Коледа 2020/2021

  • 101 827
  • 1 651
# 105
vici75, то стягнето няма касателство с лешниковото брашно. Зависи дали маслото ти е хубаво, яйцето си измери точно. Аз това тесто го правих с захар мусковадо, която дори не е с консистенция на захар, ама само такава ми беше останала в момента. Правила съм маслено тесто от кокосово, оризово и малко царевично брашно. Като си спазиш мерките от рецептата се получва хубаво тесто, да малко по-ронливо от нормалното, но си стяга нормално.
Стискам ти палци!
Виж целия пост
# 106
Mikkey виж ми тестото. Сякаш много меко ми стана. Дано стегне. И мъничко. Ще го видя след 4 часа.
Скрит текст:
Виж целия пост
# 107
Преди време в темата бях се опитала да опиша едни сладки, донесени ми от Англия, които много ми харесаха на вкус. Намерих ги -mince pie , дано имам време да събера продуктите за плънката и да ги направя. Ако ли не, ще ги оставя за Нова Година. Поствам ги, защото някой може да предяви интерес.
 https://www.kulinarno-joana.com/2016/12/mini-koledni-paiove/
Виж целия пост
# 108
vici75, мисля, че е ОК. И моето беше толкова меко като го замесих. Като мек пластелин консистенция. Но след това си беше еднакво твърдо с обикновеното. Само като го разточваш го раздели на две, три части за да ти е по-лесно да режеш линцерите. Аз си помагах с метална шпатула за тесто.
Виж целия пост
# 109
Биляна, тия пайчета са много вкусни. Яла съм ги някъде.... от някъде...., но все още си спомням вкусът им. По снимката ги познах.
Виж целия пост
# 110
Да, mariat, аз затова и толкова време ги издирвам, ама те си имали име. Много ми се усладиха, а аз трудно се впечатлявам.Подозирам, че ти са донесени от Англия като на мен.
Виж целия пост
# 111
Отчитам резултатът  - ВЕЩИЦА : АКК 1:0 Grinning Даже всъщност 2:0 защото трябваше да го направя в две кутии. Мирише изключително съблазнително, даже домочадието тропаше с вилица в очакване на десерта.... Разочаровах ги със съобщението, че ще чакат още месец, но.... това е - няма пълно щастие Grinning Сега остава да опазя съкровищата неизядени.
Виж целия пост
# 112
Mikkey, ето готова съм. Това количество ми излезе от твоята рецепта. 20 броя. Справих се горе долу. Хапнах една. Харесаха ми. Надявам се да омекнат. Сега са хрупкави. Още се чудя, как да ги съхраня. Вероятно тая захар ще се стопи до утре. Някои ги повредих при пренасянето. Опипах ги. Но това да им е. Доволна съм. Бях се подготвила за голям провал, че ми омекна тестото много. Но всичко е наред.

Виж целия пост
# 113
И у нас вчера започна коледното сладкоправене. С малката дъщеря направихме сладките с печат от "Osigeno". Понеже  mama iasi беше споделила, че е събрала трудно тестото, аз сложих по-големичко яйце ( моите са домашни и се оказа с два жълтъка). Продуктите мерих с кантарче и обикновени лъжици, бяха точно. От подправките сложих само канела и 1ч.л. подправка за меденки от Лидл, много приятни на вкус станаха. Първоначално рязах с по-голям ринг и затова се получиха малко бройки. Малката щерка слагаше печатите, доволна съм, че се запазиха при печене. Слепих с мармалад от сливи и ябълки. Рецептата влиза в категория "любими".

Днес са наред линцерите с лешниково брашно.
Виж целия пост
# 114
vici75, супер са станали. Много се радвам. Казах ти, че е хубаво тестото. Наистина омеква докато се оформя, но после стегна по-бързо във фурната и запази формата си. Нареди ги в кутия като върху всеки ред сложиш парче хартия за печене. Така се запазват, даже захарта си стои ( при мен вече няколко дни са така). Още няколко часа след като ги сложих в кутията омекнаха и станаха още по-вкусни.

Fortuna, много красиви печати имаш.
Виж целия пост
# 115
Despicable може ли рецепта за напуканите сладки червено кадифе Hug
Виж целия пост
# 116
Аз не съм снимала, но опитах карамелизирани орехи със малко захар и ванилия. Мисля , че сложих много малко захар.  Имае вкус, но не са целите в карамел. Харесаха ги в къщи. Другия път ще опитам с повечко захар.
Виж целия пост
# 117
Mikkey, ето готова съм. Това количество ми излезе от твоята рецепта. 20 броя. Справих се горе долу. Хапнах една. Харесаха ми. Надявам се да омекнат. Сега са хрупкави. Още се чудя, как да ги съхраня. Вероятно тая захар ще се стопи до утре. Някои ги повредих при пренасянето. Опипах ги. Но това да им е. Доволна съм. Бях се подготвила за голям провал, че ми омекна тестото много. Но всичко е наред.



Точетата какви са?

Линцерите ще омекнат до утре, захарта няма да се стопи. Но така слепени няма да издържат до Коледа, според мен. Дръж ги на студено, плътно затворени в кутия. Аз обикновено ги правя по-рано, но слепям 2-3 дена преди празника.
Виж целия пост
# 118
И у нас вчера започна коледното сладкоправене. С малката дъщеря направихме сладките с печат от "Osigeno". Понеже  mama iasi беше споделила, че е събрала трудно тестото, аз сложих по-големичко яйце ( моите са домашни и се оказа с два жълтъка). Продуктите мерих с кантарче и обикновени лъжици, бяха точно. От подправките сложих само канела и 1ч.л. подправка за меденки от Лидл, много приятни на вкус станаха. Първоначално рязах с по-голям ринг и затова се получиха малко бройки. Малката щерка слагаше печатите, доволна съм, че се запазиха при печене. Слепих с мармалад от сливи и ябълки. Рецептата влиза в категория "любими".

Днес са наред линцерите с лешниково брашно.

Коя е рецептата?
Виж целия пост
# 119
Здравейте,
И аз се нареждам за нови вдъхновения. Тази година си събирах бурканчета от нутела и мисля да зарадвам близки с по едно пълно със сладки. Преди години така пращах по еконт в тобички и всички много се зарадваха. Тогава имах само едно бурканче и с него стана по-яко.
Скрит текст:

Миналата година най- много се харесаха тези портокалово шоколадови сладки
Скрит текст:
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия