eye По-голямата част отиват във фризера, имах останало тиквено пюре и затова си направих експеримент Stuck Out Tongue
  
Виж целия пост
# 717
И аз да споделя:
Ако имате дюли подарък и не знаете какво да ги правите освен на сладко или желете, не се чудете. Подходящи са със свинско, заместват отлично картофите и дори са по-приятни.
Пред-историята е, че собственици на дюли ме попитаха за рецепта. След кратка анкета открих 2 интересни рецепти:
-руска : патица се пълни с четвъртинки дюли и се пече
-френско-креолска (от островите)- като заместител на картофите с месо.
Нямах патица, върви със свинско дюлата.
Кето-стриктно-маниаци,  моля подминете идеята без да ми давате акъл и да ми броите въглехидратите, след като не съм казала колко и какво друго съм яла. Мерси.
Виж целия пост
# 718
Как се държат дюлите при готвене? Скоро гледах някаква рецепта- пълнени дюли с кайма и др.- и първо свариха дюлите за някакво време и тогава ги пекоха...иначе били твърди и нямало да стане.... Thinking Останах с впечатление, че им трябва повече време, отколкото на картофите.
Виж целия пост
# 719
Момичета, коя беше споменала нещо за гответе на алабаш? Гледам ще го намаляват в Лидл другата седмица и съм му хвърлила око, но взема ли, не знам какво да го правя Joy
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия