Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Молекулярна биология или Биотехнологии задочно

  • 1 135
  • 4
Здравейте, от известно време се интересувам от молекулярна биология и наскоро ми хрумна, че искам да го уча. Тъй като работя и нямам друго висше, трябва да е бакалавър и да е задочно. Гледах СУ и ПУ, но там имат молекулярна биология само редовно. Интересува ме какви са възможностите да съм редовно, но да ходя само на някои практики, както и да се обучавам в по-индивидуално направена програма, например да взимам 2 години наведнъж и тн. И кой е най-подходящият университет, в който работещ човек на 30 може да учи платено, без преживяването да си сеедно е в училище - със следене на присъствия и от този сорт неща. Ще съм много благодарна, ако някой сподели информация за тази или подобни специалности.
Виж целия пост
# 1
За да можеш да вземеш две години за една, доколкото си спомням, трябва да имаш висок успех и да си завършила поне първи курс. Иначе и двата университета са много хубави и предлагат и други възможности за обучение (платено например), аз бих избрал СУ. Това мога да ти кажа, не знам дали е полезен коментара ми, но ти пожелавам успех.
Виж целия пост
# 2
Специалност Биотехнологии има и в Университет по хранителни технологии–Пловдив.
Виж целия пост
# 3
Дъщеря ми е "Молекулярна биология" в ПУ.
Няма как да е задочно, защото имат страшно много практически упражнения в лабораторна среда.

Знам, че са супер стриктни относно отсъствията и човек има право на определен брой. Честно казано, не виждам как може да се получи да работиш и да следваш тази специалност...
Виж целия пост
# 4
Присъствието на лекции не е особен проблем. Но всеки ден има практически упражнения, на които се пишат отсъствия и следва отработка, липса на заверка за изпит. Ако си майка, имаш право на по-голям процент отсъствия.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия