Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Нормално ли е детето да пие 1,5л вода на ден

  • 1 435
  • 11
Здравейте! Детето ми е на 2 г и пие доста вода - по 1,5л за един ден. Според вас много ли е или е нормално? Благодаря предварително! 😇
Виж целия пост
# 1
Защо да не е нормално? То расте.
А водата е толкова важна колкото и храната.
Виж целия пост
# 2
Обърнете се към педиатъра си с този въпрос.
Виж целия пост
# 3
Пикае ли често или я задържа? Да не би да е гладно,да яде солено,най добре питайте педиатър,нека да му пуснат изследвания.
Виж целия пост
# 4
По принцип е доста за тази възраст, повечето деца пият по-малко от това количество. Имам приятелка, чиято дъщеря също пиеше огромни количества и беше нормално здраво дете.
Все пак попитайте педиатъра, за да се изключи проблем (например диабет).
Виж целия пост
# 5
Пишка си често не задържа вода,също така съм питала и личната му лекарка и тя каза,че няма проблем нека си пие.Последно като му пускахме пкк и урина всичко беше нормално. А той от мъничък си пийва доста водичка. Но наскоро една жена ми каза,че не било хубаво заради бъбреците и затова реших да попитам и тук.
Виж целия пост
# 6
Консултирайте се тогава за второ мнение, с нефролог например.
Виж целия пост
# 7
Определено бих направила консултация с нефролог на Ваше място.  

Чела съм за нещо от порядъка на 30 мл на кг тегло като ориентир за водата, литър и половина ми се виждат много за толкова малко дете, но не съм лекар, така че съветът ми е - обърнете се към лекар щом Ви притеснява.
Виж целия пост
# 8
И аз имам спомен за същото, ориентировъчно 30 мл на кг тегло е ок. Литър и половина за 2 годишно ми изглежда доста, действително може да е натоварващо за бъбреци, сърце и т.н.
Виж целия пост
# 9
Преди години и аз се чудех за същото. Моето дете също пие много вода. Тогава говорих с лекар, аз се притеснявах за диабет, но той каза, че при хора с диабет (неустановен още) количеството вода е прекомерно - около 10 л/ден и повече.
Виж целия пост
# 10
Диабет не е единственият потенциален проблем,трябва консултация с нефролог, не е за форум това питане.
Виж целия пост
# 11
Да.
И моите деца пият страшно много вода. Голямата ми дъщеря, на 6г, пие по повече от 2л на ден. Зимата не толкова много, го пие много вода и когато ожаднее пие много на веднъж.. по 1/2л.
Педиатърът каза че е ок.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия