На море в Гърция 2020/2021

  • 61 596
  • 767
# 15
Много благодаря за темата. Тази година не успяхме да се докоснем до "гръцкото море". Трижди съжалявахме. Надявам се догодина да успеем..
Виж целия пост
# 16
И една от любимите ми гледки това лято, за нещастие - за кратко Simple Smile. Чиста случайност ме събуди по изгрев в първата нощ, обикновено не ставам преди 6 дори в работен ден. Грабнах фотоапарата в просъница, после си доспах.

Виж целия пост
# 17
Благодаря за новата тема!
За мое съжаление в анкетата натиснах Не, но се надявам следващото лято да имаме възможност и да стигнем до гръцко приключение.
Вероятно ще е много лежерно, защото ако всичко е наред вече ще бъдем четирима😀
Виж целия пост
# 18
Аз не пропускам сутрин без изгрева, най-любимият ми момент от деня е сутрешната тишина на плажа и кафе в компанията на някоя и друга чайка. 😁

Скрит текст:


Виж целия пост
# 19
Да се запиша и аз с един изгрев
Скрит текст:
Гласувах - само 2 пъти успяхме. Колкото - толкова. Екстра беше Simple Smile
Дано догодина можем повече..
Виж целия пост
# 20
Много благодаря за новата тема! За щастие, с оглед на усложнената обстановка, успяхме цели два пъти тази година да кръстосваме пътищата на Пелион.
Виж целия пост
# 21
Да се запиша и аз с една снимка.

Предвид седмокласната епопея вкъщи, ковид обстановката и съмнението ми дали изобщо ще успеем някъде да отидем, не се оплаквам, откраднахме си Гърция и тази година. Дано догодина е по-хубаво!
Хайде и още една, че ми се получи много хубава 🤪
Виж целия пост
# 22
Параход,благодаря за новата тема!
Много хубави снимки сте качили,браво!
За съжаление ние не стигнахме до Гърция това лято,но се надявам 2021 да бъдем свободни да пътуваме🏝🏝🏝⛵⛴🛫
Виж целия пост
# 23
И аз искам да благодаря на Параход за непрестанните усилия, които не пести, както и на всички останали, които със своите постове и снимки правят темата интересна, полезна и приятна!
Ние успяхме да почиваме тази година на любимото гръцко море веднъж, но пък качествено. Беше прекрасна почивка - напълно безоблачна (за 11 дни не видях и едно облаче в небето), с наситено синьо небе на фона на ослепително белите къщички и църкви и кристално чисто тюркоазено море. Благодарна съм, че се случи! Успях и за трети път да отпразнувам рождения се ден на Беломорието - лежерно, с любимите хора и без излишна суетня и приготовления.
Вече мечтая за следващото лято - на сърцето ми е легнал още един Додеканез - Карпатос, но не знам дали ще се случи - май няма да посмея да купувам самолетни билети. По-скоро ще е Алонисос - него го планирах за 2019г., но заради директните полети до Ханя, го отложих. Която и да е дестинацията, важното е да има почивка! Дано 2021г. е по-нормална за пътуване.
Снимките съм ви ги показвала вече. Оказа се, че на изгреви нямам, въпреки че в Гърция ставам много рано, да не изпусна плажа Sunglasses Ще ви сложа пак един залез от Патмос, за компенсация.
Виж целия пост
# 24
Да се запиша и аз с една снимка.

Предвид седмокласната епопея вкъщи, ковид обстановката и съмнението ми дали изобщо ще успеем някъде да отидем, не се оплаквам, откраднахме си Гърция и тази година. Дано догодина е по-хубаво!
Хайде и още една, че ми се получи много хубава 🤪

Звънче, на втората снимка островчето срещу плажа на Парга ли е?
Виж целия пост
# 25
Amelie, и двете са там.

Миленка_д, както винаги впечатляващ избор на дестинации, пожелавам успешно стигане и ще чакаме репортажите догодина. Към Алонисос храня най-топли чувства и с удоволствие бих се върнала някой ден; на Карпатос не съм била, но ми е в уишлиста, а от приятелка имам също страхотни отзиви и снимки.
А ето и най-хубавите снимки от Олимбос, Карпатос, които съм виждала през живота си!
https://juliaklimi.com/life-in-olympos-karpathos/


И понеже в темата през годините често се задават въпроси за най-близката интересна дестинация - Солун, от няколко дни се каня да споделя един линк с добър списък на места, които трябва да се видят.
Горе-долу съвпада с този, който препоръчвам и аз - като не съм била във всички споменати музеи и добавям към изброеното "стъргалата" площад Аристотелус и новата променада с чадърите.
https://www.swedishnomad.com/things-to-do-in-thessaloniki/?fbcli … DRMRb1or0mZV8eyc8

А манджи трябва да се снимат там, не залези Simple Smile
Виж целия пост
# 26
И ние таз година за първи път от лето 2000 бяхме пас.
Виж целия пост
# 27
Благодаря Параход Flowers Hibiscus

Вчера писах, писах на телефона и какво блокира, всичко се изтри.
Ние бяхме от щастливците, които успяха да посетят Гърция 2 пъти тази година и колкото и да звучи комично, причината беше вируса иначе бяхме планирали други пътувания, но заради нежеланието ни да ползваме самолети, потеглихме до по-близката дестинация и определено останахме толкова доволни, че вече кроя следващото пътуване!
Почнах да гледам за резервация на Кефалония за юни, от букинг ми изпратиха ваучер, който е валиден две седмици и няма просто как да не се възползвам, разбира се ще резервирам нещо което има безплатна анулация.
Моля помагайте Flowers Hibiscus Тази година обиколихме предимно северната част на Кефалония и посетихме по-полулярните плажове. Догодина ще се завърнем с бръмбазъка и ще обиколим южната част на острова.
Моля кажете на юг, кои плажове най-много са ви допаднали? Не сме обикаляли и крайбрежието около Порос, там има ли какво да се види?
Препоръчайте ни район, в който да търся място за настаняване? Искам настаняването да е в близост до хубав пясъчен плаж, за да може ако примерно отидем по-далечко на дурго място с колата, следобед да ни е по-близо като се върнем да заведем малкото на плажа.
Харесах си апартаменти в Скала, но по снимикте там плажа не ми допадно особено, а ми се вижда и малко отдалечено.
Като плажове, пак по снимикте ми допаднаха Макирс Гиалос и Плати Гиалос/изглеждат прекрасни, но ако сезонът е нормален, може би ще са претъпкани/, Каминиа също ми допадна. Така като гледам, може би някъде  в районите около Свороната, Песада, Лурда би било добро място за настаняване за нас.

Следващият ми въпрос е за Итака, планирали сме 3 нощувки там на отиване или на връщане. Там кое е най-подходящото място за настаняване според вас?
Виж целия пост
# 28
anbibian,
Плажовете на юг на Кефалония на мен не са ми много интересни. Единствено Мунда (краен югоизток, при костенурките) е нещо по-така. Но близките селища са Скала и Кателиос, които са сериозно поангличанчени. Освен това следобед често е ветровито. Има и един хотел с басейн, единствен на плажа - Mounda Beach мисля, че се казваше. Каминия, за който ти си писала, е част от същата плажна ивица - тъй като е дълга няколко км, тя има три имена в различните си части - Каминия, Потамакия и Мунда.

Иначе около Лурдата и Влахата има невероятен избор от вили и семейни хотелчета с прекрасни градини, гледки към Закинтос и съблазнителни цени. И ние сме отсядали там веднъж. Но просто не ползвахме близките плажове.

Около Порос е приятно, много зелено, но плажовете не стават за нищо. Най-хубавите пясъчни плажове, писала съм и преди, според мен са на полуостров Пали - Кси, Ваца, Лепеда. Така че може да се поогледаш там (не помня ходихте ли тази година). Стигането от Ликсури до Аргостоли е най-бързо с ферибота.

Макри и Плати Ялос са чудесни плажове. Тази година сигурно са били и доста по-спокойни. Но не бих отседнала в Ласи за нищо на света.
Виж целия пост
# 29
Благодаря за прекрасната тема Параход!
За съжаление и ние не успяхме това лято и мечтаем за следващото. И от мен любим изгрев...даже е точно от Джулая!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия