Пиле с ориз (специална дроб-сарма)

  • 27 837
  • 71



Специална дроб-сарма


три пилешки пържоли
1,5 - 2 ч.ч. ориз
2 връзки зелен лук
джоджен
чубрица, чесън
пипер
сол (вегета)

за заливката:
1 коф. кис.мляко
3 яйца
щипка сол
щипка сода
1 суп. лъж. брашно


Пилешкото се нарязва на малки кубчета и се запържва леко в тиган. Зеленият лук се нарязва и се задушава леко в тиган + добавя се и ориза да стане прозрачен. Всичко се изсипва в тава и се добавят джоджена, сол (вегета или бульон), чубрицата, чесъна (сух или една скилидка), пипер. Заливате всичко с вода и печете на 220 градуса около 50 мин., опитвате ориза и ако трябва доливате вода. Когато ориза е готов правите заливката и печете до зачервяване. Много е вкусно!

Бон апети!   chef

 
Виж целия пост
# 1
Малко тъп въпрос ама става ли с друго месо, в смисъл пробвала ли си ?
Виж целия пост
# 2
Малко тъп въпрос ама става ли с друго месо, в смисъл пробвала ли си ?

Не съм пробвала, но знам ,че става с кайма. Предполагам, че и с друго месо става, даже мисля да пробвам със свинско, няма начин да не стане  Hug
Виж целия пост
# 3
Малко тъп въпрос ама става ли с друго месо, в смисъл пробвала ли си ?

СТава с всякакво месо, или с всякакви субпродукти - агнешки, свински, пилешки дреболии.  И с кайма е вкусно. Само че, ако е свинско или телешко месо (по-жилаво е) по-добре е да се свари предварително, а бульона се използва вместо вода.
Виж целия пост
# 4
Lео  -пак извади лесна и вкусна рецепта,благодаря,голям фен съм ти. Hug
Виж целия пост
# 5
Lео - голяма работа си , да знаеш  Hug само вадиш вкусотии  Laughing
А , дали може да се сложат и гъбки или няма да стане хубаво  newsm78
Виж целия пост
# 6
с гъбите май ще стане още по-хубаво. Пробвах дробсърмата и стана страхотна Heart Eyes
Виж целия пост
# 7
Lео- страшна си, имам малко пилешко и ще я направя тази рецепта, много благодаря  bouquet Hug
Виж целия пост
# 8
Пробвайте да сложите и нарязан киселец. Същата рецепта я правя с кайма и с киселеца добива прекрасен вкус.
Виж целия пост
# 9
Съпер стана!Току що я наготвих!М-м-м!Мерси! Laughing
Виж целия пост
# 10
И аз току що я направих  , разкошна е , сложих и гъбки  eat
Жалко , че мъжът ми чак утре ще я опита защото е нощна смяна  Sad

Браво за хубавата рецепта  smile3501
Виж целия пост
# 11
Lео Поздравления за рецептата
Вчера я сготвих добавих само гъби сушени.Стана страхотно всичси я харесаха а заливката е Шесттттттт Laughing ще я ползвам и з а традиционната мусака още веднъж Брав  bouquetоо
Виж целия пост
# 12
Малко тъп въпрос ама става ли с друго месо, в смисъл пробвала ли си ?

Става bowuu.....с воденички става още по-готино (за който обича дреболиите де),докарва го съвсем като дроб сърма Crazy
Виж целия пост
# 13
Мерси за рецептата, утре ще го направя.  bouquet
Виж целия пост
# 14
Брей, Лео, изтрепа рибата пак  Crazy , звучи супер, записвам си я в любими и тези дни ще се пробва   bouquet
Виж целия пост
# 15
За  тази вечер мисля да я пробвам само че понеже нямам нито пържоли,нито кайма ,ще сваря едно пиле ,ще го нарежа на кубчета и другото както си е по рецептата на Лео.Благодаря много ,знам че ще стане вкусничко,а и чакам една дружка ... Party PartyИ така .Ами това е щастието се криело в малките удоволствия .А хубавата храна е едно от тях . Heart Eyes Hug
Виж целия пост
# 16
Това го правя от години и е едно от любимите ни ястия.
Виж целия пост
# 17
Супер, в почивните дни ще го направя!  bouquet  chef
Виж целия пост
# 18

Днес я сготвих, както си обещах вчера, защото ми се стори страхотна на пръв поглед от снимката, а и лесна за приготвяне. Стана страшно вкусна, за пореден път се уверявам, че рецептите на Лео са приказни.   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet
Благодаря!
Виж целия пост
# 19
Лео, след малко ще я правя (после ще те похваля пак  Simple Smile), но имам няколко питания - 3ч.ч. ориз ми сз струват адски  много, ние двамата ще има да я ядем 2 седмици  Crazy Може ли да го направя с една и ако да, това променя ли другите пропорции? Месото ще ми бъде говеждо, нямам пиле в момента, нарязала съм го на зарчета и съм го накиснала с подправки, горчица и майонеза, да стане после крехко. Какво мислиш  Thinking
Виж целия пост
# 20
Намали ориза, другото няма смисъл, от две чаши правя цяла тава.

Говеждо не съм готвила, да каже някой дето знае със сигурност. Thinking
Виж целия пост
# 21
Добре, мерси  Heart Eyes, говеждото си е като телешкото, малко по-жилаво, но на ситно и накиснато няма разлика после, неутрален вкус, би трябвало да стане. Ще я направя, ще снимам и ще пиша пак  Hug
Виж целия пост
# 22
Толкова хубавичка ми изглежда на снимките, че днес ще я правя, но с кайма, че това съм купила......А и най-вече да пробвам заливка:)
Виж целия пост
# 23
Хайде пак аз, Лео, сори за глупавите въпроси, ама да не стане фал - запържвам лука малко и после добавям и роиза докато стане прозрачен. Дотук добре, ама няма ли така съвсем да ми се скашка лука или?  newsm78
Виж целия пост
# 24
Хайде и от мен едно въпросче- под пипер имаш впредвид червен или черен пипер? 
Виж целия пост
# 25
Хайде и от мен едно въпросче- под пипер имаш впредвид червен или черен пипер? 

И аз не разбрах, затова слагам и от двата  Mr. Green

Аре, бе, Лео, лукът ми е готов  Tired
Виж целия пост
# 26
Добре, мерси  Heart Eyes, говеждото си е като телешкото, малко по-жилаво, но на ситно и накиснато няма разлика после, неутрален вкус, би трябвало да стане. Ще я направя, ще снимам и ще пиша пак  Hug

Защо изобщо се чудиш? Ще стане говеждо с ориз и заливка и толкова.
Много често готвя (само дето е телешко). Щом ти е говеждо, не е зле предварително да го задушиш, ще остане жилаво, ориза бързо става.

И вземете сменете сЪрмата със сАрма, уж проверка за правопис има  пък го пропуска.
Виж целия пост
# 27
Защо изобщо се чудиш? Ще стане говеждо с ориз и заливка и толкова.
Много често готвя (само дето е телешко). Щом ти е говеждо, не е зле предварително да го задушиш, ще остане жилаво, ориза бързо става.
И вземете сменете сЪрмата със сАрма, уж проверка за правопис има  пък го пропуска.

Направих го, стана супер. Снимки - утре. Задуших го добре, няма никакъв проблем  Peace
Правописът не действа за много неща така или иначе, ти не се ядосвай за дреболии. Ако вземем да прави забележка за всяка правописна грешка.... трябва да стоим денонощно пред компа  Grinning
Виж целия пост
# 28


Радвам се, че е станало добре Hug

П.П. Ако има още грешки, може и на ЛС!  Mr. Green
Виж целия пост
# 29
Пробвайте да сложите и нарязан киселец. Същата рецепта я правя с кайма и с киселеца добива прекрасен вкус.
Свеки го прави това чудо със лапад,кайма ,ориз и заливката...мммммм
Детето ми не обича много ориза,ама това винаги го изяжда с удоволствие
Лео- ще я пробвам тая дроб сърма с пиле Hug
Виж целия пост
# 30
Виж целия пост
# 31
И аз го готвих вчера, стана много вкусно. Разликите при мен бяха, че го направих с ярешко месо (такова имах) и прибавих магданоз към подправките, според мен се връзва идеално. Лео мерси за рецептата  bouquet
Виж целия пост
# 32
Направих го, ама с пилешки дробчета.   bouquet
Виж целия пост
# 33
Скоро ще се пробва и у дома Simple Smile.

Блонди какъв е соса, с който си заляла вкусотията (втората снимка)?
Виж целия пост
# 34
Блонди какъв е соса, с който си заляла вкусотията (втората снимка)?

Кисело мляко с чесън, става супер така  Peace
Виж целия пост
# 35
Благодарско!  bouquet
Виж целия пост
# 36
И от мен   bouquet
Виж целия пост
# 37
Хапвала съм подобно нещо в столовата на работа, само че вътре имаше и малко гъби, морковче и грах.Наричаше се пилешка мусака.Давам ви го като идея.По-горе четох за пипера, мисля , че по подходящ в случая е само черен пипер или по скоро за това , което аз съм описала като вариянт.
Виж целия пост
# 38
Направих го с кайма - ето резултата:
http://images22.snimka.bg/004754473-big.jpg
Виж целия пост
# 39
Направих го с кайма - ето резултата:
http://images21.snimka.bg/004319144-big.jpg

Добре е, но пак се убеждавам, че оризът в рецептата е ужасно много. Аз сложих доста месо и само 2/3 чаена чаша ориз и стана доста голяма тава, ядохме 4 човека и остана, на другия ден пак ядохме и все пак хвърлих 3 порции накрая.  Confused
Виж целия пост
# 40
Блонди, права си, доста е. А при мен и каймата беше малко.... Следващият път ще намаля ориза  Peace
Виж целия пост
# 41
Блонди, права си, доста е. А при мен и каймата беше малко.... Следващият път ще намаля ориза  Peace

Поправих рецептата, проблемът е, че сипах на око и съм прекалила в рецептата  ooooh!
Виж целия пост
# 42
Дали ще се получи добре със сух лук  newsm78?
Забравих да купя зелен, а мисля след малко да сготвя тази вкусотия.
Виж целия пост
# 43
Направих го, ама с пилешки дробчета.   bouquet

кажи моля те как стана, че размразявам и аз дробчета да го направя с тях  Hug дробчетата вари ли ги предварително? благодаря  Simple Smile
Виж целия пост
# 44
Направих го със сух лук и стана чудно Simple Smile.
Страхотна рецепта!  bouquet

Поливката обаче я пропуснах (не обичаме) и настъргах кашкавал.
Виж целия пост
# 45
и аз го направих току-що  Simple Smile обаче фурната ми май е доста силничка и следващия път ще го сложа на максимум 200 градуса, защото отдолу ми загоря  newsm78 иначе е много вкусно! мисля да добавя и воденички, тук нямам агнешки дреболии, а много обичаме дроб сарма, мислите ли че с дробчета и воденички ще го докара на дроб сарма?
Виж целия пост
# 46
момичета, когато аз готвя воденички винаги ми остават жилави  Thinking при вас как е? мисля, че ги варя достатъчно...
Виж целия пост
# 47
ще следя темата, защото не знам как да направя воденичките и аз  newsm78
Виж целия пост
# 48
Сварете воденичките предварително , а към края може да пуснете и дробчетата при тях , колкото да им излезе кръвта и да ги отпените - 10-15 мин . Полученият от варенето бульон използвайте при заливането на дроб сармата .
Виж целия пост
# 49
благодаря ти  Hug
Виж целия пост
# 50
благодаря и аз  Hug   bouquet
Виж целия пост
# 51
Страхотийка, скоро ще го направя Peace
Как съм я пропуснала тази рецепта Thinking

Лео Hug
Виж целия пост
# 52
Направих я по оригиналната рецепта на Лео за кой ли пореден път и отново се изконсумира веднага, голяма вкусотия  Peace!
Виж целия пост
# 53
Кой не гледа първо форума - готви пиле с ориз...Който гледа - си яде специалитет на Лео.....

Другият път като реша да готвя ориз - това ще е рецептата....
Виж целия пост
# 54
Ще го направя това Пиле с ориз, отдавна ми се е дояло.
Само че, аз ще го правя с бланширан ориз, само такъв се консумира тук.
Виж целия пост
# 55
Направих го, стана невероятно Peace
Благодаря Лео за рецептата!   bouquet
Виж целия пост
# 56
Ето моята рецепта за пиле с ориз за 2 порции.Първо си сварявам 2 пилешки бутчета.После си запържвам 1 голяма глава кромид лук,1ч.ч. сварени и нарязани пилешки дробчета,малко гъбки и 1 1/2 ч.ч. ориз.Добавям 3 ч.ч. от бульона,дето са се варили бутчетата и го оставям на котлона да къкри,докато ориза поеме бульона.Подправям с подправки по желание.Изсипвам в тавичка,нареждам отгоре пилешките бутчета и пека,докато се зачерви месото.Може и да се направи заливка от 2 яйца, разбити с 1/2 кофичка кисело млеко и 1 с.л. брашно.Става много вкусно с и без заливка.
Виж целия пост
# 57
Лео, заинтригува ме с това чудо и ще го направя ама не обичам кисело мляко, та се чудя мога ли да заменя с прясно? Направо бешамел като за мусака ли да правя в случая? Всички много похвалиха заливката, ама аз не мога с кис. мляко Sick
Виж целия пост
# 58
Направо бешамел като за мусака ли да правя в случая? Всички много похвалиха заливката, ама аз не мога с кис. мляко Sick

Като за мусака си я направи, както си я обичаш ти  Hug
Виж целия пост
# 59
Голяма си бързачка, мерси  Hug
Виж целия пост
# 60
Мили дами, извинявам се за тъпия въпрос, но според пропорцията на ориза колко вода трябва да сложа? Никога не мога да уцеля и май все става по-сухо Confused
Виж целия пост
# 61
Така...благодаря на Лео за рецептата първо   bouquet
Направих тази чудесия. Обаче сложих следните неща: пилешки воденички, 1 пил.бутче. Сварих ги до полуготови и не съм запържвала. Задуших лука с ориза. Сложих и гъби. Подправките са като в рецептата,но без чесън- в последния момент видях,че е свършил. Заливката- по рецептата. Само ме е яд,че се беше надула страхотно и после спадна  Rolling Eyes Ориза беше 1 чаша и малко.
Страшно вкусно стана  Heart Eyes

Jeny_J аз сложих да плува почти . Не съвсем де,ама доста си беше и даже доливах 1 път малко. Наблюдавай по честичко и доливай,ако има нужда. И аз съм гола-вода като готвя ориз попринцип.
Виж целия пост
# 62
Дика и тук много ми помогна!Ти си съкровище  bouquet
Виж целия пост
# 63
ООО много вкусно ми звучи , ще я направя скоро.
Виж целия пост
# 64
 Grinning Ще пробвам , мерси Лео   bouquet
Виж целия пост
# 65
Хммм, Лео!   bouquet
Виж целия пост
# 66
Снощи пробвах тази рецепта - моите си изядоха пръстите  Grinning Препоръчвам горещо!
Виж целия пост
# 67
Тази вечер я направих и мъжът ми беше във възторг. Изяде половината тава!Наистина стана страхотна! Simple Smile
Виж целия пост
# 68
Здравейте мацки,и аз мисля да го направя довечера,а даже по случайност имам и всичко необходимо Simple Smile
Значи питате се за ориза каква е пропорцията - значи ориза винаги е в пропорция 1 чаша ориз и 3 чаши вода Simple Smile
Надявам се да съм ви била полезна!   chef
Виж целия пост
# 69
Невероятна е тази рецепта, както и другата с ориза с джоджен , зелен лук и соя на Лео с пилешки бутчета. И двете ги правя винаги когато имам продукти, направо вкъщи ги обоцават  bouquet
Виж целия пост
# 70
Още по вкусна заливка става ако направите следното:
След като в мазнината  запържите пилешкото месо /сварено и нарязано на дребно /и пилешките дреболийки,също предварително сварени и нарязани,ориза-1 1/2 ч.ч+ булгур-1/2 ч.ч,пресния лук и подправките,налейте булъон  в съотношение 1:4/на 1 ч.ч ориз и булгур смесени се слагат 4 ч.ч булъон/.Дръпвате  от огъня ястието и наливате 600-700 мл прясно мляко  с разбити в него 4-5 яйца и сол на вкус.Разбърквате всичко и мятате във фурната да се пече на среден огън.
За приготвянето на такава дроб-сърма ви е необходима по дълбока тава.!
При печенето заливката постепенно изплува отгоре и се получава нещо невероятно вкусно.
Виж целия пост
# 71
Забравих да кажа ,че по същия начин правя и агнешката Дроб- сърма.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия