Правите ли зимнина?

  • 17 707
  • 304
# 165
Не!Твърдо не!
За мен това си е празно губене на време, за да се запазят неща, които освен вкусова стойност, нищо полезно не съдържат.
Виж целия пост
# 166
Засега само помагам на баба ми да прави, след време обаче сама ще си правя, по вкусно е когато знаеш че сам си си я приготвил- а не някой друг или купена от магазина.
Виж целия пост
# 167
окончателно реших да не правя , защото зеленчуците са доста по-скъпи от консервите, а и тук нямам буркани, капачки, затварачки и пр., не ми се занимава.
есента пека понякога патладжани, чушки за салата, кьополу - да ми замирише на мило, родно и есенно.
италианците правят горе долу като нашите туршии ( че и по-хубави), така че не ми липсва.
на коледа мама ми е приготвила от нейната царска.....е няма по-хубава !
Виж целия пост
# 168
Току що изпекох 20кг червени чушки и ще си ги замразя ха ха
Виж целия пост
# 169
Не правя. Мама и баба правят  Grinning
Виж целия пост
# 170
Не!Твърдо не!
За мен това си е празно губене на време, за да се запазят неща, които освен вкусова стойност, нищо полезно не съдържат.
Peace
Виж целия пост
# 171
Правя само червени чушки,пекани и във фризера.Тази година направихме и кисели краставички,че тези по магазините имат някаква гадна подправка вътре и не ми харесват.
Виж целия пост
# 172
няма начин---ще правя Wink--домати,червени чушки,кис.краставички,чорбаджийски чушки,
сладко от сини сливи--туршия,-също
Виж целия пост
# 173
Само компоти.Само аз омитам по 2 компота поне на ден-мъж ми припарва до тях след мое позволение...А представям си детето като вземе да яде. ShockedДоматите в буркани са готови за сега от баба-жива и здрава да е Grinning,киселите краставички и печените чушки са от свеки,туршиите и сладката(дето така и не ядем),са пак от баба.Докато тя е жива-ще се яде домашно-след това-аз поемам щафетата. Grinning
С мъж ми си "консервираме"мед също за зимата... Laughing-имаме си кошери.И усещам как много от вас ще се избият за домашният ми мед,който няма нищо общо с купешкият.
Виж целия пост
# 174
Не!Твърдо не!
За мен това си е празно губене на време, за да се запазят неща, които освен вкусова стойност, нищо полезно не съдържат.
Е това вече може да го каже само който не е опитвал домашните компоти как така несъдържат нищо полезно???
Домашно приготвено поне го знаеш от какво е направено и че е от качествена стока и без консерванти и тъй подобни а в магазините дето се продават бурканите знаеш ли кой циганин е плюл- с извинение но съм виждала как се правят зимнини и от какви продукти и от какви работници затова си правя всичко сама- лютеница, кисели краставички, пекани чушки, цели или нарязани домати,паприкаш, компоти от сини сливи, праскови, череши, вишня, круша, дюля и всичко правя в апартамент и варя за капак на газов голям котлон на терасата!
Виж целия пост
# 175
Отивам в магазина, купувам си компоти, трушии, лютеница,кисели краставички,пресни плодове и зеленчуци( лютеницата,краставичките и трушиите правени по различни рецепти),прибирам се у дома,мятам което е за фризера и което е за шкафа и чакам зимата.Това ми е зимнината на мене.Времето ми е по-ценно от плескане и мазане из цялата кухня.Докато не получавам заплата за домакинска работа няма да си губя времето с такава.
Виж целия пост
# 176
Не!Твърдо не!
За мен това си е празно губене на време, за да се запазят неща, които освен вкусова стойност, нищо полезно не съдържат.
Е това вече може да го каже само който не е опитвал домашните компоти как така несъдържат нищо полезно???
Домашно приготвено поне го знаеш от какво е направено и че е от качествена стока и без консерванти и тъй подобни а в магазините дето се продават бурканите знаеш ли кой циганин е плюл- с извинение но съм виждала как се правят зимнини и от какви продукти и от какви работници затова си правя всичко сама- лютеница, кисели краставички, пекани чушки, цели или нарязани домати,паприкаш, компоти от сини сливи, праскови, череши, вишня, круша, дюля и всичко правя в апартамент и варя за капак на газов голям котлон на терасата!
И бихте ли пояснила кое им е полезното на домашните компоти? newsm78
Опитвала съм да - баба ми постоянно слагаше буркани.Вкусно - да.Чисто - да.Полезно - в никакъв случай!И как може да остане нещо полезно след 100 градуса температура, или пък след хапчето аспирин, или пък след оцета в киселите краставички.Я обяснете, кое точно е полезното на консервите!Моля!
Коя е тази качествена стока ThinkingДнес видях двама цигани, които беряха шипки между две шосета, а после ние ще си купим тези шипки от аптеката, от "екологично чист район", от същият от който идват и плодовете и зеленчуците за консервите Ви и въобще от за трапезата на всеки от нас WinkВключително и "Био стоки"те в България не са "Био", та къде Ви е гаранцията, че не са наблъскани с всякакви химикали?Да права сте - чисто е в смисъл, че със сигурност никой не е правил разни гадости по време на производството, ама всичко друго си е бош лаф работа!
Аз лично не ям никъкви консервирани храни, като да кажем изключение правят замразеният грах, който си купувам на големи разфасовки и замразена царевица.Разни буркани, бурканчета, бутилчици и тем подобни въобще не влизат в дома ми.Няма смисъл от зимнина, която само затормозява тялото, което изразходва повече енергия за смилането на тази храна.
Ще добавя и още нещо - тая работа с варенето на буркани и слагането на зимнина, никъде другаде по света не съм я виждала.Май само при българите съществува тази традиция - боклуче с хубав вкус, в бурканче, дълбок резерв в мазето, за лютата зима.
Няма какво повече да кажа.Всъщност има, но ще се ме изядете с парцалките, ако си обясня изцяло позицията.
И както пишете, че с газов котлон си варите на терасата ... хм трябва да сте доста безочлива или пък да живеете сама в блока си или пък е лъжа.Съседи нямате ли?Или ?... Те как го понасят Вашето правене на зимнина? newsm78
Виж целия пост
# 177
Аз правя само печени чушки, зелен боб и подправки за фризера. С бурканите се занимава майка ми. Определено са по- вкусни от всичко купено от магазина. Особено туршиите.
Виж целия пост
# 178
Слагам само печени чушки във фризера и бланширани за пълнене.
Мама обаче прави разни вкусотии и вземаме от там.
Виж целия пост
# 179
Вбуркани не, във фризерните чекмеджета на хладилника понякога се намира зелен лук и подправки от типа магданоз и копър, разни листа. Иначе там "живее" сладоледът.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия