Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Ембриоредукция

  • 503
  • 7
Здравейте. След 2 години опити чрез ин витро процедури имам първи положителен тест. При първият ми преглед, доктора установи че от две трансферирани ембриончета са станали три, тоест единия се е разделил на две. На прегледа в 6 г.с. се чуха три сърчица и лекаря каза, че това е много лошо. Сега съм в изчакване 2 седмици до следващият преглед с надеждата, че ембриончета сами ще се разберат кое да остане и кое ще продължи. Това е най-добрия случай за мен. Ако не се случи естествена редукция ще трябва да се подложа на редукция от лекар. Определено положението ми не е никак добро. Моля тези от вас, които са минали поради една или друга причина през ембриоредукция да споделят. Много четох и търсих из форума подобна тема, но открих само няколко поста преди 10 години. Благодаря ви за отделеното време.
Виж целия пост
# 1
Редукция ще направят на едното. На еднояйчните ако тръгнат да спират сърчицето рискуват да си отидат и двете.
Ако са три отделни ембриона, редуцират това което е най близо и удобно.
Виж целия пост
# 2
А няма ли шанс да останат и трите? На мен ми бяха трансферирали 4, което ми се видя ужасно много. Първоначално, когато ми съобщиха бройката, исках да им кажа, че не желая да ги трансферират всичките, но те започнаха да ме убеждават, че вероятността да се захванат повече от две е минимална. В крайна сметка само едно се захвана и се роди моето дете.
Виж целия пост
# 3
Има. Но и риска да се родят в 27 седмица е огромен.
Виж целия пост
# 4
И аз се зачудих, директно ли казват редукция? Тоест без коментар- рискове +/- и да вземеш решение. В такъв случай казват: Задължителна редукция?
Виж целия пост
# 5
Никой няма да ти опре пистолет в главата.
Но като майка на дете родено в 32 гс, ви казвам, че това е кошмар. Предполагам просто, че се съобщават рисковете и родителите сами да си решат.
Виж целия пост
# 6
От моя конкретно случай останах с впечатление, че не обясняват много за рисковете. Поставиха толкова много ембриони с надеждата един да е читав, както и се случи, ама ако бяха повече и трябваше да бъда в положението на авторката на темата не ми се мисли.
Когато отидох да дам кръв за БХС и споделих, че съм бременна след инвитро и че съм се надявала на близнаци /две/ жената ми каза: По-добре, че е само едно. Знаеш ли колко са рискови многоплодните бременности. Недей да съжаляваш. "
Виж целия пост
# 7
стискам палци да ти се получи по естествен път, че решенията са трудни.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия