Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Какво ви е мнението за тарикатите от HelpKarma

  • 17 915
  • 350
Тук е цялото разследване на Мария Цънцърова
https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sutrin/razsledvane-na-btv … Lrp1PV86CpPlRMKa4
Смятате ли че е добре организация с хуманитарна цел да раздава заеми и заплати по 80 000 лв. на месец на служителите си?
Виж целия пост
# 1
Гледах сутринта репортажа. Пълна наглост и безочие. Сеча прочетох, че прокуратурата се е заела с тях.
https://www.24chasa.bg/novini/article/9196527
Виж целия пост
# 2
Ужас... Дано хората не спрат да даряват заради такива бизнесмени...
Виж целия пост
# 3
Не съм изгледала видеото ,но чета коментарите и си направих труда да прегледам отчета им.Определено смятам,че разходите са раздути,определено смятам и ,че без разходи няма как да стане,най-вече за реклама за популяризиране на кампанийте и да без заплати не става.
Цифрите в отчета са следните в хил.лв: разходи за материали(канцеларски,гориво ,ДМА под прага на същественост,който е 700лв и тн )28,разходи за външни услуги(подизпълнители,транспортни и куриерски услуги,телефон,интернет,счет. и юридически услуги ,наеми)116,разходи за възнаграждения 679(тук са и осигуровките за сметка а работник)и разходи за сметка на работодател са 34,амортизация 58,за популяризиране 163.Също така в отчета е описано ,че персонала е 13 човека към 31.12.2019,средносписъчно е 12.Управленския персонал са 3ма и те общо годишно са получили 24,което означава ,че 10 човека за годината са получили 655: 12=54.5,което е по 5.4 на месец.Мен лично ме съмнява тези 10 човека всички да са IT,където е нормално заплатите да са такива.Притесняват ме доста заемите,но има институции,ще е интересно те да се сезират.
Виж целия пост
# 4
Не, не е нормално! Това е схема за източване на пари от състрадателни хора, опитващи се да помагат на нуждаещите се.
Виж целия пост
# 5
И други коментари
https://www.mediapool.bg/reaktsii-blagotvoritelnostta-ne-e-bizne … e-news314163.html
Виж целия пост
# 6
Т.нар. бонуси (огромните заплати, за които говори Цънцарова, са всъщност бонуси над заплатите, просто в НАП се появяват в графата трудови възнаграждения и хората, вкл. журналистите, произволно изравняват бонус и заплата) в НПО са реално пране на пари - тези пари не ги е похарчил получилият ги, а някоя политическа партия. А  т.нар. "заем" е начин да се избегне плащането на 10% печалба  върху бонуса - парите са взети, но 10% не са отчислени и платени на държавата. Ако някой направи проверка на притежанията на техническия директор (Здарвко ли се казваше), ще се окаже "гол шушляк", или в превод бушон.

Що се отнася до "огромната техническа сложност" на Хелпкарма: няма как да струва повече от цената на платформата за онлайн магазин, и едното и другото се предлагат като готови софтуерни продукти.

Виж целия пост
# 7
Има ги в играта политическите дарения, факт. Но е възможно високоплатения бушон Славчо да е препирал парите на собственика, който не бил взимал никакво възнаграждение за дейността си в Хелп. Отделно, че е собственик и на Кредисимо, която има мътна слава...
Срамна история.
Виж целия пост
# 8
Бре да му дадат още една вода на човека, че лошо почна да му става май.
Без коментар съм просто..
Виж целия пост
# 9
Чувствам се като идиот.Преведох им пари за лечението на едно момченце от Перник.Сега се питам къде са отишли парите ми.Гадно е.После ми предлагаха и други каузи, нещо не ме захванаха.Защо не ми сработи интуицията преди да ги заметна с една не лоша сума?
Виж целия пост
# 10
Винаги чета “Общите условия” - затова никога не съм превеждала през тях.
Виж целия пост
# 11
Винаги чета “Общите условия” - затова никога не съм превеждала през тях.
Обикновено и аз съм така, но импулсивните решения до това водят.Ще ми е гадно, щом не си проверих нещата!
Виж целия пост
# 12
Най-отвратителното на такива истории е, че отказват хората да даряват. ХелпКарма беше платформа, на която много хора имаха доверие и беше ефективна в събирането на огромни суми, които не търпяха отлагане.

Към всичко мога да проявя разбиране, но да си алчен и да прибираш такива космически суми от парите, които трябва да отидат за лечението на хора, на които това им е единствената надежда и да злоупотребяваш с добротата на други, които си отделят от залъка, за да дарят... Това е непростимо.
Виж целия пост
# 13
След една от теориите, които прочетох, че просто парите от хелпкарма е завъртал в Кредисимо....ми идват думи, заради които ще ме баннат.
Виж целия пост
# 14
Дано бързо им се потърси отговорност!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия