Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 7

  • 24 954
  • 798
Привет момичета, а защо не и момчета.

Темата е предназначена за всички, които се интересуват от продукти съдържащи различни форми на витамин А и тяхната ефективност, правилен начин на използване и продукти с които успешно може да се комбинира.

Продуктите с ретиноиди и основно третиноин са неоспоримо доказани като ефективни и безопасни при правилна употреба в борбата с бръчките, фините линии и отпускането на кожата в следствие загубата на колаген и реално, една от малкото доказани съставки, способни да обърнат часовника в обратна посока.

Крем с третиноин/ретиноидна киселина не се предлага в България никакъв от няколко години.
Териноин е генеричното име на веществото ретиноидна киселина, което е лекарство против акне, а също така FDA (Food and Drug Administration на САЩ) одобрено за използване като противостареешо средство. Третиноин е лекарствено средство, а не козметично и в много държави можеш да се сдобиеш с него само с рецепта.
Поради особеностите и правилата, които трябва да се спазват при употребата му, не е и надали ще бъде освободено за продажба като козметика.

Факт е, че не е за всеки.
Има хора с много чувствителна кожа, които не могат да се адаптират /или им е необходим специален режим наблюдаван/изписан от дерматолог.
Има хора с различни кожни състояния, които не им позволяват да ползват толкова силно вечество или имат нужда от специален режим за адаптация наблюдаван от дерматолог.
Има хора, които не са способни да спазват режим в дългосрочен план, защото това не е продукт, който може да ползваш от време на време и употребата му изисква задължително ползване ежедневно на слънцезащита.

Крем третиноин/ретиноидна киселина в България не се педлага под никаква форма.
На пазара в страната има само козметични продукти с ретинол. При желание да се сдобиете с третинон, трябва да поръчате от чужбина.
Моля, преди да пристъпите към ползване на това лекарство, да направите подробно собствено проучване.


Някои от названията на медикамента и държавата, в която се намират
Гърция - Airol - само 0.05%
Турция - Aknelyse - 0,05% и 0,1%
Тайланд - Vitacid - 0.025%, 0.05% и 0.1%
Индия - A Ret - 0.025%, 0.05% и 0.1%
Испания - Retirides - 0,025%, 0,05%, 0,1%


Предупреждения:
- ретиноидни продукти не трябва да се използват, ако сте бременна, опитвате се да забременеете или кърмите. Ако по време на ползването установите бременност, трябва да спрете използването на продукта веднага. Ако не го направите, има риск от малформации в плода.
- ретиноидни продукти не трябва да се ползват, ако не сте способни да ползвате ежедневно и да подновявате редовно (на 2-3 часа) слънцезащита. Ползването на ретиноиди без такава увеличава рискът от появата на пигментни петна.


Информация за ретиноидите (на английски)

Adapalene е генеричното име на препарата Differin, който се използва главно за лечение на акне и няма достатъчно проучвания дали притежава същия или подобен антиейдж ефект като третиноин.

Линк към предната тема тук
Виж целия пост
# 1
Благодаря за новата темичка, Миоки!
Да сме млади вечно!😄
Виж целия пост
# 2
Да се запиша с въпрос, който ми изникна... Третиноинът само за жени ли опасен от репродуктивна гледна точка?
Виж целия пост
# 3
Благодаря за новата темичка, Миоки!
Да сме млади вечно!😄
А дано, ама надали Trollface
Поне да сме в най-добрата си възможна форма Wink
Виж целия пост
# 4
Записвам се. Важно е да ми по изравни лицето от към черни точки и дупки от тях.
Виж целия пост
# 5
Вече съм на 3 мазания, през 3 дни. Само след първия път, два дни след това имах дебела под кожна пъпка. До момента нямам белене или дискомфорт 🙄. Дали защото повече от година ползвам ретиноид или ретинол? Да скъся ли времето и да почна през 2 дни? Иначе мажа в сандвич с хидратиращи крем, може би това да е причината за небеленето ми...
Виж целия пост
# 6
Мажи още веднъж през 3 и пробвай през 2. Ако ти дойде много, връщаш напрез 3.
Виж целия пост
# 7
Вече мажа през ден. Много ми допада ефектът върху порите. На увеличителното огледало се вижда, че са по-чисти и са се свили.
Виж целия пост
# 8
Привет на всички!

След седмици четене на няколко от темите - най-после се включвам да споделя личния ми опит Simple Smile
Имам смесена кожа, склонна към акне, хиперпигментация и белези от най-малкото нещо Sob

След супер много проучване, пролетта започнах с нисък процент Ретинол и дългосрочната идея бавно и търпеливо да вдигам към трет.
След 4 месеца ретинол обаче и никакви раздразнения, а подобрено акне - стана ясно, че съм си надценила търпението и преди 2 седмици започнах трет (Аирол), 3 пъти седмично.
Засега единствените неприятни ефекти са супер леко белене по сухите зони - ок. нос и брадичка, и една голяма пъпка, която се появи разярена, но си отиде скоростно. Но ако кожата ми реагира както си мисля, очаквам яко обриване в идните седмици...
Засега мисля, че силната хидратация помага и беленето е незабележимо. Част от подготовката ми за трет беше месец 7 скинс с хидратиращ есенция-тонер и усещам, че работи.
Ще ъпдейтвам с процеса при мен, виждам, че с няколко души сме започнали по едно и също време Simple Smile
Виж целия пост
# 9
Снощи мазах за трети път. Чувствителност - няма. Белене - няма. Кир/парченца кожа по тампончето когато почиствам - вече и такова няма. Единственото странно, което усещам, е една странна опънатост   на кожата (като все едно ще се сцепи), но НЕ е сухота, напротив - доста сочна е. Напук намазах и отстрани на носа върху сцепеното... Или ще свиква, или ще лови гората...
Виж целия пост
# 10
Ама недей да мажеш сцепеното. Ще си докараш някоя екзема. Не се маже върху отворени рани, дори да са хванали коричка докато не се поизлекуват леко поне.
Виж целия пост
# 11
Не мажи на разранена кожа.Така или иначе продуктът мигрира и достига до всички части на лицето, просто не толкова концентриран.
Ще си докараш сериозна екзема и дискомфорт.Дай време на кожата да привикне.
Аз гака бях с шията и около очите.Спирах да мажа при леко раздразнение дори.Накрая спряга тези лезии да се получават.
Виж целия пост
# 12
Добре. Ще го имам в предвид. Факт е, че днес раните са затворени, но все пак продължавам да им напластявам Глизолид.
Виж целия пост
# 13
Изчакай да позавяхнат. Възпаление на кожата, може да доведе и до нежелано пигментиране. Това кремче трябва да се уважава, не е шегичка като тия от козметичния магазин.
Виж целия пост
# 14
Здравейте! Имам следните въпроси:

Мажа се с третиноин 0.05% от една година. Резултата е спорен. Целта ми да е понамаля порите и черните точки. Чудя се дали да премина на 0.1%? Някой има ли опит дали концентрацията е правопропорционална на резултата?

Имам и друг въпрос. Откъде си набавяте третиноин с 0.1% концентрация. Гледах, търсих, нищо надеждно и на приемлива цена не открих. Говоря за онлайн покупка, на място е ясно.9
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия