Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Хормонални изследвания - 10

  • 8 328
  • 205
Хормонални изследвания  


Полови хормони  
LH -  Лутеинизиращ хормон  - 3 ден от МЦ
FSH - Фоликуло-стимулиращ хормон - 3 ден от МЦ
E2 - Естрадиол -3 ден от МЦ

Prolactin /PROL/ - Пролактин - в дните около О. до 7-ми ден след нея.

Testosterone /Ts/  - Тестостерон - няма значение деня от МЦ
4 Androstenedione - Aндростендион - няма значение деня от МЦ

Progesterone /PROG/  - Прогестерон  -  само на 7 ден след доказана Овулация

Хормони на ЩЖ:
TSH ( Тиреотропен Хормон )  - на чист ден от МЦ
FT 3 ( свободен Т3 )  - на чист ден от МЦ
FT 4 ( свободен Т4 )  - на чист ден от МЦ

Антитела на ЩЖ:
ТАТ анти тиреоглобл. антитела / anti-Tg /  - няма значение деня от МЦ
МАТ анти микрозом.антитела / anti TPO /  - няма значение деня от МЦ

Хормони на НбЖ:
DHEA-S  -  Дехидроепиандростерон -сулфат   - няма значение деня от МЦ
17-OH Progesterone  -   17-OH Прогестерон - на 3 ден от МЦ

Хормони на панкреаса
Insulin / Серумен Инсулин / - няма значение деня от МЦ

Показатели за ЯР:
Inhibin-B / Инхибин Б / - 3 ден от МЦ
AMH  / Анти-Мюлеров хормон / - 3 ден от МЦ, заедно с Inhibin-B или самостоятелно - няма значение деня от МЦ
- желателно е да се пускат заедно, защото се тълкуват заедно


Справка за Изследванията - по договор с НЗОК, 2012г

Лабораторни тестове - промо пакети

Старата тема
Виж целия пост
# 1


Здравей, Денис ☺️
Днес си пуснах прогестерон(3 дни след доказана О), защото не беше препоръчително да чакам да минат 7 дни.. преди като съм пускала хормони и прогестеронът ми винаги е бил нисичък. Резултата ми днес е 28.10 nmol. АГ ми каза да пия Дуфастон 2x1тб. и ако тестът ми за бременност е отрицателен, да го спра.  Само да добавя, че О е след Овитрел, предхождана от стимулация с Фемара 3тб./дн.
Благодаря ти и хубава вечер! ☺️
Виж целия пост
# 2
Скрит текст:
Здравей, Денис ☺️
Днес си пуснах прогестерон(3 дни след доказана О), защото не беше препоръчително да чакам да минат 7 дни.. преди като съм пускала хормони и прогестеронът ми винаги е бил нисичък. Резултата ми днес е 28.10 nmol. АГ ми каза да пия Дуфастон 2x1тб. и ако тестът ми за бременност е отрицателен, да го спра.  Само да добавя, че О е след Овитрел, предхождана от стимулация с Фемара 3тб./дн.
Благодаря ти и хубава вечер! ☺️
Не разбирам какъв е въпроса?!
Прогестерон на 3 ден, след предполагаема О., не е обективен - дори не може да се каже със сигурност, дали е имало О. или не. Най-високите нива са на 7-ми ден след О. и по тях се съди какви са нивата на прогестерона при теб - ниски или оптимални.
Дуфастонът няма да ти навреди - пий си го и дано да е станало Peace
Виж целия пост
# 3
Скрит текст:
Здравей, Денис ☺️
Днес си пуснах прогестерон(3 дни след доказана О), защото не беше препоръчително да чакам да минат 7 дни.. преди като съм пускала хормони и прогестеронът ми винаги е бил нисичък. Резултата ми днес е 28.10 nmol. АГ ми каза да пия Дуфастон 2x1тб. и ако тестът ми за бременност е отрицателен, да го спра.  Само да добавя, че О е след Овитрел, предхождана от стимулация с Фемара 3тб./дн.
Благодаря ти и хубава вечер! ☺️
Не разбирам какъв е въпроса?!
Прогестерон на 3 ден, след предполагаема О., не е обективен - дори не може да се каже със сигурност, дали е имало О. или не. Най-високите нива са на 7-ми ден след О. и по тях се съди какви са нивата на прогестерона при теб - ниски или оптимални.
Дуфастонът няма да ти навреди - пий си го и дано да е станало Peace

Благодаря ти, Денис ☺️
Аз бях доста развълнувана и даже не съм задала правилно въпроса. До сега винаги съм изследвала прогестерон на 7ми ден след предполагаема О е бил 28nmol, а сега е 28nmol на 4ти ден след ДОКАЗАНА О. Овулация този месец със сигурност имам(всеки ден бях на ехограф и Овитрел много помогна) От месеци не съм имала преди това. Единственото ми притеснение е дали яйцеклетката е била годна за оплождане. Мисълта ми беше дали прогестеронът отново е недостатъчен за този ден от МЦ(все пак, за това има различни стойности за всеки един период от МЦ, просто пик се наблюдава на 7ми ден). Не ми се иска да е станало, а да го загубя, поради недостатъчно прогестерон. За това се надявах на малко надежда и дали прогестеронът е в рамките на допустимото за този ден от МЦ. 🥺 Стискайте ми палци ☺️
Виж целия пост
# 4
Здравейте,
Преди 6 месеца изследвах антимюлеров хормон, резултата беше 4.3ng/ml от реф.стойности 0.1-10.4
Днес пуснах отново резултата е 2.84ng/ml  от реф.стойности 1.83-7.53.
Моля, за съвет. Разликата в резултатите от различните референтни стойности ли е? В различни лаборатории са правени. Може ли хормонът да е намалял толкова за 6 месеца? Много се притеснявам, направихме 4 инсеминации с уж лека стимулация. Сега ми предстои инвитро. Възможно ли е от стимулацията да е намалял. 😢😢😢😢
Виж целия пост
# 5
[video][Здравейте  и от мен. Може ли коментар относно моите изследвания. Благодаря предварително.
Виж целия пост
# 6
TSH       1.708       uIU/ml    0.35-4.94   
Естрадиол       36       pg/ml    жени-фол.фаза 21- 251,овул.фаза 38 - 649, лут.фаза 21 - 312; менопауза до 28; мъже: 11-44   
FSH       5.93       mIU/ml    жени: фол.фаза 3.03-8.08, oвул. фаза 2.55-16.69; лут.фаза 1.38-5.47; менопауза 26.72-133.41; мъже 0.95-11.95   
LH       7.89       mIU/ml    жени: фол.фаза 1.8-11.78; овул.фаза 7.59-89.08; лут.фаза 0.56-14.0, менопауза 5.16-61.99; мъже 0.57-12.07   
Тестостерон       0.35       ng/ml    0.14 - 0.53

Здравейте,денис може ли коментар на моите изследвания на 4 ти ден от цикъла 29години жена.
АМХ е около 2.2
Виж целия пост
# 7
Здравейте,
Преди 6 месеца изследвах антимюлеров хормон, резултата беше 4.3ng/ml от реф.стойности 0.1-10.4
Скрит текст:
Днес пуснах отново резултата е 2.84ng/ml  от реф.стойности 1.83-7.53.
Моля, за съвет. Разликата в резултатите от различните референтни стойности ли е? В различни лаборатории са правени. Може ли хормонът да е намалял толкова за 6 месеца? Много се притеснявам, направихме 4 инсеминации с уж лека стимулация. Сега ми предстои инвитро. Възможно ли е от стимулацията да е намалял. 😢😢😢😢
Здравей!
Да, от стимулациите ЯР намалява.
За да си сигурна, че АМХ е обективен, изчакай 3-4 МЦ и го пусни заедно с Инхибин В ( на 3-ти ден от МЦ).


Здравейте  и от мен. Може ли коментар относно моите изследвания. Благодаря предварително.
Скрит текст:
Здравей!
ТСХ е добре, нямаш Хашимото.
ФСХ е висок, може да показва че ЯР е започнал да намалява.
Пролактинът е висок, Тестостеронът - също.
ДХЕА - не се виждат добре реф.граници, но мисля че е висок.
Трябва да се консултираш с Ендокринолог.


TSH       1.708       uIU/ml    0.35-4.94   
Скрит текст:
Естрадиол       36       pg/ml    жени-фол.фаза 21- 251,овул.фаза 38 - 649, лут.фаза 21 - 312; менопауза до 28; мъже: 11-44   
FSH       5.93       mIU/ml    жени: фол.фаза 3.03-8.08, oвул. фаза 2.55-16.69; лут.фаза 1.38-5.47; менопауза 26.72-133.41; мъже 0.95-11.95   
LH       7.89       mIU/ml    жени: фол.фаза 1.8-11.78; овул.фаза 7.59-89.08; лут.фаза 0.56-14.0, менопауза 5.16-61.99; мъже 0.57-12.07   
Тестостерон       0.35       ng/ml    0.14 - 0.53

Здравейте,денис може ли коментар на моите изследвания на 4 ти ден от цикъла 29години жена.
АМХ е около 2.2
ЛХ е висок - може да показва ПКЯ или по-ранна О.
Другите са добре
Виж целия пост
# 8
Денис привет,

Моля за мнение на хормоните ми, правени са ден 3, готвя се за пункция на яйцеклетки. Благодаря Simple Smile


Виж целия пост
# 9
Здравейте, ще съм благодарна да получа коментар относно резултатите от изследванията ми. Назначи ми ги гинеколог, като ми посочи в кои дни точно да бъдат направени.

LH 16.7 U/l                       реф.с 2.4 -12.6
FSH 9.6 U/l                                  3.5 - 12.5
Пролактин 257 mIU/I              102 - 496
Естрадиол 278.9 pmol/l           46-607 Тестостерон 0.79 nmol/l         0.29 - 1.67

Прогестерон - 10.95 nmol/l    
реф.с. 5.8 - 75.9

DHEA-S 6.28 mcmol/l
Реф. с. 3,20 - 10.00

Андростендион 5.60 nmol/l
Реф. с. 1.39 - 11.87

17-OH - прогестерон 1.7 ng/ml
Реф. с. 0.2 - 1.3

FT3 4.88 pmol/l            3.1 - 6.8
FT4 15.45 pmol/l         12 - 22.0
THS 1.21 uIU/ml          0.27 - 4.2

До момента докторката е видяла първите 5, но не пожела да ми обясни нищо преди да е видяла и останалите. Предстои ми преглед, но бих се радвала за разяснение преди това. На 28г съм.
Благодаря!
Виж целия пост
# 10
Здравейте, ще съм благодарна да получа коментар относно резултатите от изследванията ми. Назначи ми ги
Скрит текст:
гинеколог, като ми посочи в кои дни точно да бъдат направени.

LH 16.7 U/l                       реф.с 2.4 -12.6
FSH 9.6 U/l                                  3.5 - 12.5
Пролактин 257 mIU/I              102 - 496
Естрадиол 278.9 pmol/l           46-607 Тестостерон 0.79 nmol/l         0.29 - 1.67

Прогестерон - 10.95 nmol/l    
реф.с. 5.8 - 75.9

DHEA-S 6.28 mcmol/l
Реф. с. 3,20 - 10.00

Андростендион 5.60 nmol/l
Реф. с. 1.39 - 11.87

17-OH - прогестерон 1.7 ng/ml
Реф. с. 0.2 - 1.3

FT3 4.88 pmol/l            3.1 - 6.8
FT4 15.45 pmol/l         12 - 22.0
THS 1.21 uIU/ml          0.27 - 4.2

До момента докторката е видяла първите 5, но не пожела да ми обясни нищо преди да е видяла и останалите. Предстои ми преглед, но бих се радвала за разяснение преди това. На 28г съм.
Благодаря!
Ще посочиш ли в кои дни са правени, защото това е важно при тълкуването?!
Виж целия пост
# 11
Здравейте, ще съм благодарна да получа коментар относно резултатите от изследванията ми. Назначи ми ги
Скрит текст:
гинеколог, като ми посочи в кои дни точно да бъдат направени.

LH 16.7 U/l                       реф.с 2.4 -12.6
FSH 9.6 U/l                                  3.5 - 12.5
Пролактин 257 mIU/I              102 - 496
Естрадиол 278.9 pmol/l           46-607 Тестостерон 0.79 nmol/l         0.29 - 1.67

Прогестерон - 10.95 nmol/l    
реф.с. 5.8 - 75.9

DHEA-S 6.28 mcmol/l
Реф. с. 3,20 - 10.00

Андростендион 5.60 nmol/l
Реф. с. 1.39 - 11.87

17-OH - прогестерон 1.7 ng/ml
Реф. с. 0.2 - 1.3

FT3 4.88 pmol/l            3.1 - 6.8
FT4 15.45 pmol/l         12 - 22.0
THS 1.21 uIU/ml          0.27 - 4.2

До момента докторката е видяла първите 5, но не пожела да ми обясни нищо преди да е видяла и останалите. Предстои ми преглед, но бих се радвала за разяснение преди това. На 28г съм.
Благодаря!
Ще посочиш ли в кои дни са правени, защото това е важно при тълкуването?!

LH, FSH, Пролактин, Естрадиол, Тестостерон, DHEA-S, Андростендион, 17-OH - прогестерон  - на трети ден от цикъла.
Прогестерон - на 19-ти ден от началото на цикъла
Виж целия пост
# 12
Здравейте, ще съм благодарна да получа коментар относно резултатите от изследванията ми. Назначи ми ги
Скрит текст:
гинеколог, като ми посочи в кои дни точно да бъдат направени.

LH 16.7 U/l                       реф.с 2.4 -12.6
FSH 9.6 U/l                                  3.5 - 12.5
Пролактин 257 mIU/I              102 - 496
Естрадиол 278.9 pmol/l           46-607 Тестостерон 0.79 nmol/l         0.29 - 1.67

Прогестерон - 10.95 nmol/l    
реф.с. 5.8 - 75.9

DHEA-S 6.28 mcmol/l
Реф. с. 3,20 - 10.00

Андростендион 5.60 nmol/l
Реф. с. 1.39 - 11.87

17-OH - прогестерон 1.7 ng/ml
Реф. с. 0.2 - 1.3

FT3 4.88 pmol/l            3.1 - 6.8
FT4 15.45 pmol/l         12 - 22.0
THS 1.21 uIU/ml          0.27 - 4.2

До момента докторката е видяла първите 5, но не пожела да ми обясни нищо преди да е видяла и останалите. Предстои ми преглед, но бих се радвала за разяснение преди това. На 28г съм.
Благодаря!
Ще посочиш ли в кои дни са правени, защото това е важно при тълкуването?!

LH, FSH, Пролактин, Естрадиол, Тестостерон, DHEA-S, Андростендион, 17-OH - прогестерон  - на трети ден от цикъла.
Прогестерон - на 19-ти ден от началото на цикъла
ЛХ и ФСХ са високи, Е2 също - може да е имало ЗФ/киста
17ОН Прогестерон е висок - причина - да е имало лутеинова киста или  да си с по-високи нива на този андроген - причина НбЖ, напр.
Прогестеронът ( на 19 ден от МЦ) е нисък - показва че, или не е изследван в правилния ден след О. ( защото сега е нисък и не показва да е имало О., ако беше изследван точно на 7-ми ден след О.), или е висок, защото си с по-висок 17ОН Прогестерон ( андроген, различен от Прогестерона, който се синтезира след О.)
ТСХ е добре, но Т4 е нисък и показва, че се с Хипофункция на ЩЖ.
Ако АГ на прегледа каже, че няма киста/ЗФ и че с яйчниците всичко е наред, трябва да се консултираш с Ендокринолог.
Виж целия пост
# 13
Здравейте, ще съм благодарна да получа коментар относно резултатите от изследванията ми. Назначи ми ги
Скрит текст:
гинеколог, като ми посочи в кои дни точно да бъдат направени.

LH 16.7 U/l                       реф.с 2.4 -12.6
FSH 9.6 U/l                                  3.5 - 12.5
Пролактин 257 mIU/I              102 - 496
Естрадиол 278.9 pmol/l           46-607 Тестостерон 0.79 nmol/l         0.29 - 1.67

Прогестерон - 10.95 nmol/l    
реф.с. 5.8 - 75.9

DHEA-S 6.28 mcmol/l
Реф. с. 3,20 - 10.00

Андростендион 5.60 nmol/l
Реф. с. 1.39 - 11.87

17-OH - прогестерон 1.7 ng/ml
Реф. с. 0.2 - 1.3

FT3 4.88 pmol/l            3.1 - 6.8
FT4 15.45 pmol/l         12 - 22.0
THS 1.21 uIU/ml          0.27 - 4.2

До момента докторката е видяла първите 5, но не пожела да ми обясни нищо преди да е видяла и останалите. Предстои ми преглед, но бих се радвала за разяснение преди това. На 28г съм.
Благодаря!
Ще посочиш ли в кои дни са правени, защото това е важно при тълкуването?!

LH, FSH, Пролактин, Естрадиол, Тестостерон, DHEA-S, Андростендион, 17-OH - прогестерон  - на трети ден от цикъла.
Прогестерон - на 19-ти ден от началото на цикъла
ЛХ и ФСХ са високи, Е2 също - може да е имало ЗФ/киста
17ОН Прогестерон е висок - причина - да е имало лутеинова киста или  да си с по-високи нива на този андроген - причина НбЖ, напр.
Прогестеронът ( на 19 ден от МЦ) е нисък - показва че, или не е изследван в правилния ден след О. ( защото сега е нисък и не показва да е имало О., ако беше изследван точно на 7-ми ден след О.), или е висок, защото си с по-висок 17ОН Прогестерон ( андроген, различен от Прогестерона, който се синтезира след О.)
ТСХ е добре, но Т4 е нисък и показва, че се с Хипофункция на ЩЖ.
Ако АГ на прегледа каже, че няма киста/ЗФ и че с яйчниците всичко е наред, трябва да се консултираш с Ендокринолог.

Благодаря за изчерпателния отговор!
Виж целия пост
# 14
Здравейте,
Имам сериозни проблеми с цикъла. В друга тема съм дала пълни подробности.
В последните си изследвания отпреди няколко дни се вижда, че имам много ниски стойности на LH.
Знаете ли от какво се причиняват и как се процедира от тук нататък?
Прилагам и изследванията Simple Smile
Забравих да спомена, че са правени на 3-ти ден от цикъла, който предизвикахме с Дуфастон, но беше много много оскъден, а на 3-ти ден, когато правих изследванията вече нямаше и следа от него...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия