Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Имало едно време в Чукурова | Великолепният Век, Кьосем и други исторически сериали №19

  • 15 784
  • 768
# 525
https://turkru.tv/odnazhdy-v-chukurova-80-seriya.html
Ами логично е тези акции да отидат при малкия Аднан. В известното ни завещание на Демир по настояване тогава на Хюнкяр наследник остава Лейля.  Като се имат предвид промените в самата Хюнкяр, Демир, който никога не се е отказвал от Аднан, нормално е да поизравни нещата. Зюлейха не знае за онова завещание на Демир, така че сигурно ще му е благодарна. А неин специален интерес към акции от къде изскочи??? До сега поне не е проявявала такъв интерес... Интересно обаче, защо Демир бърза с разни завещания - дали защото Зюлейха решава да остане господарката в конака, или си има безпокойства някакви. Фикрет сигурно не е изрекъл думите от фрага пред него, но Демир го засича пред гробовете на Яман...
От думите на Фикрет е ясно, че е дошъл в Чукурова, за да отрови живота на Демир, както вероятно неговия е бил отровен. Той ще отнема, няма да се стреми към някакво законово уреждане на нещата. Ама ще е жестоко, де - брат брата да унищожава...
Виж целия пост
# 526
Здравейте Flowers Cherry Blossom
Благодаря за фрагмана и превода! Flowers Bouquet
Демир, може би, все още не знае за продадените земи/имоти от Йълмаз на Хюнкяр. Дали Зюлейха нарочно не е казала за това...странно е, ако за три месеца все пак не е успяла да повдигане въпрос за това. Но, акциите са друго нещо. Според мен, Демир ще ги даде или на Зюлейха или на Аднан. Точно за това и държи детето в ръцете си. Може би по този повод Севда казва на Зюлейха, че е заела мястото на Хюнкяр и че новата госпожа е тя Thinking.
Думите: "Най-накрая" мисля, че ги казва Юмит и то преди целувката. Ако е така, то може би ще целува този, който я е чакал да дойде.
Да видим, кой...кой е. Blush
Виж целия пост
# 527
И аз се замислих какво казва това изречение заедно с краткия фрагмент видео:
„Акции моей покойной матери Хюнкяр Яман...“
Според мен, става дума за нотариални актове от това, което Йълмаз е продал на Хюнкяр: земя, вероятно още жилищни или производствени сгради, но за нотариални актове. Видяхме съответните втори екземпляри, които е получил Йълмаз, при Фикрет. Сделката може да е стигнала до Демир от Зюлейха - по-вероятно, защото се виждат Фекели и Фикрет, които приъстват там, където говори Демир,  но реакцията на Фекели не ми изглежда добра,  вероятно е от изненада. Ако Демир беше разбрал това от Фикрет, сигурно щеше да е придружено със скандал, така мисля. Фикрет каза, че Фекели няма да е доволен, когато разбере, той имаше предвид, че между двата рода не се продава земя и Йълмаз е действал самоволно. Тогава Фикрет гадаеше защо Йълмаз продава. Разбира се, че продаденото от Йълмаз, Демир ще даде на Аднан - то идва от баща му, затова и детето е в ръцете на Демир. Но Демир прави това публично, според мен, за да смекчи този пра-стар конфликт между двата рода да купуват и продават земя помежду си. И с това, че продаденото от бащата отива при неговото дете. Дотук смятам, че Фекели няма да има нищо против. Но все си мисля, че той може би е обмислял да направи някакво предложение на Зюлейха и Аднан като се има предвид, че Демир и Зюлейха обявиха, че се развеждат. Това действие на Демир му затваря пътя. Освен това, Фикрет е знаел за тази сделка, но не му е казал. А това няма как да не се разбере, защото сега ще се включи и Бехидже, която видя документите в колата и дебене за наследството.
Иначе, да бъдат приписани тези продажби на Аднан няма нищо общо със завещанието. Завещанието си е съвсем отделно нещо. Някога това, което детето ще получи от завещанието и това от сделката между Йълмаз и Хюнкяр, ще се събере на едно място. Но сега завещанието още не е отворено. Не знам какъв е редът, но тъй като е изразена волята на двамата, вероятно ще бъде отворено, когато и Демир вече не е жив. Но за завещанието знае вече Фикрет. И той може да подбуди реакция, особено след този жест на Демир. Вероятно Фикрет ще насочи вниманието към противоречивото поведение на Демир за тези продажби и при изготвянето на завещанието, в което Аднан получава по-малко от Лейля.
Да бъде завещанието такова, каквото знаем че е, основна причина е Зюлейха. Още от началото на втори сезон, когато Демир беше в затвора, тя каза на Хюнкяр, че ще каже първо на Демир  за нейната връзка с Фекели и след това на Йълмаз, че Аднан е негов син. Целият втори сезон беше нейна активност за разкриване на тази истина. „Моят син“, „твоята дъщеря“ – Хюнкяр беше права да иска защита на богатството. Демир беше против до  момента, когато увисна  над пропастта и едва не загина, после се съгласи и той.  Аднан е осигурен – не е оставен без имущество, но справедливо получава по-малко. Причината е Зюлейха.
Виж целия пост
# 528
Когато прослушах отново фрагмана в момента, когато Демир започва да говори за акциите на майка си Хюнкяр, мисля, че той споменава - холдинг. Според мен, става въпрос за акциите на Хюнкяр в холдинга. Сега след като тя не е жива, то Демир може да стане 100% собственик, а може да даде тези акции на член на семейството си или да ги продаде на бъдещ съдружник и т.н. Според мен, Демир говори за холдинга и мисля, че той иска да "въведе" Зюлейха/Аднан като собственик на акциите на майка си. Но, може и да греша, разбира се.
Мисля си, че публично оповестяване на продаденото от Йълмаз на Хюнкяр би предизвикало много въпроси, недоумение, всякакви предположения, истории, сплетни и клюки...за това, защо Йълмаз ще продава всичко на врага си, каква е била целта му и т.н. Това на Демир не му е нужно сега. Тази информация с продажбата от Йълмаз на Хюнкяр може да се сподели и дискутира само между Фекели и Демир и той да остави тези нотариални актове на Аднан, без това да разбира цяла Чукурова и да има повод за сплетни. Но, разбира се, това е само предположение.
Да, Фекели не би имал нищо против, защото Йълмаз обясни своите доводи за бягството им в писмото си до него, а продаденото е на Хюнкяр - любимата на Фекели и майка на Демир, а не на непознати и случайни хора. Единствените, които биха били ядосани и биха се почувствали ощетени са Бехидже Simple Smile и Мюжгян. Фикрет разбра Йълмаз и осъзна, че той си е имал своите причини да продава. А, впоследствие почина внезапно след инцидент...бидейки в процес на развод, с планове за брак и без да може да довърши делата си и да вземе адекватни решения за написване на завещание и т.н.
Мисля си, че Юмит е прокурор или следовател. Някак си имаше делови вид...Thinking
Flowers Four Leaf Clover
П.П. Според мен, ако Фекели имаше желание да прави някакво предложение на Зюлейха, то той щеше да побърза да го стори веднага след като стана ясно, че Зюлейха е останала в конака на Яман. Мисля, че той не би чакал да минат три месеца, а щеше да говори със Зюлейха след седмия ден от смъртта на Йълмаз. Thinking
Виж целия пост
# 529
Дана, сигурно е това, което си написала. Има повече логика тъкмо това да бъде публично оповестено.
Сделката между Хюнкяр и Йълмаз е твърде частна и обстоятелствата, които си описала, не са подходящи за публично излагане.
Ако наистина става дума за акциите на Хюнкяр от холдинга, тогава може да се мисли, че има идея за компенсация на завещанието. Защото сега действат само Демир и Хюнкяр (Демир за двамата), които правиха това завещание. Намесата на Йълмаз в сделката с Хюнкяр измества фокуса на друго място. Nature First Quarter Moon With Face

А дали точно това не е предизвикало Фикрет??
Виж целия пост
# 530
Привет!

Да, Демир казва "холдинг" и ако Аднан/Зюлейха става съдружник на мястото на Хюнкар, Фикрет няма да може да вземе всичко от Демир - възможно е това да го е вбесило.
Зюлейха плаче на рамото на Мюжган или на Гюлтен Rolling EyesОт Мурат Ю.

https://www.instagram.com/stories/mrtunlms/2487737950102000482/Благодаря за коментарите! Flowers Bouquet
Виж целия пост
# 531
Спокойна събота! Animal Bee
Лучия, не знаем още какво иска Фикрет, нито кога е разбрал истината за себе си. А и двете неща са важни. Той се появи с нагласата от майка си – това е важно, защото тя е в основата на неговата история, вероятно той преживява колкото за себе си, толкова и за нея и затова казаното от нея има тежест в съзнанието му, а именно, че от всеки корен расте същата като корена трева. Това е моделът му на мислене: Аднан е бил лош, лош е и Демир. Ние не знаем какви са намеренията на Фикрет и хората с него, виждаме, че той се интересува от кабинета на Демир, документи от съда, събира всякаква информация и хората му са също от такава сфера: съдебната система и лекар. Но какво точно иска да направи Фикрет???
Междувременно и докато Фикрет опознава от първа ръка Чукуровската действителност, моделът, който той следва, много динамично се променя. Това е първото нещо, което мисля го разочарова и обърква. Фикрет говореше за лошия Аднан и 20-те години затвор за Фекели по вина на Демир, към които се добавя и „откраднатия живот“ на Йълмаз и Зюлейха. Това бяха прегрешенията на бащата и сина. Но междувременно конфликтите един по един се разрешават и враговете стават все по-близки, дори прекалено близки. Докато в началото Фикрет беше един от групата Фекели-Йълмаз, кръвни врагове на Аднан и Демир Яман, групата като такава се разпадна. Първо се разбраха Хюнкяр и Йълмаз, после Йълмаз и Демир, а смъртта на Йълмаз направи Демир син на Фекели. От първоначалната вражеска група Фикрет остана сам срещу Аднан и Демир Яман. И то в момента, когато съмишлениците се събраха. На фасадата на холдинга още ще стои табелата Хюнкяр Яман, когато Демир ще дава акциите на Аднан Яман. Това напълно обезсмисля войната, която Фикрет е имал предвид да води. Врагът пред него ще бъде 50% жената, която Йълмаз е обичал или 50% невръстно дете, дете на неговия брат Йълмаз. Получава се нещо подобно както при Фекели, за когото в началото Демир беше половината Аднан, другата – Хюнкяр. Врагът изведнъж се стопява наполовина. Срещу кого ще воюва Фикрет?
Според мен, това предизвиква гнева на Фикрет, а конкретно такава роля може да изиграе публичното дарение на акциите на Зюлейха/Аднан. Това едно и също име да стои пред теб веднъж като жесток враг, а в следващия момент като невинно дете, предполагам е свързано с усещане за някаква измама, надиграване, нещо такова. В холдинга след табелата с Хюнкяр Яман ще вижда отново такава с Аднан Яман, а в болницата – Зюлейха Яман. Всичко това може да предизвика гняв и Фикрет го излива над паметника, където името Аднан Яман е само името на неговия враг. Демир дори не подозира какво става. Но може там на гроба на баща им да разбере кой е Фикрет. А дали е знаел нещо за този друг син преди това? Погледът на Демир ме води към такова мислене, че на гроба той поне най-сетне ще се досети, че във Фикрет има някаква тайна. И ключът за тази тайна е гробът на баща му.


Дори да не се е убедил напълно, Фикрет вижда, че Демир не е този човек, за когото го е мислил. Остава войната му срещу Аднан, а такава война е срещу враг, който вече не е жив. Врагът, който днес стои пред Фикрет, мени непрекъснато лицето си и все повече не го убеждава като враг. Ако Фикрет се беше появил, когато Йълмаз излезе от затвора, можеха и да унищожат Демир. Но сега е късно за такова действие и когато виждаш това с очите си, то предизвиква гняв. Ако Юмит е Троянски кон и трябва да раздели Зюлейха и Демир, това е добре измислено. Но, според мен, отново, без да се познава Демир.
В момента така си обяснявам гнева на Фикрет над гробния паметник.

А защо ли Фекели гледа така?
Дали на него не му минават същите мисли през главата?
Фекели е баща на Йълмаз и дядо на малкия Йълмаз, а сега детето е дете на довчерашните му врагове с името Аднан Яман? Интересно как Фекели ще приеме Фикрет с неговата история.
 
Виж целия пост
# 532
Изглежда майката на Фикрет не е била  кой знае колко досетлива - нали синът ѝ и Демир са "трева от един корен" Joy. Надъхвала го е без да познава възрастния Демир. Напуснали са Чукурова преди убийството на Аднан, Фекели вече е бил изгубил следите им, 20 години в затвора не го потърсили, сега идва надъхан да отмъщава и когато представите му се разминават с действителността, изкарва яда си на надгробния камък. А ние три месеца гадаем какво се е случило преди повече от 30 години - с майка му, с Аднан, Муса и т. н. - докога ще си играят на криеница GrinОт сетаОт Ханде. В коментарите иранските фенове на Мурат я питат "Кого целуваш в 80 епизод, кардешим?" Joy Турците им отговарят "Фикрет целува, отпусни се"

Виж целия пост
# 533
Селин днес е рожденичка.
Щастие и успех! BalloonBalloon


 
Лучия, майката не се е сетила, на нея такова мислене може да и е помагало да се държи, но лошото е, че е надъхала с него Фикрет.
Но самият Фикрет може да се сети, не е толкова трудно.

Фикрет изучава корена на брат си. Grinning


 
Красиво! Yellow HeartЗащо ми се струва, че в целувката невидимият партньор се колебае?
Виж целия пост
# 534
Привет,
ЧРД на Селин! Здраве, късмет и успехи! Tada
Според мен, Фикрет е бил надъхан срещу баща си, а срещу Демир може би не е имал "нищо лично". Ние не знаем, кога Фикрет е започнал разработване на плана си за отмъщение, кога е събрал своите съмишленици и доколко е проучвал нещата около Яман преди да дойде в Чукурова. Дали Фикрет е разбрал още в Германия за историята на Фекели, дали още там е разбрал и за Йълмаз по някакъв начин. Според мен, Фикрет е знаел за Демир само историята, свързана с лъжесвидетелите. Много от хората в Чукурова са подозирали това, някои са знаели. Неслучайно, никой от местните не се отнесе към Фекели като с убиец, никой не го нарече по някакъв обиден начин. Всички са познавали и Аднан Яман и Фекели добре и са знаели, от кого...какво може да се очаква. Та, Фикрет идва и разбира, че Демир не е бил несправедлив само с чичо му. Но, той мисли, че разполага с време преди да се разкрие, трябва му време, за да проучи нещата и за да получи доверието на Йълмаз. Според мен, в този момент вече, Фикрет ще иска чрез съсипването на Демир да съсипе и Яман. Не, че Демир му е сторил нещо - не. Демир няма вина за нищо от това...но Демир е бил любимецът на татко Аднан - законният син, наследникът. Това е достатъчно, за да стимулира определени емоционални проблеми или психологически травми, за да се замени образът на мъртвия виновник с невинна жертва, която е набелязана. Това, че Фикрет е умен, интелигентен и има добро сърце не значи, че той няма сериозна емоционална травма, която би била в основата на някои негови реакции към определена цел, които изглеждат като отклонение от поведението, което иначе показва. Според мен, Фикрет ще иска някой да си плати; трябва някой да плати за това, което се е случило на майка му, на него самия; за това, което е преживял и за това, което е преживял и Фекели, бидейки добър човек. Това, че Фекели е простил няма никакво значение. За хората със сериозна емоционална рана е важно някой, който е свързан с виновника за тази рана да понесе наказанието и да "плати". Фикрет ще иска Демир да "заплати" за всичко сторено от баща му. Нито това, че Йълмаз се е помирил с Демир, нито че Фекели го е приел за син няма значение за Фикрет във връзка с желанието за постигане на целта...пречката идва от това, че начинът за постигане на тази цел вече е затруднен. Така виждам за сега нещата.
По повод на Юмит и Мюжгян, ако Фикрет има любовна връзка с Юмит от преди. За сега, ако приемем, че е така аз си разсъждавам:
Фикрет не би могъл да предположи, че ще се влюби в Мюжгян. НО...той от известно време... даже вече от доста време е наясно, че се вълнува от нея, че има чувства към нея. Имайки предвид това, той би трябвало или да ревизира плана си за идване на Юмит в Чукурова или да се отдалечи от Мюжгян. След смъртта на Йълмаз, според мен, Фикрет трябваше да изчака с извикването на Юмит, ако той е в основата на идването й. Сега, Фикрет се поставя в много деликатна ситуация.
И въображението ми работи Simple Smile :Ако Юмит има за цел да съблазни Демир в услуга на плана на Фикрет, но в един момент разбере, че Фикрет е влюбен в Мюжгян, то самата Юмит може да започне да гледа по друг начин на Демир и целта й да се промени.
Ще се получи много интересна ситуация: Мюжгян - Фикрет-Юмит; Зюлейха-Демир-Юмит. Юмит ще е много важна брънка в бъдещата история.
Много красива Ханде. Simple Smile
Виж целия пост
# 535
Привет!

Аз чакам втори фрагман, а те днес като че ли си почиват

https://www.instagram.com/stories/mrtunlms/2489322199095668059/
Виж целия пост
# 536
Здравейте! Animal Bee
Лучия, те си почиват, кой знае докъде са стигнали по сюжета.
Нас ни оставиха на интересно място и ние все чакаме...нещо.

Малкият конак сега е свободен. Йълмаз го обеща на Гюлтен и Четин. Продаденото имущество на Хюнкяр обаче ще създаде проблем с наследството на Мюжгян, а в същото време Фикрет ще се обяви, че е от рода Яман.
Мисля си, дали няма да дадат малкия конак на Фикрет?
Така може да се възпроизведе живееенето на двамата братя Яман от старото време. А ако някой ден Мюжгян е с Фикрет, тогава днешните братя Яман ще имат синове, биологични деца на Йълмаз. Това е доста свободно предположение, но не е невъзможно. В двора на Яман би се получила интересна градация във времето на обитателите по признака външно – местно и кръвно – некръвно. Вероятно не е случайно, че в малкия конак върви смяна на обитателите от началото на историята, докато в големия конак остават едни и същи.
Гюлтен и Четин могат да останат при Фекели. 

Виж целия пост
# 537
Ваня, Мюжган наследи малкия конак, но ако се омъжи за Фикрет, едва ли ще отидат да живеят там - само лоши спомени има от това място.

Залъгаха ни днес с няколко снимки от еп. 80Виж целия пост
# 538
Залъгаха ни, да. Ще "четем" между редовете.
Лучия, моето предположение може въобще да не се сбъдне по една много проста причина: на тези, които правят сериала, това не им е нужно. Grinning  Но не ми се вярва причина да са лошите спомени на Мюжгян. Не мисля, че тя има само лоши спомени, конакът беше техният дом, тук се срещаха с приятели, имаха мечти, тук се роди синът им – тя веднъж каза на Йълмаз точно това, когато дойде в конака внезапно и Зюлейха трябваше да се скрие с детето. А и след смъртта на Йълмаз нещата ще изглеждат по друг начин – лошото ще се забрави и доброто ще се помни. Така ми се струва.

Тук липсва Фикрет на мястото на Йълмаз от снимката долу;
Фикрет наблюдава отдалече. Grinning


 

Зюлейха и Севда имат общи моменти в съдбата си. Но Зюлейха не я попита нито как е преживяла смъртта на Аднан, нито за детето, с което е била разделена. Може би това предстои.
Севда не реагира, когато видя Фикрет, виждам не реагира и когато Юмут стои пред нея. Сигурно разбитият паметник ще отключи историята.
Моите лоши очаквания са към братовчеда.
Виж целия пост
# 539
Привет и от мен Flowers Hibiscus
Благодаря за всичко споделено! Flowers Blossom
Да, Севда не реагира за Фикрет. Явно не знае тази история или не знае подробностите в тази история. Севда може да знае, че Аднан е имал извънбрачен син от Сафие, да речем...но нито да знае името на детето, нито коя точно е майката и какво се е случило с тях. Дори и Севда да знае името на дтето, то явно не знае нищо друго, за да свърже племенника на Фекели с детето, за което знае. В противен случай, тя веднага щеше да навърже историята и да каже на Демир или да покаже интерес към Фикрет и да го наблюдава. Та, за сега можем да направим извода, че ако Севда знае за Фикрет, то е много малко и това не може да я насочи конкретно към него. Интересно ми е друго: кой е дал името на Фикрет?! Дали има нещо общо с бащата на Аднан? Не мисля, че Аднан старши би дал името на баща си на син, който няма да признае и от когото ще се откаже. Малко вероятно е, но все пак възможно, той да е направил някакъв символичен жест, чрез който да свързва незаконния си син с рода - чрез името и на това да се е съгласила Сафие. Дали, обаче, Аднан дори е знаел какво име носи незаконния му син? Дали именно Сафие не е решила да кръсти Фикрет така, че да "отбележи" кръвната връзка с Аднан Яман? И къде във всичко това е Муса - имал ли е роля, какво е знаел и дали не се е пропил и занемарил заради истината?
Севда сякаш не реагира и на Юмит. Но, дори и да й е дъщеря, тя няма как да я познае толкова бързо, особено ако момиченцето е било отнето като бебе.
Започнаха да дават все повече портретни промо - снимки, сякаш за да запазят интригата. Simple Smile Да гадаем....Simple Smile
Братовчедът - не ми харесва и на мен. Има нещо "студено", "празно" в него, сякаш. Фикрет каза, че не очаква той да им е в голяма помощ, но все пак е с тях. Да видим.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия