Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Подарък за начинаещ фотограф

  • 2 941
  • 4
Здравейте хора, от месец се мъча да измисля подарък за сестра си. Та учи фотография първа година и това  е най-голямата  и страст. Искам подаръка и да е свързан с тази тема, но тъй като не разбирам нищо, търся помощ в избора. Апарат и статив си има, дайте др. предложения. Благодаря!
Виж целия пост
# 1
Бяла кутия.
Някой филтър, обектив...
Чанта за апарат и обективи.
Виж целия пост
# 2
Здравейте,

Много зависи от бюджета, който сте си определили. За ММ - фотограф до сега съм купувала раница за фототехника, протектор за раница, флаш памет под формата на фотоапарат, чаша обектив, тениска с щампа фотоапарат и надпис, торта фотоапарат, книга за фотошоп, специализирани списания. Иначе с по-голям бюджет -  обектив, принтер за снимки.
Виж целия пост
# 3
Подкрепям горните мнения. Зависи от бюджета, но по-скоро ваучър за фото магазин, тя сама ще си вземе обектив или каквото иска. Относно чантите - аз с почти всеки следващ обектив или тяло купувам нова чанта, а не съм професионален фотограф, трябва сама да си избере.
Филтрите са много добро предложение, но трябва да знаете на какъв обектив ще се слагат, защото размерите са различни. Чудя се аз на какво бих се зарадвала... ами ще ми е много приятно някой да помисли за хобито ми, но бих предпочела сама да си избера какво. Щом и е страст, със сигурност има план в главата си какво да си купи сега, после, след няколко месеца и т.н.

Edit Допълвам се - може също да вложите в професионален софт за обработка на снимки. Повечето са на месечен абонамент, но също е много индивидуално и въпрос на предпочитания. Също е възможно да се закупят комплект пресети за софт, който използва, тя вероятно има училищен/университетски лиценз.
Виж целия пост
# 4
Отражателен диск. Ако и обработва с Фотошоп, тази книга със сигурност би я зарадвала много: https://www.orangecenter.bg/osveti-zasnemi-retushiray-s-photoshop.html
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия