Ужасните разговори по телефона

  • 11 530
  • 105
Здравейте! Имам огромен проблем с приятелки и познати и тяхната склонност да ме търсят да си приказваме, когато им е скучно. Смятат за нормално да се обадят например в 18.00 часа, когато приготвям вечеря, и да ме държат час и половина да слушам неща, които никак не ме интересуват, нито са някакъв проблем, за който бих могла например да помогна. Не се обаждат, защото имат нещо важно да кажат, не се интересуват от моите проблеми, просто искат да разкажат най- детайлно за ежедневието си и си търсят слушател. Не искам да съм груба и директно да ги отрежа, но деликатните извинения и оправдания не вършат работа-  след известно време  пак звънят. Е, добре, но 5 човека по час и половина разговори и почивният ти ден отишъл на кино. Вече ме втриса, като чуя, че телефонът ми звъни. Имам и нормални контакти с разговори по около 10 минути, но тези хора са единици. Останалите сякаш имат някаква норма за продължителен разговор да изпълняват. Аз не ги търся, не занимавам никого с проблемите си и с ежедневието си. Започнах да си изключвам телефона, като го включа пак ме налазват. Чудя се дали и други имат моя проблем. Дали грешката не е в моя телевизор? Някакви съвети?
Виж целия пост
# 1
Не вдигам. Пиша на Вайбър "Ако е нещо важно, драсни, ще чета като се освободя, в момента не мога да говоря". Без обяснения защо не мога да говоря. Ако въпреки това някой продължи да настоява да си говорим глупости и общи приказки точно тогава, на момента, рискува да бъде блокиран вовеки.
Виж целия пост
# 2
Не разбирам.Ти не умееш да менажираш разговорите си, не умееш да сложиш граници и любезно да информираш хората, че не ти е възможно да останеш за дълго на линия, но търсиш вината в тях. Хм.
Виж целия пост
# 3
Аз не мога да разбера какъв е проблема? Просто казваш, че си заета и не можеш да говориш или не вдигаш и готово.
Виж целия пост
# 4
И по-зле ще става. Научи се да казваш „не“.
Виж целия пост
# 5
Аз имах същия проблем като тийнейджърка - адски ме дразнеше да ми се обади някоя приятелка, с която съм се раздели преди два часа и да почне да ми разправя разни безсмислени неща... Сега с Интернета е по-лесно - пишеш, че си зает и предпочиташ разговора да е по Месинджър.
thewishmaster, не е до умение - има си такива хора. Скучае и иска да дрънка нещо, ако го спреш, се обижда.
Виж целия пост
# 6
Не съм съгласна. Точно до умение си е - да му изчуруликаш мило колко мноооого съжаляваш, но нямаш възможност, чао, цункиии.
Виж целия пост
# 7
Не разбирам.Ти не умееш да менажираш разговорите си, не умееш да сложиш граници и любезно да информираш хората, че не ти е възможно да останеш за дълго на линия, но търсиш вината в тях. Хм.
        Аз наистина се опитвам любезно да обясня, че имам много работа и не мога много да говоря, че ми са се натрупали много недовършени неща, които влача през почивните дни вкъщи. Казвам, че като се освободя, ще звънна. Не им се обаждам аз, значи не съм успяла да се оправя с купчината задължения и отново същите хора започват да ме търсят и да звънят за глупости. Може би наистина проблемът  е в мен, затова пускам темата. Но съм сигурна, че ще се разсърдят, ако съм по- твърда.
Виж целия пост
# 8
Определено ще се разсърдят, независимо дали отказът е любезен или твърд.
За мен отдавна е все едно, но знам, че за много  хора тези неща са от значение.
Виж целия пост
# 9
Ами да се сърдят. Не разбирам защо изобщо вдигаш и се обясняваш като ученичка.
Виж целия пост
# 10
Но съм сигурна, че ще се разсърдят, ако съм по- твърда.
Не трябва да си твърда, а хлъзгава. Иначе, няма излизане на глава с досадници.
Виж целия пост
# 11
Хм, вероятно ще се разсърдят. Въпросът е, че след като тези разговори пречат на нормалното ти ежедневие, за мен е по-логично да ги ограничиш, пък те да се сърдят. Този тип хора просто няма да се променят дори и след сърденето. Аз лично имам такава позната - обаждамс е буквално например да я питам нещичко за 2 мин, тя ме държи по 2 часа на телефона и всеки пък се чудя как да й затворя любезно. Затова от доста време й пиша само и единствено по Вайбър и отговарям когато мога, просто не мога вече да си го причинявам. Като цяло наистина е добре да се научиш да казваш НЕ, ще ти помогне и в живота въобще Simple Smile
Виж целия пост
# 12
Ами какво като се разсърдят. Ако е истински приятел, няма да се разсърди. На моите приятелки се е случвало да не вдигна или пък направо отхвърлям и те знаят, че в момента съм заета и никой не се сърди. Напоследък се питаме по Месинджър :"можеш ли да говориш"  и се чуваме, когато ни е удобно. Ако е нещо спешно, караме набързо и делово. И никой не се сърди. Приятелите разбират, че всеки е зает с куп неща и не винаги можеш да си на тяхно разположение. Въобще това със сърденето не го разбирам. Детска история ми се струва. На колко години сте?
Ти трябва да умееш да сложиш граници. Ако са ти приятели, ще го уважат. Ако не го разберат и се сърдят, тогава за какво са ти?
Виж целия пост
# 13
За същото се разправям днес със сина си, единствен почивен ден у нас от седмици, планирали сме да свършим нещо важно, цял ден с ткелефон на ухото, свърши нещо и то сам по тъмно.
Виж целия пост
# 14
      Въобще това със сърденето не го разбирам. Детска история ми се струва. На колко години сте?

Не съм в първа младост, приятелките ми са на различна възраст. Засега не са се разсърдили, ама и аз съм сигурно прекалено любезна. Не мога да разбера желанието им да се чуваме през уикендите " да си побъбрим". Аз от такова "бъбрене" се втрисам, ужасно мразя дългите разговори по телефона. За десетина минути- да, ако има проблем, да си излее болката- да, но да ми разказва напоително как и се вкашнала тиквата и  колко магазина обиколила, докато избере матрак- ужас. Едната ми се оплакваше, че друга нейна приятелка се поотдръпнала, вече не и вдигала , пишела и кратки отговори по Вайбър. Обясняваше си ситуацията със завист. Значи и аз ако се дистанцирам, ще излезе, че и завиждам.
 А вие колко често се чувате с приятелките си? В това динамично време за мен е нормално веднъж на месец и по- добре на кафе. Ама всеки уикенд да лапвам телефона и да говоря по 1-2 часа с всяка ми идва вповече.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия