Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Търси се сестра

  • 4 047
  • 11
Здравейте!
Знам, че ще е търсене на игла в купа сено, но трябва да започнем от някъде.
Моя приятелка разбра, че има сестра, дадена за осиновяване. Тя няма други братя или сестри и много силно желае да я намери..
Ще се консултираме и с частен детектив, но бих искала да събера мнения на хора, които по един или друг начин са издирвали някого.
Единственото, което знаем, за сестрата на моята приятелка е, че е родена на 9 март 1981г. в Окръжна болница Варна. Дадено й е името Валентина, но вероятно е сменено.
Благодаря предварително на всеки, който се включи с идеи!
Виж целия пост
# 1
Във фейсбук има група - "Търсим се" или нещо от този род. Има подробни инструкции, как и по какъв начин да започне търсенето. Моя осиновена позната с помощ от групата откри биологичната си майка. Пробвайте и там. Успех!
Виж целия пост
# 2
Това са строго семейни отношения и външни лица не трябва да се месят в тях.
Щом някой е дал дете за осиновяване, значи това дете не е било желано, а след толкова години вече е късно. Момичето може да не знае, че е осиновено, ще и съсипете живота. Изобщо с какво право се бъркате?!
Виж целия пост
# 3
Това са строго семейни отношения и външни лица не трябва да се месят в тях.
Щом някой е дал дете за осиновяване, значи това дете не е било желано, а след толкова години вече е късно. Момичето може да не знае, че е осиновено, ще и съсипете живота. Изобщо с какво право се бъркате?!
Питате ме мен лично ли с какво право се бъркам? Аз не се бъркам на никого в семейните отношения, просто моята приятелка не рови много из групи и фейсбук и ме помоли да потърся информация. А това, че е решила да потърси сестра си си е нейно лично решение.. не е мое, не е ваше. Не съдете хората като не знаете каква е историята, моля ви. Всеки си знае нещо.
Виж целия пост
# 4
Това са строго семейни отношения и външни лица не трябва да се месят в тях.
Щом някой е дал дете за осиновяване, значи това дете не е било желано, а след толкова години вече е късно. Момичето може да не знае, че е осиновено, ще и съсипете живота. Изобщо с какво право се бъркате?!
Една почти 40-годишна жена няма как да не е разбрала до сега, че е осиновена. Друг въпрос е дали самата тя търси информация за произхода си и биологичните родители. Най-вероятно търси. Това е жена и майка (вероятно), която през живота си се изправя пред доста неизвестни от медицинско естество. В днешно време много осиновени търсят истината, за да могат поне да попълнят тези празни полета, които са свързани с наследствеността - генетичната, не материалната.
Виж целия пост
# 5
Mama Ru напълно съм съгласна с вас. Освен това, до колкото разбирам не е никак лесно да намериш информация за биол. родители. Може пък да е търсила жената и да не е успяла да открие нищо.
Виж целия пост
# 6
obsessi0n, да защото се пази тайната за осиновяването. Осиновеният както и биологичният родител нямат право на информация един за друг след осиновяването. Тази тайна пази живота и на двете страни от нежелано вмешателство. За съжаление пази и когато двете страни имат желание да установят контакт и да запълнят празните полета.
Тази група "Търси се" мисля, че беше спряла да приема нови заявки.
Жената може да даде информация и за името на биологичната майка (поне инициалите) и да се надява, че осиновената сестра ще попадне на тази информация и също желае контакт.
Другият вариант е чрез наемане на детектив, но не знам доколко ще свърши работа. И трябва да е подготвена търсенето да не завърши с успех.
Виж целия пост
# 7
Честно казано аз също смятам за нередно издирването на такива “роднини”, но в крайна сметка решението си е на въпросната жена, издирваща сестра си.

Та понеже сме в процес на осиновяване, да си кажа. От страна на родител, не бих желала някой да ми търси детето след време. Оставил си го (това важи за родителите, но би следвало и братята и сестрите да уважат решението на родителите си), не го търси отново. Наистина може да му се развали семейството или пък психически да се натовари. Лично аз не бих позволила на някого да ми търси детето, след като го е оставил, освен ако детето няма някакво неистово желание да се запознае с биологичните си родители. Дори и да има такива пориви, пак бих се опитала да го разубедя...
Виж целия пост
# 8
AlexM1590, и аз съм осиновител. Въпреки това смятам, че децата ми имат право да потърсят информация за произхода си. Не сега, разбира се, а като големи и осъзнати хора. Осиновени възрастни хора казват, че им е нужно да намерят тази информация, да се видят по възможност с БР, за да приключат с това и да продължат напред, за за се почувстват пълни/ завършени... Ние няма как да се поставим на тяхно място, но мисълта, че си бил отхвърлен/ излишен/ нежелан сигурно е болезнена. И да, поемат риска да бъдат отхвърлени отново. Честно казано аз също бих искала да го знам, защото в днешно време рискът от кръвосмешение не е никак малък - колко хора стигат до брак и проверка на произхода преди това? В същото време днес много по-лесно се пристъпва към сексуална връзка отколкото в миналото, когато често връзката се е консумирала след подписа в гражданското.
С две думи, хубаво е да има достъп до определена информация за произхода.
Виж целия пост
# 9
Алекс, вие не бихте позволили, докато това зависи от вас. В един момент обаче детето става възрастен и вашето позволение си остава на добра воля. Реши ли, ще го направи.
Виж целия пост
# 10
Да, съгласна съм. Аз по-скоро имах в предвид, че като родител, не бих позволила в бъдеще някой да търси детето, освен ако то само не прояви желание да разбере повече за БР. И да, логично е оставен за осиновяване да търси информация за БР, но някой, който е оставил дете, да му се бърка в живота след това...за мен е вмешателство и би било по-разумно да пази дистанция, тези от обкръжението на БР, също.
Виж целия пост
# 11
Дами, благодаря за мненията, но въпросът беше различен. Ясно е, че това е изключително деликатна тема, много лична и всеки има различно усещане за това кое е най-правилно да се направи. Ако човек не го е преживял, няма как да знае какво решение би взел. Както с всичко останало в живота. На теория нещата са едни, а пък като ни се случи и виждаме всичко в друга светлина. Аз лично за себе си смятам, че ако бях осиновена, щеше да поискам да разбера истината. Ако детето ми бе осиновено, нямаше да го спирам, ако реши да търси БР. Но "ако" е велика дума..
Всеки човек е една цяла вселена, не можеш да знаеш какво става в душата му на 100%, дори понякога това да е детето ни, съпруг, родител. Важно е да уважаваме изборите им, да не съдим, а да се опитваме да видим нещата и от тяхната камбанария.
Аз смятам, че това търсене може да донесе и разочарование на приятелката ми. Спомена някой в коментарите, че видиш ли тя ще съсипе живота на сестра си, но я си представете, че е вероятно и обратното? Монетата винаги има 2 страни. Но в случая я подкрепям за решението й, всеки човек има път, по който върви, да взема решения и да живее с последствията от тях - и добри и лоши.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия