Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Lufthansa

  • 405
  • 4
Здравейте на всички имам едно запитване към вас някой пътувал ли е през Мюнхен със 1:35ч престой и дали му е стигало времето за Прекачване имам закупен билет София-мюнхен-бирмингам и се претиснявай дали ще успея за 1ч и 35мин да се прекача за Следващия полет който е също на Lufthansa
Виж целия пост
# 1
Аз съм имала и само 40мин. време за прекачване. Не е невъзможно, но е доста стресово и трябва много да бързаш да минеш през проверките.  И дано полетът от София няма закъснение.
Виж целия пост
# 2
Аз съм имала и само 40мин. време за прекачване. Не е невъзможно, но е доста стресово и трябва много да бързаш да минеш през проверките.  И дано полетът от София няма закъснение.

А трябвали да се отправям към transfer zone или трябва да излезна от залата на Престигнали и да отида отново от чекинк и нататък
Виж целия пост
# 3
На въпроса вече са отговорили, но аз ще пусна един мой пост в скрит текст, защото става въпрос за Lufthansa и е по темата.
Само имайте предвид, че проверките в момента са много по-бавни и стриктни.
Ако може не рискувайте.
Успех...
Скрит текст:
Имахме фиксиран полет от Флорида, Fort Lauderdale през Ню Йорк за Франкфурт и от там за София.
Трябваше да излетим 13,25ч. За съжаление времето в Ню Йорк рязко се влоши, не приемаха полети. Те започнаха да закъсняват и да отпадат, нашият беше обявен със закъснение от час. Малко по-късно вече станаха 2 часа и ние вече загубихме надежда. Времето за прекачване в Ню Йорк беше 1,50ч. и ние вече го губехме.
Все пак излетяхме 15,30 но нямаше никакъв шанс, 3 часа полет и кацането щеше да е по-късно от часа на излитане на следващия ни полет 18,10ч.
Въобще да не бяхме излетели, сега ставаше по-сложно. Споделихме с пътниците до нас, един от тях, американец взе билетите ни и изчезна. Върна се с усмивка и каза... „има шанс“, май беше шега.
Да, ама не……
Самолета взе разстоянието по-бързо и точно в 18,10, часа на излитане на другия, кацна в Ню Йорк. Преди кацането пилота се включи и помоли пътниците да не стават докато 2 души/тоест ние/ не напуснем самолета първи, никой не мръдна докато не минем.
Въпросният невероятен човек ни каза да сме плътно до него и да го следваме и стана чудо. Изведе ни от самолета под възгласи за успех, качи ни на една триколка, след кратко, без да напускаме същият терминал ни свали и на бегом излязохме на пистата през служебен изход.
Не можехме да повярваме, там ни чакаше кола, която ни отведе до изхода на самолета за другия полет. След кратко пътуване вече бяхме на входа за влизане в самолета, където имаше само персонал.
Те изръкопляскаха и за секунди обработиха билетите.
През това време ние се прегръщахме и целувахме с нашият помощник, който свърши нещо невероятно. Нямаше проверки, нямаше Секюрити, не напуснахме терминала, а по план трябваше, как се случи всичко това за двама българи ???
Това което разказах, продължи 8 минути и 2 минути за качване. И сега не мога да повярвам и асимилирам случката. Все пак това летище е цял град……
После си върнахме лентата и стигнахме до заключението, че този човек беше подготвил всичко с помощта на пилотите предварително, за да се случи невъзможното. Бяха се обадили на летището, бяха се обадили на другият полет и т.н.
Другият самолет беше закъснял само с минутите за нашето прехвърляне, пътниците в него знаеха и също ни посрещнаха с аплодисменти. Бяхме толкова доволни, макар скапани, че си поръчахме 2 бутилки вино, почерпихме хората около нас, все пак ни чакаше 9 часа полет и после още 3....

По-късно разбрахме, че човекът, който ни помогна е бил Sky marshal на самолета. Така наречени Небесни маршали, които бдят за сигурност на самолета, цивилни.

И накрая, още по невероятното…багажа. Бяхме сигурни, че той не е излетял с нас. Кога ще го свалят, ще го придвижат и ще го качат…невъзможно.
Беше чекиран до края /София…вече отивахме да пусна молба, случвало се е често, за да го получим допълнително. Казаха ми все пак да изчакам да се извърти всичкия багаж и тогава.
И пак чудо…багажа се появи…да беше нашия. Това вече не знаех как е възможно, ние тичахме като луди, там всичко беше приключило, как стана това ??? Е нямам идея……….
Това е, всичко е възможно, така че никога не се отчайвайте, особено ако до вас има прекрасни хора, успех……
Виж целия пост
# 4
Вече са отговорили, но ще се включа. Имала съм полет София-Мюнхен-Хановер с Lufthansa. По спомен имахме само 40 минути между двата полета и ни стигнаха без проблем, даже имахме време за кафе. Гейтовете бяха близо един до друг.
В настоящата ситуация обаче предполагам, че са крайно недостатъчни.
При обратния полет Хановер-Мюнхен-София имахме близо 2 часа престой между двата полета.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия