Моля за рецепта за лесна плодова желирана торта

  • 1 103
  • 9
Не знаех къде да си задам въпроса,но понеже ми е спешно,реших да пусна тема.
В четвъртък имам РД.Искам да се опитам да направя малки тортички с желирани замразени горски плодове.Но без да ги варя предварително.
Представям си нещо като блата на чийзкейк на дъното,залят с тези желирани плодове.
Но,не знам технологията-ако изсипя желираната смес върху сместта от бисквити и масло,няма ли да се разтече маслото,примерно..
А ако някой има и готова рецепта да сподели,ще съм многго благодарна!
Виж целия пост
# 1
Не би трябвало маслото да се разтече, понеже обикновено не се борави с вряло желе. Мисля, че това, което желаете да се получи ще е леко особено само с желе. Може да пробвате са желирате някакъв соп/ сироп, който да е безцветен, а вътре плодовете, за да е и приятно на вкус Simple Smile Успех!
Виж целия пост
# 2
Може да пробваш с бутер тесто, украсено със сметана и желирани ягоди отгоре.
Виж целия пост
# 3
http://www.evatoneva.com/index.php?option=com_content&view=a … tki&Itemid=13
https://www.mycookingbookblog.com/jelirana-torta-parfe-s-kiselo- … askovi-ot-kompot/
Виж целия пост
# 4
Разбирам, че желаеш да се получи нещо такова ли, но с горски плодове и в малки формички:
Виж целия пост
# 5
Да,точно такова!
Благодаря на всички,които се включват!
Виж целия пост
# 6
Аз го виждам като класически чийз кейк, просто ще потърсиш сокче за най- горния пласт, което да желираш и да объркаш с плодовете. Може да е от касис, от боровинка, нямам идея какъв плод и цвят ще ти харесат Simple Smile
 Аз съм си поръчвала силиконови формички за желирани мечета от алиекспрес Simple Smile Не би трябвало да имаш проблем да желираш известно количество сокче.
Виж целия пост
# 7
Върху подложката от бисквити може да се сложи желиран, млечен крем и след това на по-тънък слой желе с плодове. Ако е директно желе ми се струва, че изобщо няма да е вкусно.
Виж целия пост
# 8
Сокът с разтворения желатин трябва да се охлади много, за да започне да желира. Аз даже го слагам за кратко във фризера, след като се е охладил до поне стайна температура. Редя плодовете и заливам с желето. Номерът е да се следи кога ще започне да желира, за да не е съвсем стегнато. После се доохлажда до пълно желиране.
Виж целия пост
# 9
Желираната торта на Raya
Лошото е, че доста от снимките са изчезнали. Тортата предполага импровизации.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия