Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Истината за Дядо Коледа

  • 4 294
  • 32

Анкета

На каква възраст е най-добре да разбере истината

Опции:

# 15
Защото не трябва да се вярват в измислени герой,че идва един принц и край принцесата е щастлива и живеят щастливо до края на дните си
Защото в труден момент няма да се яви феята кръстница и да реши проблемите
Дядо Коледа е измислица на Кока кола,първо е бил свети Николай,които е взимал непослушните деца,после е бил дядо мраз,който дава подаръци но на нова година,и след това беломразния старец
Виж целия пост
# 16
Защото не трябва да се вярват в измислени герой,

Това къде го пише?

Историята на дядо Коледа я знаем всички, но принципен е въпросът да вярваме в доброто, магичното, вълшебното. Това е символиката, която дядото носи, както и толкова семейно-християнския празник.
Не очаквам фея да дойде и да ми подреди живот и приоритети, но продължавам да вярвам, че доброто сърце твори вълшебства и променя битиета. На това уча детето си, на това са учили мен като дете.
А кой в какво да вярва, кой и как да разбива митове и легенди - за себе си, за децата си - въпрос на личен избор, който и аз съм направила.
Виж целия пост
# 17
В това безверно време няма лошо  човек да вярва в нещо пък било то и в Дядо Коледа. Цяла година живеем в реалността защо поне веднъж в годината да не се  отдадем на магията?!
Виж целия пост
# 18
Гласувах с последната опция.
Колкото по-дълго вярват в чудеса, толкова по-добре.
Имат цял живот напред да се сблъскват с реалността.
Виж целия пост
# 19
Гласувах с последната опция.
Колкото по-дълго вярват в чудеса, толкова по-добре.
Имат цял живот напред да се сблъскват с реалността.
Напълно съгласна. Познавам много супер готини момичета, които сега са на по 19 години и до последно са вярвали в Дядо Коледа и че зайчетата на село от двора са избягали в гората. При момчетата може и по-раничко да разберат истината според мен.
Виж целия пост
# 20
Дядо Коледа е просто приказка, така че си го има в царството на приказките, при феите, джуджетата, Снежанка и кой ли не още.
Виж целия пост
# 21
На мен синът ми много ми се разсърди,че съм го лъгала за дядо Коледа.
Едно момиченце му беше казало във втори или трети клас,че родителите купуват подарък и казват,че е дядо Коледа.Той ме попита вярно ли е и аз му казах,че е вярно.Три дни не ми говори,пишеше ми бележки"Мразя те!"...
Беше мега драматично.
Още помни и вече не се сърди,но казва,че когато(дай Боже) има деца,няма да ги лъже.
Също се опитваше да обяснява на по-малките деца от блока,че няма дядо Коледа, родителите пък казваха,че има...
Едва го убедих да остави мъниците да си вярват,че това е избор на родителите им...
Виж целия пост
# 22
Когато дъщеря ми започна да изпитва съмнения в Добрият старец, започнахме да си говорим за това че там на Север наистина има един Дядо Коледа, който просто няма как да пътува за една нощ из целия свят. Разказах ѝ легендите, говорихме че това е времето в което дори и на възрастните им се иска да вярват, че има чудеса, че е по-важна идеята за духа на Коледа - да си със семейството, да зарадва, да те зарадват, да направиш нещо хубаво, добро... Да, сигурно е имало и разочарование, но не го е приемала драматично. Остана си традиция да ѝ пускам клипче от къщата на Дядо Коледа, с поздрав от Добрият старец и елфите, дори все още с любопитство и някакво вълнение следи къде по пътя е шейната на Дядо Коледа. Такива неща...
Мисля и вярвам, че вярата в доброто и чудесата трябва да се запази възможно най-дълго време. Да, никой не очаква че ей ся шемпотъека лампата и ще дойде Духът на Аладин да оправи положението, ама нека вярва, че винаги има нужда от доброто...
Виж целия пост
# 23
При първите признаци за съмнение казвам истината. Дребния го прие добре, до степен дори не помни сега кога е бил този ни разговор. То и аз не помня де, ама със сигурност беше преди да тръгне на училище.
Помня, че на 4 вече ми беше ясен спектакъла около Нова Година, ама се правех на луда щото всички толкова се радваха около мен. На 6 категорично отказах да участвам в това. Това обаче няма връзка с удоволствието ми от празника, и "неверието" ми не развали нито магията на деня, нито кефа от всичко около него.
Виж целия пост
# 24
Гласувах за последната опция. Дъщеря ми е на 8 и още вярва, въпреки че си избира подаръците по един каталог на магазин за играчки. Даже онзи ден ме пита дали е излезнал каталогът, по който Санта пазарува.
Феята на зъбките вече беше разконспирирана наскоро. Намери всички зъби в една кутия и разбра, че съм аз. Stuck Out Tongue Winking Eye Не беше драма, смяхме се заедно много.
Виж целия пост
# 25
Мисля, че когато попита и изяви съмнение, е добре да се обясни, че това е традиция. Децата в детските градини и в училище си ги говорят тези неща, който има по-възрастни братя и сестри също е уведомен.

Важното е да не се чака докато детето пусне тема в Тийнпроблем със заглавие "Помощ, кога мама ще е готова да приеме, че отдавна знам истината за Дядо Коледа". Stuck Out Tongue Winking Eye
Виж целия пост
# 26
Моята дъщеря рано започна, да усеща каква е точно историята, но когато си говорихме за това има или няма, аз ѝ казах, че щом вярва, значи го има. Съгласи се без драми, само трябваше, да я предупреждавам редовно, че каквото знае си е за нея си, иначе щеше, да „отваря очите“ на приятелките си.
После и с феята на зъбките така - рано разбра, че съм аз, но тя късничко започна, да сменя зъби. Даже още на 4 зъб ми каза „дай направо левчето и готово“.
Виж целия пост
# 27
Никога не съм поддържала илюзията за Дядо Коледа, направо съм казвала, че няма, при въпрос.
Точно, за да не се получи случаят, който описва mariqivanova799, детето ми да се почувства излъгано от родителите си.
Магичното, вълшебното и чудесата за мен нямат нищо общо с Дядо Коледа и това, че носи подаръци. Съвсем различни неща са.
Виж целия пост
# 28
Дъщеря ми е на 13. До момента все още не съм казвала " Не,не съществува". Щастлива съм,че успях да запазя възможно най -дълго време магията. Дори когато е виждала Дядо Коледа в мола, фотостудиото.... е знаела,че това е истински човек в костюм и е различен от онзи белобрад старец с летящата шейна, който чакаше на прозореца. Веднъж само ме попита,дали съществува. Познатата история - в класа децата казват..... Отговорът ми беше: Ти си безкрайно добро и послушно дете и докато ти искаш той да идва при теб,значи ще идва.
Такива "врътки" сме правили,че да не се усети и винаги сме успявали. И феята на зъбките не успя да склещи. Опитвах се възможно най дълго не да поддържам магията,а да създавам такава. Откакто излезе анимацията "Чудната петорка" всеки път се гледа на Коледа и Великден. Пленително е.
Сега имам дете на година и малко. Ще се опитам и при него да е толкова вълнуващо,както при кака му. И съм сигурна,че и тя ще се включи в отбора на "помощниците на Дядо Коледа".
Виж целия пост
# 29
От много малка знам, че Дядо Коледа не е истински. Но най - хубавите спомени ми бяха преди да знам това, когато сутрин родителите ми слагаха на дивана в хола кукла с панделка, чувствах се на 7 - то небе. Не отнемайте тази радост от децата и без туй живота после става гаден.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия