Коледа 2020/2021

  • 102 185
  • 1 651
# 1 590
Аз за това все питам за грамажа, че при нас пък бакпулвера в едни като бурканчета по 200гр. Но явно има и разминаване в качеството . Мисля че американския е по-слаб. Значи ако сложа на някакво печиво 1ч.л. абсурд да ми се получи нещо. Даже някъде четох, че били дизайнвали бакуплвера да не разпуква кекса да речем, защото се считало за дефект. Като нищо и може и за това да не става това което ми се ще. Купувала съм и на Йоткер от полски магазини, те пък един гаден послевкус оставят. Горчи ли, не мога да го определя. На зъбите ни става кофти.
Виж целия пост
# 1 591
предполагам сте забелязали, но бакпулвера на д-р Йоткер е с един грамаж, на бел-нещо си, от лидл - с друг.
същата работа е и с маята.
когато прочета в рецептата "пакетче бакпулвер" все се чудя от кое да е.
едното е 7, другото 11 грама, не е малка разликата.
Когато ми пише, става въпрос за нашенски рецепти, слагам 10 г, цялото пакетче ,ползвам на доктора, но ако следвам някоя чужбинска рецепта, примерно италианска, слагам 8 г, защото при тях бакпулвера е 8 г, това съм забелязала.  За маята, ползвам основно суха, ако е 500 г брашно добавям 1 ч . л мая, рядко цялото пакетче от 7 г.
Виж целия пост
# 1 592
Предполагам, че повечето рецепти са останали от времето, когато е имало само един вид бакпулвер и той е бил по стандарт с определен грамаж.
Виж целия пост
# 1 593
Откакто една година козунаците ми станаха като тухли единички, първо чета колко брашно се влага по рецептата. И съобразявам количеството мая според него. Защото тук кубче мая е 25 грама и е за 500 грама брашно.
Марчева, благодаря за разяснението! Ще си добавя това към бележките при рецептите.
Виж целия пост
# 1 594
станах да проверя. Simple Smile
бакпулвер на йоткер - 10 грама, на белбейк - 15 грама
суха мая на yuva 11 грама, преди имах една със зелена опаковка - 7 грама.
Sad на маята си пише - 1 пакетче 11 грама е за 500 грама брашно. Sad
Виж целия пост
# 1 595
A, моето на Йоткер бакпулвера (когато реша да взема от европейски бакпулвер) дето казах от полските магазини е 14гр. Ужас. Грамажи и рецепти всякакви.
Виж целия пост
# 1 596
Предполагам, че повечето рецепти са останали от времето, когато е имало само един вид бакпулвер и той е бил по стандарт с определен грамаж.
Скоро купих бълг. бакпулвер и е 10 г, отделно , че не става, не го купувайте, ето го .-
Скрит текст:
Виж целия пост
# 1 597
Аз пък предпочитам да използвам точно този.
Виж целия пост
# 1 598
Грамажите на бакпулверите са различни, но за едно и също количество брашно. Обръщали ли сте внимание, че не съдържат само набухвател? Затова може да стават грешки при печенето. Аз ползвам основно д-р Йоткер и не съм имала проблеми.

Ето няколко етикета:
Д-р Йоткер 10г.

Белбейк 15г.

Камео ( италианския д-р Йоткер) 16г


Вики,
Скрит текст:
Може да пробваш този, ако не ти е много скъп, виждам, че се продава и в американския амазон https://www.amazon.com/Paneangeli-Lievito-Pane-Degli-Angeli/dp/B004BV345C Много е хубав.
Виж целия пост
# 1 599
Грамажите на бакпулверите са различни, но за едно и също количество брашно.
Това не е вярно. Ползвам редовно бакпулвер от Лидл, той е по 15 гр.опаковката. Ако в рецептата ми пише 10 гр., слагам 10 от него.
Всъщност при бакпулвера количеството му не е съобразно количеството брашно, затова й на опаковката не пише за колко брашно е. Виж при маята вече е различно - винаги на опаковката пише за колко брашно е съдържанието на пакетчето (обикновено за 500 гр.)
Виж целия пост
# 1 600
Изненадана съм, Марчева, от воечатлението ти - използвам винаги Бакпулвер на Биосет и досега не съм имала проблеми.  На опаковката не пише за колко брашно е - даже се изненадвам, от снимките на Мики, за първи път виждам такава информация. Принципно не изключвам възможността силата на различните производители да е различна....
За маята е сигурно, че е различна - всички производители дават пакетчето за 500г  брашно, но аз ползвам Йоткер, а тя е 7г. Веднъж спешно купих някаква от кв.магазин , май Радиком беше - много зле - не купувайте. Ще я снимам малко по-късно специално да я видите.
Ехххх.... къде останаха старите рецепти със сода и оцет - сигурна работа Grinning
Виж целия пост
# 1 601
Пише ли в рецептата бакпулвер слагам 3 кафени лъжички сода и 1 лимонтозу-това го ползвам за едно пакетче. Нямала съм издънки до сега.
Виж целия пост
# 1 602
Аз също не се втелясвам толкова за корите на цитрусите. Не приготвям сладкиши всеки ден с тях, че да се притеснявам толкова. Понякога ги потопявам в гореща вода, друг път само ги тръгвам на чешмата.
Съгласна съм с прочетеното по-горе. Въздуха ни е мръсен, всичко от магазина е набухано с консерванти, подобрители, подсладители...
И био продукти не купувам, мама и тати ни дават яйца, пилета, зайци. Лятото и есента плодове и зеленчуци, това за мен е био. Само тогава знаеш слсгани ли са торове, не са ли, животните с какво са хранени и какви лекарства пият. На етикетите в магазина не вярвам.
Виж целия пост
# 1 603
Mikkey, следващия път ще взема тоя бакпулвер който си предложила. Благодаря ти.  Не ми е скъп. Ето и моя полския, но гаден послевкус остава в кекса:
Виж целия пост
# 1 604
Изненадана съм, Марчева, от воечатлението ти - използвам винаги Бакпулвер на Биосет и досега не съм и==================
Може пък да съм останала с грешно впечатление и тъй като съм купила 10 бр ще им дам шанс отново, няма тогава да ги хвърлям.

...............

Вики,
Скрит текст:
Може да пробваш този, ако не ти е много скъп, виждам, че се продава и в американския амазон https://www.amazon.com/Paneangeli-Lievito-Pane-Degli-Angeli/dp/B004BV345C Много е хубав.
Този го има у нас в итал. магазини и оттам го купувам, хубав е.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия