Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Сънят след отбиване

  • 902
  • 11

Анкета

Започнаха ли да спят бебетата ви по цяла нощ след отбиване (на 1 годинка сме ние

Опции:

* Може да изберете максимум 2 опции.

Вашите бебоци спряха ли постоянното будете след отбиване!? Ние сме на годинка и не само, че се буди на половин час, а не спи ако не е на гърда или не го люлея... и как приспивахте малчоганите след това понеже заспива само на гърда
Виж целия пост
# 1
Будене то продължава и до днес - вече 7 месеца след отбиването, но по-рядко поне. Заместих приспиване на гърда с приспиване в ергономична раница и неусетно минахме на четене на книжки преди сън.
Виж целия пост
# 2
Спи по-лошо от преди. Гърдата поне я успокояваше и приспиваше, а след отбиването стана мъка. Още не може да свикне, а мина много време.
Виж целия пост
# 3
Малкото е на 1.4 г, отбит преди месец и половина. Все така си се буди. Заместих кърменето с шише с КМ. Според мен кърменето и буденето през нощта нямат връзка. Просто са още малки и не могат да преминават самостоятелно през различните фази на съня.
Виж целия пост
# 4
Не съм сигурна какъв отговор да дам. Намалиха се буденията от 4-5 пъти, сега се буди само 1-2 пъти, понякога даже изобщо. Понякога иска само вода, друг път е гладна. Тази нощ само веднъж се размрънка, защото не успя да се обърне в кошарата, съответно после не искаше да спи в нея и трябваше да я взема при нас. Но определено отбиването имаше положително влияние на съня.
На 1г и 4м е детето, спряхме с кърменето преди почти месец.
Виж целия пост
# 5
Кърмих точно 2 години, накрая само вечер. Никога не бих повярвала, но след първите 3-4 нощи, в които се будеше и плачеше, започна да спи непробудно. Преди това в продължение на 2 години се будеше абсолютно всяка нощ, между 2 и безброй пъти да суче. Аз първо спрях дневното кърмене и след около 3 месеца махнах и нощното. Мисля, че стана така, защото вече не беше съвсем бебе и просто след няколко нощи разбра, че няма да му дам да суче.
Виж целия пост
# 6
Аз съм с много по-малко бебе(на 4 месеца) и съм далеч от отбиването, но имах същия проблем- спеше почти изцяло на гърда. От около седмица спи отделно и спокойно между храненията, ако е по корем. Безопасно е, ако може вече да си държи главата изправена в легнало положение.
Виж целия пост
# 7
Аз също отбих дъщеря ми на почти 2 години, като последните месец сучеше за заспиване (не винаги, понякога баща ѝ я приспиваше) и безброй пъти нощем. След като я отбих я преместихме в нейната си стая. В началото се будеше по 1-2-3 пъти на нощ, понякога ни викаше, понякога плачеше (и на съм е плакала). Та имаше разкарване от наша страна известно време. Лека полека започна да спи по цяла нощ без да се буди, но и сега на 3г и половина пак се случва да спи неспокойно, да ни вика, да иска да спи при нас и т.н.
Виж целия пост
# 8
Отбих малко след като направи годинка. Нищо не се промени, пак си ставах и мозъка ми беше на боза, само дето не бях с бебе на гърдите, та и бащата можеше да помага. С времето нещата се подобриха, но първите две години след отбиването си продължиха като преди отбиването.
Виж целия пост
# 9
Аз от много места съм чувала и чела, че голяма част от буденията са свързани с незрялата до 3 годинки нервна система на децата. Просто с кърменето само майката го отнася и е тежко. При нас вече и мъжа ми приспива сина ни, което ми е страшна отмяна. Нощем ставам само аз, но това е защото мъжът ми не чува малкия като ни вика.
Виж целия пост
# 10
И двете ми деца се отбиха сами. Голямото с малко насоки от мен, тъй като бях бременна и ме болеше(ако не ме болеше щях да си продължа). Но забрави как да суче и спря сам в един момент. Той никога не беше спал цяла нощ, така си и продължи. В момента е почти на 6 и все още има кошмари и през ден-два се буди. 
Малкият ми син се отби напълно сам. Но нямаше нощно кърмене от около година преди да се отбие. Като цяло, от към 2-3 месец винаги си е спал почти цяла нощ и това продължи и след отбиването им.
Нощното кърмене е свързано с нужда от кърма-от жажда или глад. Както и често утеха, ако се будят по друга причина. А самото будене може да не е свързано с кърменето, често се дължи на незрялата нервна система.
Виж целия пост
# 11
Отбих сина ми на 1г, съвсем лесно, за около седмица, нямаше никакви драми, нито той, нито аз. Съня му винаги е бил неспокоен, буди се по 5-10 пъти нощем, така си и продължи.

Аз имам един въпрос - след като отбихте, в какво състояние са зърната ви? Моите са покрити с жълти корички, точно където е тръгвала млечната струя.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия