Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Джо Байдън президент

  • 71 323
  • 3 395
# 1 830
Пишете глупости, добре, че е фейсбук да видите, че се случват такива неща и да си ги натъкмите с останалото, което научавате чрез същия източник.

Аз лично съм си научила урока като прочета нещо във фейсбук незбавно отивам в сайта на СНН да проверя дали е истина , ако не е в СНН със сигурност някой си натъкмява нещо:-) Simple Smile Simple Smile

Вие къде следите американските новини???

Флойд не е първия случай, но е факт че  Тръмп  и тези които гласуваха за него бяха автоматично наричани расисти и протестите срещу Флойд бяха  в голяма част протести срещу Тръмп и  демократите се опитаха да ги използват политически..Отчасти това се обърна срещу тях  и не спечеиха толкова голямо мнозинство в долната камара  колкото се надяваха.Сега ще видим ще направят ли нещо да решят проблема с полицейското насилие или ще си останем само с празни приказки и видео обръщения както обикновено..
Виж целия пост
# 1 831
Това, ако наистина успеят да го докажат, е толкова страшно и предателско и грозно...и положението е много по-сериозно от Тръмп и бръщолевиците му.

https://www.forbes.com/sites/alisondurkee/2021/01/13/house-lawma … /?sh=669b59d62962
Виж целия пост
# 1 832
Добре  не споря, че е законово оправдано, но къде е моралът?
Как във Франция, в Германия, в Обединеното кралство се справят с протестиращи тълпи без да стрелят по тях (особено в ОК, където бяха извършили погроми, а полицаите имаха само палки и шлемове)

Защо въобще бе допуснато да се съберат толкова хора, а Нацоналната гвардия веднага не отцепи района? Дори у нас за половин час се събират поне сто-двеста полицая с каски и  с каски и щитове отцепват мястото пред Парламента, а за  още половин докарват от най-простите водни оръдия.
Да не говорим, че Парламента си се пази перманентно поне от 30-ина полицаи с радио-връзка, логистика и всичко.

Защо докато още са били далеч от Капитолият не е използван сълзотворен газ? колко проблеми щяха да бъдат избегнати.

Защо у нас при многократни пет-часови обсади на Парламента, атаки с павета и пр. докато депутатите са вътре (както и атака върху Белия автобус който се опита да изведе депутатите, по време на  "обсадата"  на мандата Орешарски) никой полицай не застреля демонстрант? Как се справихме с тълпата? Изградиха стена от щитове, тракахме с палки и към 10-11 часа атакуваха с палки и разпръснаха  многохилядна тълпа.
 
Същото стана и миналата година - около 3000 полицаи  (бронирани) отцепиха в 18, 00 ч. района срещу най-малко 20 000 тълпа (Организаторите твърдят, че били 40-50 000). Тълпата викаше хвърляше павета, запалими неща, нараняваше полицаи....те не мърдаха. Към 23 ч. (когато си тръгнаха  повечето от жените  с децата и останаха дрогираните) изведнъж бавно трътнаха напред като една приливна вълна и за пет секунди пометоха  демонстраните с палки, щитове и димки. И нямаше куршуми.

Забравяш, че американците масово са въоръжени. Което не може да се каже за България. Ти колко пушки имаш у вас? Защото аз съм чувала за американци с по 20 оръжия.
Виж целия пост
# 1 833
Това, ако наистина успеят да го докажат, е толкова страшно и предателско и грозно...и положението е много по-сериозно от Тръмп и бръщолевиците му.

https://www.forbes.com/sites/alisondurkee/2021/01/13/house-lawma … /?sh=669b59d62962
Членове на конгреса да са съдействали за нападението? Честно казано вече нищо не може да ме учуди....Аз си мислех, че и палячо с мозък на едноклетъчно като Тръмп е невъзможно да изберат преди 4 години, но...сгреших.
Виж целия пост
# 1 834

Аз на тоя дрогиран престъпник не съм му споменавала името дори, камо ли пък постоянно.

Хайде по-спокойно, кой откъде си натъкмявал информацията Confused
Явно твоята е от ФБ. Щото моята не е, ама ти къде живееше и от кога?
Скрит текст:
Дали му споменаваш името или с неверни сведения сочиш към погребението му и т.н. по принцип е все тая. Донякъде е по-зле, че не можеш да запомниш едно име, може би?
Аз съм спокойна, отбелязвам само че личи, ако те интересува, защото ако аз се опитвах да се правя на хитра някъде и нещо ме издаваше, че не съм чак толкова колкото си мисля... Бих искала да знам Grin

Etereia , аз преди часове попаднах на клип, в който един от нахлулите вътре заяви по мегафон неколкократно, че президентът на САЩ, г-н Доналд Тръмп, ги е поканил.
Явно вече има основание да се смята, че буквално ги е поканил чрез въпросните конгресмени.
Виж целия пост
# 1 835
Новоизбраният член на Камарата на представителите на САЩ от Републиканската партия Марджъри Тейлър Грийн заяви, че ще инициира процедура по импийчмънт на новоизбрания президент на САЩ Джо Байдън

https://dnes.dir.bg/svyat/republikanka-ot-dzhordzhiya-initsiira- … ychmant-na-baydan

Виж целия пост
# 1 836
Ох, тамън си помисля, че поддръжниците му няма как да станат по-дебилни и те почнат да копаят дъното, дето мислех, че по-надолу няма накъде🤣🤣🤣
Виж целия пост
# 1 837
За мен е много аморално, как  четири години подред се мъчиха демократите със доказателства събрани през куп за грош да доказват, че Русия е откраднала изборите, направиха голям проблем имаше дори импийчмънт, който трая две години, макар че нищо не се доказа. И така  нямаше официални извенения от демократите.
Сега обаче когато Тръмп твърди същото, че изборите са откраднати, някак не се обръща внимание на това, защото той е Тръмп, а не е демократ

Имаше масови демонстрации от Антифа и др. организации по време на мандата на Тръмп, в общината на Бостън нахлуваха хора с автомати,  бутаха се и се демонтираха паметници на президенти, но никой не им блокирал акаунти. Напротив - сочеха ги за герои

Сега когато Тръмп подстрекава тълпата, той е терорист.

Навремето Бил Клинтън спа с половината стажантки в Белия дом,  като това бе корупция и използване на влияние, (За Кенеди няма да говорим), лъга пред Конституцията, направи война без мандат на ООН, за да си изие срама, дори мяташе касетъчни бомби; И това не бе проблем за американското общество, доскоро му се радваха, когато той обикаляше страната с Килъри; но когато Тръмп ходи  и си плаща на проститутки това стана проблем. Сетих се - Тръмп не е демократ.

И да - има лов на вещици.

Свободата на словото е изконно право, включително правото да говориш неща които не се харесват на обеществото. Другото е цензура.  ОСвен това когато забраняваш на един човек да си направиш собствена социална мрежа на територията на собствената си страна и го плашиш с лустрация, това скъпи мои се нарича лов на вещици.

Припомням, че когато падаше комунизма, Рейгън и компания сочеха че основното ценност на капитализма е именно гласността и правото да говориш каквото си поискаш.

П.С. И какво като са въоръжени? на протестите у нас идва взе въоръжени хора - рокери с ножове, метални вериги и пистолети, ловци с пушки, земеделци с багери...но не се пролива кръв.

На нашите протести летяха павета и запалими материали, мнозина си носеха големи чадъри, с които да удрят, а часове преди да започне митинга организаторите специално въоръжаваха тълпата...и някака си полицията се справи.

А това че всички в САЩ са въоръжени е по вина на самото САЩ.
Виж целия пост
# 1 838

Навремето Бил Клинтън спа с половината стажантки в Белия дом,  като това бе корупция и използване на влияние, (За Кенеди няма да говорим) но когато Тръмп ходи  и си плаща на проститутки това стана проблем. Сетих се - Тръмп не е демократ.

И да - има лов на вещици.Не помниш, че заради секс със стажантка имаше процедура по импийчмънт срещу Клинтън?
Виж целия пост
# 1 839
Така. И какво стана този импийчмънт? Той лъга под  клетва, но това не е проблем за американското общество? Гледам го усмихнат се появява до Килъри , маха на тълпите, говори.... Защо не е в затвора дори само за това, че  е лъгал пред Конституцията?
Ето ги пак двойните стандарти.
Сетих се - Тръмп трябваше да обяви една война, без мандат на ООН в Турция, да помята касетъчни бомби и обществото на  САЩ щеше да му прости ходенето по жени.
Виж целия пост
# 1 840
Аз мисля, че Байдън не притежава нужните качества да изпълнява функциите си на президент на САЩ. Давам му две години, след което ще последват събития доказващи моето мнение. Да не забравяме и възрастта му и здравословното му състояние.
Виж целия пост
# 1 841
Пък той щото Доньо не е на същата възраст🤣
Виж целия пост
# 1 842
Клинтън беше импийчнат точно за това, че излъга за стажантката. Какво значи - какво стана? Беше импийчнат, не беше отстранен от длъжност. Точно както и Тръмп. Какво точно ти е оплакването?

Няма такова престъпление - лъгал пред Конституцията. За лъжи по телевизията няма предвиден затвор, доколкото знам, иначе щяхме да останем и без политици, и вероятно без три-четвърти от журналистите.
Виж целия пост
# 1 843
Доньо е много жив и енергичен, а Байдън е жив-умрял

-----
Добре президентът да речем не е искал да извика Националната гвардия, въпреки че това е престъпно. Ами губернаторът къде е спал? А и Нацоналната гвардия не е единственият правоохранителен орган, който можеше  да бъде извикан там бъка от правоохранителни органи - щатски шерифи, федерални шерифи, ФБР... как пък никой не се отзова навреме?
Виж целия пост
# 1 844
Тръмп направи петминутно обръщение към нацията. Значи не му била отнета свободата на словото все пак. В обръщението се дистанцира напълно от нахлулите в Сената, призовава за мир и думичка за импийчмънта не казва. Видя най- сетне дебелия край и язък за барута на поддръжниците му, включително и в темата.

https://youtu.be/hDNiNdsPHNA
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия