НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 136

  • 34 750
  • 781
# 675
След три дни на яйчен фаст, 55.100. Не съм се мерила преди това, но съм нъ същите кг, на които приключих и миналата седмица и изчистих безразборното хранене от петък, събота и неделя.

Сега продължавам на ВМ НВХ, че са ми се дояли зеленчуци
Виж целия пост
# 676
Привет,

Я чакайте да питам аз.

1. За кремообразната извара от Лидл:

Това чудо изварата, дори пълномаслена, е с повече въглехидрати и по-малко мазнини, сравнено с българския кашкавал. Защо тогава казваме, че кашкавал не е ОК?

2. За майонезата:

Каква майонеза ползвате, мили дами? Давайте акъл насам People Eyes
Виж целия пост
# 677
Да дам отчет и аз -3.300. Аз доволен 😃. Ще правя скоро пак.
За днес миш-маш с овче сирене и яйца 😂.
Виж целия пост
# 678
Привет,

Я чакайте да питам аз.

1. За кремообразната извара от Лидл:

Това чудо изварата, дори пълномаслена, е с повече въглехидрати и по-малко мазнини, сравнено с българския кашкавал. Защо тогава казваме, че кашкавал не е ОК?

2. За майонезата:

Каква майонеза ползвате, мили дами? Давайте акъл насам People Eyes
Къде видя, че не може кашкавал? Аз го ям само на пица, когато правя кето такава. Иначе умишлено не ям, но това си е мое решение. Ако си чела някой скорошен пост, може да е било дискутирано конкретно за яйчения фаст, а не ВМ НВХ.

За майонезата, някаква руска взимах по едно време, че беше с голяма масленост. Има я във Фантастико и Кауфланд, но не помня вече състава ѝ. Спрях да взимам, понеже я купувах само да мажа върху пица, а сега си правя чеснов сос от кисело мляко, заквасена сметана, чесън и сол.

Вангоби, чудесен резултат. Аз се усещам поприбрана, а корем сутринта никакъв нямаше. Доволна съм.
Виж целия пост
# 679

Къде видя, че не може кашкавал? ...

... Ако си чела някой скорошен пост, може да е било дискутирано конкретно за яйчения фаст, а не ВМ НВХ.

Ух, по-лекичко де... Направо ме нахока.

Да, явно за времето на яйчен фаст е ставало дума. Благодаря.
Виж целия пост
# 680
Не съм искала да прозвучи така, извинявай. Просто да не съм пропуснала аз нещо. Може да се яде, но ако се замени с бри или подобно, е по-добре. Ако се следят по-изкъсо ВГХ. Но например на пица, запечени броколи със сирена и т.н., не може без малко кашкавал отгоре. Въпреки че вариант е и настъргана моцарела.
Виж целия пост
# 681
И аз приключих успешно 3-дневен фаст, 55 кг. Но определено ядох най-малко от всички фастове до сега (това е трети). Не съм и яла повече от 6 яйца на ден. И аз като Eden изчистих безразборното хранене за цяла предна седмица и си продължавам НВ-ВМХ. Аз ВМХ много не докарвам, по-скоро СМХ - средно мазнинно хранене 😀. 2 кг. си източих и ми е супер, пия си кафенце и нямам търпение да си направя някаква вкусотия за обяд, нещо като зеленчуци със сметана ми се хапва. Яйца не ми се гледат в момента.
Виж целия пост
# 682
Майонеза вече само аз си правя, не купувам. Като им погледна състава и... Grin .. А тя става супер лесно и бързо - 1 яйце, към 150-200 мл зехтин, скилидка чесън (по желание), сол и лимон. Разбивам с блендер за 2 мин и е готова.
Виж целия пост
# 683
Така и не успях никога да направя майонеза със зехтин... не знам къде бъркам, правила съм много пъти с олио но със зехтин никога не стана работата. Накрая се отказах, не е нещо дето ми е важно и без това, мога и без майонеза или много рядко и в малки количества.
Виж целия пост
# 684
А пък аз правя майонезата с шарлан, яйце, малко лимонов сок. Правих и със зехтин, но на вкус много се усещаше зехтина и въобще не ми хареса. Като я правя за овкусяване на салати добавям понякога и по лъжичка горчица.
Виж целия пост
# 685
Така и не успях никога да направя майонеза със зехтин... не знам къде бъркам, правила съм много пъти с олио но със зехтин никога не стана работата. Накрая се отказах, не е нещо дето ми е важно и без това, мога и без майонеза или много рядко и в малки количества.
Е как така?
Аз си правя със зехтин става винаги, ако ти се струва рядка слагаш още зехтин.
Моята девойка и е забранено да яде яйца и за нея правя с прясно мляко и зехтин.
Става още по- гъста.
Правя с цяло яйце, лим.сок, сол и зехтин, наливам над яйцето 2/3, т.е. ако яйцето е 50гр още поне 100,може и повече зехтин.
С пасатор за 2 мин е готова, е да има по- тежък вкус, ама ѝ свикнахме и вече само домашна правя.
Виж целия пост
# 686
Аз също не мога да докарам майонезата. Не ми се получава просто. Ама аз съм упорита и ще пробвам пак.

Имаме един семеен приятел, участвал в Мастършеф, ни беше на гости миналата година и ни спретна уникална майонеза с моя пасатор. Опитах след него, нищо не стана.
Виж целия пост
# 687
Резултатът при мен от яйчения фаст е -600 грама Grinning Обаче съм почти пред цикъл, а и кантарът отчита, че е минус на мазнини което ме устройва. Като обиколки повече се забелязват тези -600 грама Wink Отчитам и, че преспокойно можех да мина и с по 2-3 яйца на ден, второто хранене ми беше все "по задължение"..нещо нямах особен апетит.
И аз си правя майонезата. Имам един трик- слагам зехтина в хладилника, за да е на еднаква температура с яйцето. Другото което спазвам е да "изтеглям" нагоре с пасатора...
Arwen, с какъв блендер правиш майонезата?
Виж целия пост
# 688
Момичета, започнах днес яйчения фаст и аз. Е, псилиума как беше изпит, но си казах, че поне ще си подредя храненията (че все залитах по не-режимни) и така няма да прегрешавам. Седнах на обяд с 5 варени яйца с-размер, отрязах по- малко от 50 гр. масло и си взех малко синьо сирене. Едвам преглътнах количествата. За вечеря със сигурност ще сваря по- малко яйца и няма да се напъвам. Колкото- толкова.
Виж целия пост
# 689
Така и не успях никога да направя майонеза със зехтин... не знам къде бъркам, правила съм много пъти с олио но със зехтин никога не стана работата. Накрая се отказах, не е нещо дето ми е важно и без това, мога и без майонеза или много рядко и в малки количества.
Е как така?
Аз си правя със зехтин става винаги, ако ти се струва рядка слагаш още зехтин.
Моята девойка и е забранено да яде яйца и за нея правя с прясно мляко и зехтин.
Става още по- гъста.
Правя с цяло яйце, лим.сок, сол и зехтин, наливам над яйцето 2/3, т.е. ако яйцето е 50гр още поне 100,може и повече зехтин.
С пасатор за 2 мин е готова, е да има по- тежък вкус, ама ѝ свикнахме и вече само домашна правя.
Правила съм много пъти - и с яйце, и с прясно мляко. С олио става направо с нож да я режеш но със зехтин ни веднъж не успях и се отказах понеже както казах не ми е важно.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия