Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Секцио или естествено раждане

  • 22 574
  • 483
Здравейте аз много се колебая как да раждам, но за сега съм се спряла на естественото раждане вие как сте раждали секцио или естествено моля споделете опит и дали при секциото има някакви странични ефекти и в случай кое е най-доброто.
Благодаря ви предварително
Виж целия пост
# 1
Разбира се, че вагиналното раждане е най-доброто. Секцио се прави по медицински причини и НЕ Е алтернатива на естественото раждане, че да си избирате.
Рискове колкото искате.
А какво ви кара да се чудите как да раждате?
Виж целия пост
# 2
За нормалното раждане съм, ако няма пречки за това.
За това се нарича нормално/естествено 🙂
Виж целия пост
# 3
Нека не връхлитаме жената, все едно ако си направи секцио без медицински причини, вече е престъпничка!
Аз имам две раждания зад гърба си-  първото секцио по медицински причини, наложи се спешно такова, второто раждане беше вагинално.

Просто трябва да прецените кое е по-добре за вас. При едното боли по време на раждането, при другото след раждането.

Аз лично бих предпочела вагиналното раждане, въпреки че историята ми изобщо не е розова ( продължително раждане, а упойката не ме хвана). При него възстановяването е много по-лесно.  Не ме разбирайте погрешно, имам наистина добри спомени от първото си раждане със секцио. Тогава също се възстанових бързо, не съм имала усложнения, но пак не е като вагиналното раждане.

При първото раждане (секцио), имах неразположения почти месец след това, които не са били непреодолими, но ако може човек да ги избегне, защо пък не....Отделно коремът ми се прибра много по-късно (може би на 4-ти месец след раждането се беше върнал що-годе в старата си форма), с много спорт и лишения.
При второто раждане, което беше естествено, въпреки провалената епидурална и времето от 72часа между първата сериозна контракция и раждането на детето, пак някак си ми се струва по-удачно.  Наспах се доколкото е възможно, взех си душ, поседях с компрес няколко часа и бях отново човек. Възстановяването изобщо няма да го коментирам, дори и като съм 165, 50кг и родих бебе 4,200кг, пак беше по-лесно. Коремът ми се прибра на втората седмица напълно.

Ако имаме още деца, определено бих предпочела естественото раждане, ако имам тази възможност.
Виж целия пост
# 4
Аз  бях твърдо ЗА естественото и изпитвах ужас ако нещо се закучи и ме срежат.Четох и стягах багаж само за естесвено.Скачах на топка, пих чай от маринови листа...
Е, 2 дни ме мъчиха в болницата като куче, контракции, води, накрая изморена и обезводнена ми съобщиха, че разкритието ми е само 6 см. И минаваме на план Б-спешно секцио.
След секциото, обсъждайки го с други майки мисля, че това за мен е по-хуманен, лесен и не травмиращ метод.Следващият път пак секцио бих избрала.
И двете са неприятни и имат скапани посредици, важен е сладурският краен резултат.
За секциото възстановяването е много по -бавно.Първият месец си развалина, а с нормално раждане не можеш да се изпишкаш от болки ако имаш шевове или да си седнеш на Д.Плюс че често органите се изсипват (имаше си термин но не съм запозната) от напъване едно , друго.
Както и да избереш да родиш ти пожелавам да мину възможно най-леко, да забравиш гадостите и да летиш от щастие като гушнеш бебчето!
Виж целия пост
# 5
Аз съм за нормалното раждане, когато няма причина, въпреки, че родох нормално за 2часа,но имах ужасно много шевове и не можех да седна нормално цял месец, а момичето, което беше с мен в стая роди секцио и на втория ден вече сновеше из коридорите, все едно нищо не е било. И въпреки това, до ден днешен си спомням всеки един момент от раждането с усмивка. Тръпката е неописуема
Виж целия пост
# 6
Когато няма медицински причини, вагиналното раждане за мен е за предпочитане. Все пак другото си е коремна операция. Радвам се , че имах възможност да родя естествено.
Виж целия пост
# 7
Не знам какво са "странични ефекти" на коремна операция. Не знам също защо хората живея със заблудата, че секциото е песен. Естествено не съм раждала, поради медицински причини, но мога да кажа, че секциото и си боли, и е гадно.
Виж целия пост
# 8
Естествено, с епидурална упойка. Аз от страх исках секцио и бях убедена, че така ще раждам до последно се чудех. Накрая изпуснах срока за секцио от чудене и си остана нормално.  
Добре, че прекрасната ми докторска ме разубеди. И сега съм на другия полюс-изцяло За естествено ако нямаш индикации за секцио. Секциото е операция на здрав орган, който евентуално ще ти послужи пак.Това е операция, налагаща се поради невъзможност да се роди нормално и в краен случай и по цял свят е така.
Естествено си е най-добре. Но с упойка да не се мъчиш,за страхливките.
След 2 часа си бях като преродена. Никакви проблеми нямах. Родих много лесно, вярно 12 часа продължи.
Но родих за 15 минути, с 5 напъна и никаква болка.
Добре, че послушах докторката, която ми каза, че нямам нито една индикация за секцио, че бебето е малко и ще го родя лесно. Говорих на дълго и нашироко с нея. Обикновено след 33 седмица има консултация за вида раждане и те ти казват какви са им препоръките като се се гледат определени неща-големна на плода, разположение, таза гледат, има си неща, които си имат значение и те си ги знаят. Секцио само ако има причина. Иначе не.
Аз много се радвам, че я послушах и родих нормално.
Виж целия пост
# 9
Чета и се убеждавам как при всеки е различно . Моето секцио беше много леко . На втория ден доста ходих , бебето беше при мен , кърмих , сменях памперси . На петия ден бях забравила , че са ме рязали , а на деветия обикалях вече с количката .
Не казвам , че не боли ,просто не е толкова страшно , колкото го описват . За мен важното беше кое е най-добро за бебето , правилният лекар и болница .
 
Виж целия пост
# 10
Първо раждане секцио. Започна нормално, след 18 часа и спадане на тонове на бебето се наложи секцио. Без причина не бих си и помислила за секцио. Това е коремна операция все пак. Много вероятно и второто живот  и здраве някой ден да е секцио, защото съм го обсъждала с лекарката си и според нея няма как да се получи нормално раждане, не че е невъзможно!
След секцио се възстановявах около месец до два, след нормалното раждане доста по-бързо стават нещата. Не се притеснявайте от болката и естественото раждане, защото при вас може да се случат нещата много бързо.
Виж целия пост
# 11
При мен не стоеше този въпрос. Бях абсолютно сигурна, че искам да родя нормално и секциото не беше опция, освен ако нямаше медицински показатели, просто бях ужасена от мисълта, че може да се налага да ме оперират. За щастие се случи така, че успях да родя нормално почти 4 килограмово бебе и отново бих го направила. Лекарката ми каза,че ако има   най-малка индикация, че нещо с детето или мен не е добре, няма дори да ме пита, а директно ще действа оперативно. В такава ситуация естествено не бих имала претенции. Имам приятелки,които родиха със спешно секцио и се възстановиха за много кратко време, всичко е толкова индивидуално.
Аз също се възстанових бързо и се надявам, че когато стане време да раждам отново пак ще мога да родя нормално, не ме разбирайте погрешно, просто идеята за операция ме ужасява, както и следоперативния период с малко дете + бебе удома Grinning Ако все пак се наложи - ще вдигам камъка и това е, нямаш избор.
Важното е да вярваш на лекаря си, че ще направи най-доброто за теб и детето.
Виж целия пост
# 12
Много е важна вярата в лекаря, много! Ако не бях с тази лекарка не знам какво щях да правя. По едно време се разлигавих и й казах да вика хора за секцио, че няма да раждам😁 Тя ме скастри набързо. Толкова много й дължа
на тази прекрасна жена. Неведнъж съм казвала, че щях да си кръстя дъщерята на нея ако ми харесваше името й.
Лекаря е много, много важен.
Виж целия пост
# 13
Имам 2 естествени раждания и 2 секцио.
Винаги бих избрала секцио. Със спинална упойка.
Виж целия пост
# 14
Здравейте аз много се колебая как да раждам, но за сега съм се спряла на естественото раждане вие как сте раждали секцио или естествено моля споделете опит и дали при секциото има някакви странични ефекти и в случай кое е най-доброто.
Благодаря ви предварително
Аз избрах секцио,на втория ден бях на крак.Операцията продължи 20 мин.Днес ми е 15 ден и нямам и спомен.Остана само белега от операцията.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия