Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Секцио или естествено раждане

  • 22 575
  • 483
# 480
Аз хемороиди получих още орез бременностите.Раждането само ги позиционира добре и сега имам една разтеглена кожа там, те рядко ме тормозят.
Две нормални раждания имам, перинеотомия и епизиотомия, предизвикани. скачане на корема-всички екстри.Сега съм на почти 45г., имам изпускане на урина при скачане понякога и рязко стягане на корема, друго не.Не съм сигурна дали разместване и пролапс на органите не се получава от самата бременност.Изброените оплаквания имам в последните години, раждането първото е преди 19г. , второто преди 12г
Виж целия пост
# 481
Чела съм, че самата бременност може да предизвика пролапс и хемороиди, както и напредването на възрастта. Но и вагинално раждане, особено инструментално, може да има такива последствия.
Виж целия пост
# 482
И към раждалите секцио- има ли някой с някакви дълготрайни последици?
2 пъти минах през секцио. Единственото дълготрайно ми е белега, който вече едва се вижда. След второто сякаш по-отпуснат ми остана корема, но може и да си е просто от повторна бременност, бебето беше по-голямо, годинките ми повече. Но това са бели кахъри.
Разбирам дилемата. Пробвай се да разбереш как би се чувствала по-спокойна.
Представи си, че утре ти кажат: налага се да е секцио. По-скоро ще ти олекне ли или по-скоро ще се натовариш психически?
Пробвай и с естествено: АГ е привърженик на естественото и ти казва - задължително ще родиш естествено (само като теоретична постановка). Как би се почувствала.
С първата бременност имах доста страхове и от двата типа раждане. Четох доста истории, статии. И все бях в стрес и дилема. Аз имам дългогодишни проблеми с очите и АГ ме прати на консултация с очен. Там ми излезе повишено очно налягане, изтънени ретини, -7 диоптъра и още нещо. Та очния ми обясни че естественото раждане ми е силно противопоказно и ще наложи секцио. Обратно на очакваното това ме успокои невероятно. Някак си отдъхнах, че вече е ясно. Определихме си дата, подготвих се, всичко мина точно. Пак си боли доста първите няколко дни, но пък се друсах с обезболяващи. 😅
Вторият път беше същото.
Първо бих послушала доктора, на който имам доверие. Но ако ми даде избор, бих послушала вътрешното си усещане.
Виж целия пост
# 483
Бих избрала секцио. Макар и да имам опит с естествено раждане. Смятам, че секциото е по-добрият избор.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия