Картички за децата от домовете

  • 27 343
  • 370
Всяка година със съдействието на ДБМ (Движение на Българските Майки) успяваме да се превърнем в Коледни Фей и да зарадваме децата с персонални  съвсем реални истински хартиени картички за празника. Тази година ще ни е 16-та. Миналата година изпратихме усмивки до 218 деца.Gift HeartGift HeartGift Heart

Разяснение за момичетата, които ще се включат за първа година:

Nature Snowman   Всяка от вас ще получи на ЛС имената на 4-6 деца и адреса на дома.

Nature Snowman   Всяка картичка (купена или направена, няма значение, но не 3D и не музикална) се надписва с името на детето и пожелание към него.

Идеята е всяко дете да получи картичка с пожелание до самото него (например: Маги, желаем ти здраве и т.н.).

Примерни пожелания: за щастие, здраве, усмивки, късмет, обич, веселие, успехи в живота, успехи в у-ще/намиране на работа, радост, здрав дух, да са добри, да са старателни в училище, да са ведри и да носят щастие на другите, да не се отказват, да са силни духум, да могат да разчитат на себе си, да помагат на другите, да имат много приятели, да научат поне две нови весели игри, да си лягат с усмивка, да направят най-големия снежен човек в града, да се научат да плуват, да сънуват приказно, да четат с фенер под одеалото, да се пренасят с книгите в далечни царства, да си намерят поне едно животинче, за което да се грижат...и т.н. - зависи от годините на децата може да изберете няколко пожелания и да ги разменяте като думи: Боби, нека да си..., Марче, бъди ..., Петя, пожелавам ти ... и т.н.)

Mоже да звучи и повече като окуражаване, нещо като: бъди трудолюбив (така ще бъдеш по-уважаван), не се отказвай от мечтите си, бъди по-отговорен през новата година, вярвай в себе си, усмихвай се по-често (защото тогава сияеш), бъди добър към хората и животните покрай теб, бъди нежен към хората, който обичаш, учи колкото се може повече (защото знанието отваря човек към света) и т.н. Две, три неща са достатъчни, не е нужно да ги засипваме с нравоучения. Всеки ще почувства каквото му е на сърцето да пише. Това е най-важното, да идва от сърцето ви, тогава и децата ще го почувстват. 

Може да подпишете картичката с малкото си име, може да добавите името на мястото от което сте, или  дори нещо подобно на: малка къща в планината, равнината, долината или от палатка, хижа, покрива на небостъргач и т.н.

Внимание: Моля, не изпращайте нищо друго на вашите деца (от рода на стикери и т.н.), целта е всички да бъдат зарадвани еднакво, а не някой да страда, защото е получил по-малко от друг.

Nature Snowman   Надписаната картичка се поставя в собствен плик, адресиран до детето.

Nature Snowman   Всички пликове с картички, се поставят в общ, по-голям плик и се адресират до дома (това се прави с цел по-сигурното получаване на всички картички). Вие избирате дали да се изпратят препоръчано или не.

Nature Snowman   По желание в общия плик се добавя по една не надписана картичка с плик, която се попълва на място, в случай че някое дете е останало без такава.

Nature Snowman   Може да се добави и поздравителна картичка до персонала на дома.

Nature Snowman   Изпращането: Картичките може да ги изпратите когато сте готови, не е нужно да чакате. Възможно е забавянето на пратките по Коледа и заради създалото се положение с Ковид. Предлагам тази година да пуснете писмата възможно най- рано. Не е проблем картичките да стигнат твърде рано, персонала на дома ще ги задържи и ще даде всички картички на децата по едно и също време когато децата са заедно за Коледа.

Nature Snowman   Моля желаещите да участват да напишат страната, от която ще изпращат. При повече желаещи и по-малко деца, децата ще получат по повече от една картичка и ще е хубаво да са от различни страни. Също така ще се опитам първо да разпределя деца към записалите се от презокеана (за да имат време да стигнат картичките навреме).

Благодаря на всички, които ще се запишат. Нека отново усмивките на децата грейнат по лицата им благодарение на вашите сърца.       Gift HeartGift HeartGift Heart
Виж целия пост
# 1
Тъкмо вчера се чудех кога ще започне тази инициатива.
За поредна година се записвам, моля за имена!
Виж целия пост
# 2
Привет!

И аз се нареждам.
Виж целия пост
# 3
Здравейте, аз съм от България  - Пловдив, и се записвам 🌼🤗 Страхотна инициатива!
Само един въпрос имам - от кого  да бъдат надписани картичките? Аз като цяло си мисля за Дядо Коледа или....
Още един въпрос - знае ли се за тема в която да се изпращат кутии с подаръци на децата по повод празника?
Виж целия пост
# 4
Здравейте, и аз искам да участвам. Живеем в Нидерландия.
Виж целия пост
# 5
Blue Heart Flowers Hibiscus И аз се включвам в тази хубава инициатива. Ще очаквам имена Flowers Hibiscus
Виж целия пост
# 6
Привет!

Очаквам имена.

🙂
Виж целия пост
# 7
Здравейте!
За поредна година бихме искали да участваме семейно в тази чудесна инициатива!
Картичките ще изпратим от София.
Виж целия пост
# 8
Здравейте!
Включвам се и аз, ще изпращам от София.
Виж целия пост
# 9
Привет Simple Smile

Присъединявам се към прекрасната инициатива.

Очаквам имена Simple Smile

edit: София, България
Виж целия пост
# 10
В София съм до Нова година. Моля за имена.
Виж целия пост
# 11
Присъединявам се и аз.
Виж целия пост
# 12
Здравейте! И аз се включвам! От Пловдив съм Hug
Виж целия пост
# 13
Здравейте, с удоволствие ще се включа и тази година. Ще изпращам от Белгия - Брюксел, ако и градът има значение.
Виж целия пост
# 14
Здравейте и аз искам да се включа! Тъй като аз не съм особено сръчна, смятам да закупя картичките от фейсбук групата" Купи подарък от майка на дете с увреждане" в тази група има невероятно борбени и сръчни мами, а така можем да подпомогнем и тях и да направим инициативата още по-хубава!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия