Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Л-карнитин мнения?

  • 1 988
  • 4
Здравейте! Спазвам хранителен режим и за пет месеца съм -27 кг и спортувам доста активно. Записах се на народни танци и също така няколко пъти седмично фитнес. Във фитнеса ми казаха, че би било добре да взимам Л-карнитин преди тренировка подпомагал изгарянето на мазнини. Може ли да споделите мнение относно Л-карнитина и ползите/вредите от него? Благодаря! Simple Smile
Виж целия пост
# 1
Не, не помага Simple Smile Ще си дадете парите за глупости. Инвестирайте ги в нещо друго. Така или иначе ще си отслабнете и без него..
Виж целия пост
# 2
Не, не помага Simple Smile Ще си дадете парите за глупости. Инвестирайте ги в нещо друго. Така или иначе ще си отслабнете и без него..
И аз мисля същото. Може би да се ограничат калорийте е най-добрият вариант.
Виж целия пост
# 3
Да това със сигурност ще даде резултат качествена храна и калориен дефицит.
Виж целия пост
# 4
Л-карнитинът има три основни функции:

1. Подобрява издържливостта
2. Намалява увреждането на мускулатурата след  тренировка
3. Увеличава използването на телесните мазнини от мускулите

Според мен не са пари на вятъра, просто е често използван като класически фет бърнър, при положением,че не е съвсем такъв. Да, той забързва метаболизма и ускорява процеса на топене на мазнини, но на първо място най-вече е предназначен за подобряването на цялостното здравословно състояние. Малко известен факт, например, е, че кърмещите майки страдат често от дефицит на л-карнитин, защото по-голямата част се отделя чрез кърмата за изхранването на плода. Затова е добре да се взима препоръчителната дневна доза, за да се възвърнат запасите и да се избегнат потенциални заболявания на тялото. А и да не говорим, че за разлика от фет бърнърите, л-карнитинът е доказано безвреден за организма.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия