Андре Токев

  • 13 325
  • 47
От известно време гледам сутрешния блок по ТВ7 и там Андре Токев - гл. готвач на "Хилтън", показва различни вкусотии, като в същото време обяснява кое как се прави.
Та исках да ви питал някой от вас пробвал ли е да направи някой негов десерт или ядене?
Изглеждат ми доста вкусни Crazy
Виж целия пост
# 1
Честно казано малко ми изглежда превзет. Особено след изказванията му в интервюто му във вестник Новинар, че българинът още бил на ниво ракия и шопска салата и разни от този род. А ние какво сме виновни, че разни хорица си поръчват в Хилтън шопска салата, т'ва им се яде, т'ва си взимат.
Виж целия пост
# 2
Не съм готвила нещо по негови рецепти, но винаги се облизвам като гледам как водещия си похапва. Ти ме амбицираш да се пробвам.
Виж целия пост
# 3
То и аз гледам, че простите американци още са на ниво уиски, пък простите руснаци - на водка със сельодка, за простите французи да не отварям дума... Mr. Green Laughing
А типично българска простотия е да коментираш вкусовете на клиентите си. Много малко е закачило момчето от майка си, много малко...  Cry
Виж целия пост
# 4
Открих тази тема и исках да се върнем на въпроса за Андре.
Много готин готвач, но много неадекватен на моменти, как ви се струва?

Гледам сега последните му предавания и се стъписвам на моменти. Rolling Eyes Шафрана бил от тичинките на цвете подобно на ГЛУХАРЧЕ Laughing

Чуждиците са му просто.....не-под-ра-жаеми. Laughing Този човек наистина ли не знае названията на продуктите на български или се прави на приятно ударен? РАБАРБА! Shocked Joy Joy Демек ревен...Ама че смешник. Не могъл да му открие названието...Ама този човек наистина ли работи в Хилтън? И е главен готвач? Shocked
Виж целия пост
# 5
Мисля,че се отклонихте от темата. Нали е за ястията,които Токев представя,а не за обноските му,възпитанието, речника му и прочие второстепенни неща? Peace

По темата.Не съм приготвяла нищо по негова рецепта, доста завъртени ми се виждат,а напоследък не съм имала време да се занимавам.
Виж целия пост
# 6
Не съм го гледала,но предполагам,че представя някакви префърцунени ястия,а аз такива не готвя.Сложно ми се вижда да отделям време и средства да издирвам някакви супернепопулярни продукти за такива рецепти,като не съм и сигурна какъв ще бъде резултата.
Виж целия пост
# 7
Ох, гледала съм го няколко пъти по чиста случайност и честно казано нищо не ме е впечатлило.Много неприятна гледка е топването на пръста в ястието и звучното му облизване. #Cussing out
Виж целия пост
# 8
На мен пък ми допада. Правила съм по негова рецепта пиле с цитрусови плодове и от новогодишното му меню едно пюре. Изключително вкусно, но наистина предлага все рецепти от висшата кулинария, които не ми се готвят всеки ден. Пипкави са, излизат скъпи, но още веднъж подчертавам изключително вкусни.
Виж целия пост
# 9
Рецептите почти винаги са интересни, като изключим, че има доста пържено при него  Sick Обачееее е нема такъв селяк,  Naughty всичко се опитва, звучно се мляска, много се надува и често говори глупости. Прекалено неглиже го дава в кухнята - даже престилка няма Sick  И често обижда и аудиторията - може да замените еди-кой си продукт с нам си кво си за по-евтино  #Crazy (конкретно за шафран говорим, да го заменя с куркума  ooooh! ) Все едно е хванал господ за шлифера, аман от превземки  ooooh! Чак не ми се вярва, че са се излъгали да го назначат за главен готвач и то в Хилтън  ooooh! Явно не съм изпуснала като не съм ходила там  hahaha
Амаааа много ме дразни този човек, заради него не гледам и предаването, макар че както вече казах има хубави и интересни рецепти  Thinking

И малко офф - верно ли се казва Андре, или и това е поредната превземка  hahaha
Виж целия пост
# 10
Така се казва - мисля, че майка му е германка..
Виж целия пост
# 11
Рецептите почти винаги са интересни, като изключим, че има доста пържено при него  Sick Обачееее е нема такъв селяк,  Naughty всичко се опитва, звучно се мляска, много се надува и често говори глупости. Прекалено неглиже го дава в кухнята - даже престилка няма Sick  И често обижда и аудиторията - може да замените еди-кой си продукт с нам си кво си за по-евтино  #Crazy (конкретно за шафран говорим, да го заменя с куркума  ooooh! ) Все едно е хванал господ за шлифера, аман от превземки  ooooh! Чак не ми се вярва, че са се излъгали да го назначат за главен готвач и то в Хилтън  ooooh! Явно не съм изпуснала като не съм ходила там  hahaha
Амаааа много ме дразни този човек, заради него не гледам и предаването, макар че както вече казах има хубави и интересни рецепти  Thinking

И малко офф - верно ли се казва Андре, или и това е поредната превземка  hahaha

Май прекаляваш. Готвачът и на работното място не е длъжен да носи престилка, още по-малко в телевизионно предаване където готви в собствената си кухня. Това че казва кое с какво може да се замести не е обида, а обучение на някои трикове и тънкоси в кулинарията. Не всеки знае, че шафрана може да бъде заместен с куркума и далеч не всеки ще даде луди пари за шафран.

В кухнята винаги всичко се опитва.

Той е прекрасен майстор готвач, но...ужасен водещ. "Заекването" му дразни, търси си мисълта, понякога не я намира и изреченията увисват във въздуха..., много, много чуждици и често не намира елементарни български думи и термини и става направо...мамси джейс. hahaha
Виж целия пост
# 12
Offtopic, но не мога  да се сдържа.
... Готвачът и на работното място не е длъжен да носи престилка, още по-малко в телевизионно предаване където готви в собствената си кухня...
На работното си място всички готвачи са длъжни да носят не само престилки, но и шапки.   chef  В телевизионните предавания, които съм гледала също е практика, макар и да не е задължение чак.  Peace
Виж целия пост
# 13
Offtopic, но не мога  да се сдържа.
... Готвачът и на работното място не е длъжен да носи престилка, още по-малко в телевизионно предаване където готви в собствената си кухня...
На работното си място всички готвачи са длъжни да носят не само престилки, но и шапки.   chef  В телевизионните предавания, които съм гледала също е практика, макар и да не е задължение чак.  Peace

Може да е задължение в България, при нас не е. Нито на работното място и още по-малко пък в телевизионни предавания. Това е някакъв архаизъм от миналото. Престилката и шапката не са гаранция за по-голяма хигиена.
Виж целия пост
# 14
Това е работното облекло за готвача - престилка и шапка. Мисля, че носенето им е въпрос на уважение към професията,  към клиентите и към себе си.  Все пак, не може да готвиш с костюм или по-бански /всъщност може, но няма да е никак удобно/.
Гледах Токев в някои от предаванията на Бон Апети. За мен лично приготвя разни завързани щуротии, съставките на които почти ги няма на пазара /специално в Пловдив/. Оттук загубих интерес.
Виж целия пост
# 15
Ох, гледала съм го няколко пъти по чиста случайност и честно казано нищо не ме е впечатлило.Много неприятна гледка е топването на пръста в ястието и звучното му облизване. #Cussing out

Лелее, с това облизване, много е смешен! И постоянно има по един оператор почти натопен с камерата в манджата. Иначе и на мен ми се струват завъртяни рецептите, пък и не винаги са по мой вкус. Така че не съм пробвала. Но определено се радвам, че не ми е готвил той, кой знае колко пъти си топва ръчичката и е облизал това онова Sick
Виж целия пост
# 16
не съм го гледала, но в едно предаване по ббс мисля беше, за едно готварско училище, наблагаха на това, че ястието винаги се опитва с чиста лъжица, с която  никой не е ял, и никога с пръсти или с ползвана лъжица Wink
Виж целия пост
# 17
не съм го гледала, но в едно предаване по ббс мисля беше, за едно готварско училище, наблагаха на това, че ястието винаги се опитва с чиста лъжица, с която  никой не е ял, и никога с пръсти или с ползвана лъжица Wink

е това не важи за нашия човек Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Виж целия пост
# 18
ми голяма реклама на хилтън, няма що ooooh!ходете яжте на токев манджите, дето ги готви без престилка и си топва пръста вътре
и това е пред камерите,когато се старае, ми иначе кой знае Sick
Виж целия пост
# 19
Абе вие сте много зле, честно! ooooh! Много е прав с изказването си, че българите са на тема кебапче и шопска салата. И не само в готвенето са изостанали със сто години, но и принципно в мисленето.

Значи Иван Звездев може да бърка каймата с ръце, Андре Токев не може да пробва с ръка? Laughing А престилката на Звездев служи единствено да си бърше мръсните ръце в нея.
Виж целия пост
# 20
Абе вие сте много зле, честно! .
е ти щот си добре  Joy Joy Joy
ти пожелавам  когато ходиш по заведения да знаеш ,че в твоята порция има топнат и облизан един или няколко пръста #Crazy
Виж целия пост
# 21
xenia, ти каймата с нож и миксер ли я объркваш?

Попадала съм веднъж на негово предаване, не ми допада като човек. Може да е чудесен готвач, но като водещ в телевизията е пълна скръб. А все пак там освен манджите си, трябва да покажеш излъчване, маниери и т.н. Звездев го превъзхожда в пъти.

И моля, никой да не ми обяснява, че не го разбирам, щото ям кебапчета и шопска. Това говори само за простотията на отсрещната страна, а не за моята.  Laughing
Виж целия пост
# 22
Аз пък най-чесно заявявам, че обичам кебапчета и шопска и ми е все едно дали някой одобрява това или не.
Виж целия пост
# 23
Гледала съм го при Звездев. Наистина завъртени неща готви и не съм пробвала да го копирам.
По кое време го дават това предаване по ТВ7?
Виж целия пост
# 24
xenia, ти каймата с нож и миксер ли я объркваш?

Попадала съм веднъж на негово предаване, не ми допада като човек. Може да е чудесен готвач, но като водещ в телевизията е пълна скръб. А все пак там освен манджите си, трябва да покажеш излъчване, маниери и т.н. Звездев го превъзхожда в пъти.

И моля, никой да не ми обяснява, че не го разбирам, щото ям кебапчета и шопска. Това говори само за простотията на отсрещната страна, а не за моята.  Laughing

Ами и аз това казвам- че е зле като водещ. Не съм съгласна обаче да му се приписват недостатъци, които не съществуват. Нито един водещ на кулинарно предаване в чужда телевизия не съм виждала по престилка. Пробване с пръст е съвсем в реда на нещата, стига от устата да не топи обратно в манджата. По презумпция се готви с чисти ръце все пак и това имах впредвид с примера с каймата. Принципно в кулинарията много неща се правят с ръце.

А рецептите и техниката му са страхотни и на съмнение не подлежат независимо дали някой ги намира за завъртяни.
Виж целия пост
# 25
Това - какво правят водещите в чуждите кулинарни предавания, изобщо, ама по никакъв начин не ме вълнува - ако ще, и в ушите да си бъркат. На МЕН, обаче не ми е приятно да опитват с пръст или да си облизват виличката или ножа, с който са мазали, или ..................
Цитат
По презумпция се готви с чисти ръце
Ах, колко хубаво е написано, ама ти, видя ли?! Аз видях само, че си облиза пръста! Може би, това е неговият начин за почистване на ръцете....
Виж целия пост
# 26
Абе вие сте много зле, честно! ooooh! Много е прав с изказването си, че българите са на тема кебапче и шопска салата. И не само в готвенето са изостанали със сто години, но и принципно в мисленето.

Значи Иван Звездев може да бърка каймата с ръце, Андре Токев не може да пробва с ръка? Laughing А престилката на Звездев служи единствено да си бърше мръсните ръце в нея.
Добре,че ме светна, мерси много, надявам се да схващаш иронията  ooooh! Извинявай, но най-малкия проблем на Андре (аууу с мама германка, верно бил Андре  Mr. Green ) е престилката му и че пипа храната с ръце. Това че сумти, облизва се и прочие (ми може и в носа да си бръкне, че го сърби, примерно ) и това, че е готвач в хотел 5 звезди предполага поне малко култура. Поне малко да се постарае  Naughty 
А Иван Звездев е много симпатичен и възпитан, не съм го видяла да си бърше нито "мръсните" ръце, нито нещо друго "мръсно" в престилката. Да не говорим, че дори в мизерния Макдоналдс имат шапки на главата - ти ще ядеш ли на Андре префинената гозба с косъм,а  ooooh!
Виж целия пост
# 27
Щом и на Андре Токев му намерихте кусур като готвач, не знам кой отговаря на вашите стандарти.  Laughing Той е един от най-добрите готвачи в Източна Европа, изключително приятен и фин човек.
Последното нещо, което един главен готвач в петзвезден хотел прави, е да готви. Това правят неговите помощници. Той управлява целия процес в кухнята, организира работата, обучава хората, създава нови рецепти и менюта. Не готви мусака.
Виж целия пост
# 28
Цитат
А Иван Звездев е много симпатичен и възпитан, не съм го видяла да си бърше нито "мръсните" ръце, нито нещо друго "мръсно" в престилката. Да не говорим, че дори в мизерния Макдоналдс имат шапки на главата - ти ще ядеш ли на Андре префинената гозба с косъм,а  ooooh!

Чакай да те питам...Ти със шапка ли готвиш в къщи? Значи ли, че манджите ти са пълни с косми?
Звездев също ли е със шапка?
От ужасната му роба, която носи в предаването ползата е НУЛА. Всъщност, когато Иван е в пътуване и гостува в някой град, готви цивилно облечен и единствения недостатък е липсата на препасаната кърпа в която най-редовно си трие мръсните ръце. Laughing
За това дали е симпатичен и възпитан, също не съм сигурна. Истината е че и той се държи доста неадекватно, префърцунено и с един вид някакво актьорско позиране, доста неестествено. Но май сме му посвикнали и с това, и с липсата на чувство за хумор, и с доста нескопосаното общуване с гостите му, с някои неадекватни кулинарни изцепки и т.н...
Виж целия пост
# 29
Чакай да те питам...Ти със шапка ли готвиш в къщи? Значи ли, че манджите ти са пълни с косми?
Има един основен момент, който пропускаш - 1-во аз не съм професионален готвач, което значи, че не готвя по 100 ястия на ден, нали така, или греша  newsm78 , 2-ро връзвам си косата ако има значение, все пак  ooooh!
и някой спомена, че Андре не готвел собственоръчно, а само давал наставления и обучвал хората си - ами чудесно тогава мога да ида да похапна спокойно в ресторанта на Хилтън  hahaha

Ааа и още нещо : определено вкуса ни за хората се различава  hahaha
Виж целия пост
# 30
Чакай да те питам...Ти със шапка ли готвиш в къщи? Значи ли, че манджите ти са пълни с косми?
Има един основен момент, който пропускаш - 1-во аз не съм професионален готвач, което значи, че не готвя по 100 ястия на ден, нали така, или греша  newsm78 , 2-ро връзвам си косата ако има значение, все пак  ooooh!
и някой спомена, че Андре не готвел собственоръчно, а само давал наставления и обучвал хората си - ами чудесно тогава мога да ида да похапна спокойно в ресторанта на Хилтън  hahaha

Ааа и още нещо : определено вкуса ни за хората се различава  hahaha

Според теб ако готвиш по 100 ястия на ден без шапка, ще бъдат в косми, а ако готвиш 2-3, няма. Laughing Или да бъдеш с дълга и вързана коса е по-добре ако си мъж с късо подстригана. Laughing

Стига моля, "основния момент" не върви! Кухнята не е операционна! Peace
Виж целия пост
# 31
За космите и шапките, в Хилтън Андре Токев не можеш да го видиш без шапка и униформа, при това не само в кухнята, така че спокойно си яжте там.  Laughing Точно защото е непринуден, води предаването си без престилки и т.н.  Ми гледайте Ути как готви свински уши и кокоши крака, облечен в престилка, и му се възхищавайте.
Виж целия пост
# 32
За космите и шапките, в Хилтън Андре Токев не можеш да го видиш без шапка и униформа, при това не само в кухнята, така че спокойно си яжте там.  Laughing Точно защото е непринуден, води предаването си без престилки и т.н.  Ми гледайте Ути как готви свински уши и кокоши крака, облечен в престилка, и му се възхищавайте.

В Хилтън и в други ресторанти от подобен ранг съществува етикет, който включва и специално облекло на персонала (не само готвачи, но целия персонал принципно). И дрехите и шапките в случая са по-скоро въпрос на традиции и спазване на етикета, отколкото от хигиенна гледна точка.

За какъв етикет може да става когато целта на предаването е да покаже между другото, че в собствената си кухня всяка стопанка може да направи ето такова майсторски приготвено ястие. Тук целта е да се демонстрира непринуденост преди всичко.
Виж целия пост
# 33
i taka da vi svetna 4e nai se razbira vkusa na qstieto kato se opita s prust i kvo ot tva 4e maika mu e germanka ... sus sigornust e postignal mn pove4e ot va6te roditeli... taka4e ne govore mn mn
Виж целия пост
# 34
Не смятам че главния готвач готви.Като всички главни само наблюдава.
Но за такъв хотел трябва такъв готвач защото всеки си иска неговата кухня.
Те трябва да са готови с менюта за цял свят.
Виж целия пост
# 35
Аз днес го гледах за пръв път-не ми направи много добро впечатление,всичко бърка с ръце,взема едно,друго,смесва без определени пропорции и грамажи,всичко на око,честно нищо не разбрах от предаването.За качествата му на готвач не мога нищо да кажа,защото не съм му опитвала ястията,но кулинарното му предаване не ми хареса.
А това изказване за шопската салата и кебапчетата е пълна простотия-не виждам защо като сме влезли в Европа , трябва да се префърцунваме по някакви измислени манджи и да бягаме от традициите и корените си.Нямам нищо против да пробвам нови вкусове и ястия,но не и да смятаме нашите си манджи за старовремски и прости.
Виж целия пост
# 36
Не виждам защо го обиждате човека на поведение.
Ако някой иска атрактивно и достъпно на интелектуално ниво предаване - Бръзо, лесно, вкусно с Ути може да гледа.
Който се е хванал да гледа Гурме, все пак трябва да се потсети от заглавието за какво става дума, пък водещия си е съвсем на място. Той прави висша кулинария, храна за сетивата, не за стомаха.
Но понеже, все пак не е академия за бъдещи професионалисти, а просто за хора, които готвят за удоволствие и искат да научат нещо повече, да се качат по-нагоре в стълбичката, дава и съвети. Да, аз не знаех, ч шафрана е заменим с куркума. Мерси.
Накрая - не е важно дали заеква, дали не знае бългаските думи и употребява чуждици(това е защото качествени подправки в България няма и нещата се купуват от чужбина или онлайн), важното е че обича да готви и щом е оценен на ниво Хилтън и доста повече всъщност, значи го прави достатъчно добре.

По темата, оценила съм му идеите от по-преди предаването - в сп. Бакхус понякога той води 1 рубрика - Рецептите на Андре Токев. От нея бях опитала телешко глазирано със балсамико и гарнитура от ориз и тн. Оказа  се именно каквото очаквах - нещо различно и вкусно. Защото винаги можем да намерим рецепта за гювеч или капама. Обаче в България хубавите рецепти от чуждестранната кухня са като игла в купа сено.
Основно се замазват очите с измишльотини като тези на Иван Звездев - извинявам се, не желая да обиждам човека, но повечето му рецепти са за хора с тотална липса на любов към храната.

Та така. И това е от 1 младо момиче, което просто  обича да готви, заради самия процес на създаване. И не случайно кулинарията е изкуство. И Пикасо е бил странник, но си е намер ценители. Wink
Виж целия пост
# 37
martini_baby, никой не плюе по храната, която се готви. Има и други хора, които са прочели някои книжки за кулинария, сервиране и етикет на масата (включително и за гурме). Говорим за ПОВЕДЕНИЕ, което не е допустимо за човек с претенции за изтънченост, вкус и финес. Аз все пак си го гледам Андре, като го хвана в неделя сутрин, но почти винаги се забавлявам с маниерите му. Mr. Green
Виж целия пост
# 38
мале ужас,щях да се изкажа ,ама няма само ще спамя   Mr. Green
Виж целия пост
# 39
Много интересна темичка...не бях я срещала досега.
Първо да кажа, че съм имала възможността да опитвам много ястия, приготвени лично от Андре Токев. Може и да съм пристрастна, но за мен той е готвач намер 1 в България, и както беше казал някой тук, е сред най добрите в Европа. Но както виждам, никой не подлага на съмнение неговите качества.
По отношение на поведението му - ами човекът си е западняк, а те са много по-непринудени и естествени от нас и не се правят на каквото не са, предполагам поради липсата на комплекси.  Предпочитам това поведение пред нечистоплътното излъчване на Ути, който е кръгла нула като готвач, и стерилния Звездев, който е най-големият кулинарен плагиат в България и много посредствен готвач. А и в предаването си Андре все пак готви в собствената си кухня, а не в кухнята на Хилтън, за да демонстрира 5-звездни маниери. И идеята да ни покаже как в къщи, с малко, но качествени продукти, можем бързо и лесно да сготвим вкусно и изискано ястие. Сега ако ми каже някой, че готви в къщи със шапка или опитва със специално приготвена лъжичка, няма да му повярвам /е, сигурно има и изключения/. Аз лично като готвя си опитвам всичко с пръсти, извинете...
Виж целия пост
# 40
мале ужас,щях да се изкажа ,ама няма само ще спамя   Mr. Green
Ами то за съжаление цялата тема на спам се обърна, така че кажи си спокойно, не се притеснявай  Mr. Green
Тука дори на шопска салата взехме да се обиждаме  hahaha
Виж целия пост
# 41
Дали е плагиат Иван Звездев,незнам.Ясно е,че все от някъде е взел тези рецепти,няма как да ги е измислил сам.Но за мен той беше човекът запалил ме по-кулинатията.Колкото до Андре Токев,много си е хубав човекът.Готви си както всеки от нас го прави у дома.Аз се кефя като го гледам колко е свободен в кухнята.Така ги разбира нещата така ги прави!На който не му харесва,превключва канала и готово.Защо е необходимо да си подклажда лошото отношение към него? newsm78
Виж целия пост
# 42
И сега аз да попитам  Peace Понеже темата беше дали някой е готвил по негова рецепта- ще има ли отговор накрая?   chef И мнение точно за това   bouquet
Виж целия пост
# 43
И сега аз да попитам  Peace Понеже темата беше дали някой е готвил по негова рецепта- ще има ли отговор накрая?   chef И мнение точно за това   bouquet
Да, аз  Mr. Green Супа от сирене Бри с круши от книгата му(подариха ми я  hahaha ), стана сполучливо, хареса ми.
Виж целия пост
# 44
Камамбер  smile3501 значи и книга имал  Peace Аз лично не знаех. Гледам редовно предаването. Аз също не харесвам това облизване, но какво ми пука, не му ям манджите аз  Laughing И все пак харесвам рецептите му. Интересна кухня, интересен начин на приготвяне. Вчера притови пилешко с един зеленчук, който така и не чух как се казва  Embarassed Ако някой е гледал да споделя  Peace
Виж целия пост
# 45
Да, фенел, ето инфо:
http://www.cuisineeurope.com/foodstuff/foodstuff_spices_fennel.html
Виж целия пост
# 46
Ето и обложката на книгата

и линк към книжарницата:
http://www.pe-bg.com/?cid=9&pid=11290
Виж целия пост
# 47
Обсъдихте го човека, поспамихте, стига толкова  Wink
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия