За заливката на мусаката с прясно мляко...

  • 33 841
  • 13
В една тема четах за заливка на мусака, която някой мами приготвят с прясно мляко. Та ме интерисува рецепта за заливка с прясно мляко  Simple Smile
Виж целия пост
# 1
Прави се като тесто за палачинки,само че по-гъсто!
Виж целия пост
# 2
Прави се като тесто за палачинки,само че по-гъсто!




Никога не съм правила палачинки  Simple Smile
Виж целия пост
# 3
Слагаш 2 яйца,1ч.чаша прясно мляко,сол и брашно,докато стане по-гъсто.Аз я правя на око затова ми е трудно да ти дам точни пропорции!Но според мен не е необходимо!
Виж целия пост
# 4
Слагаш 2 яйца,1ч.чаша прясно мляко,сол и брашно,докато стане по-гъсто.Аз я правя на око затова ми е трудно да ти дам точни пропорции!Но според мен не е необходимо!

Мерси, така ще я направя Grinning
Виж целия пост
# 5
Аз я правя с повече яйца - 4 бр. (понякога и 5). Слагам малко олио в тигана и като се загрее прибавям брашно (около 3 с. лъж.), след това и млякото (да стане като кашичка). Смъквам от котлона и докато бъркам прибавям яйцата едно по едно, след това заливам върху мусаката и пека до златисто.
Виж целия пост
# 6
Аз я правя с повече яйца - 4 бр. (понякога и 5). Слагам малко олио в тигана и като се загрее прибавям брашно (около 3 с. лъж.), след това и млякото (да стане като кашичка). Смъквам от котлона и докато бъркам прибавям яйцата едно по едно, след това заливам върху мусаката и пека до златисто.
Може и с две-три яйца, но "капакът" наистина става много по-хубав със сос бешамел.
Виж целия пост
# 7
Ето най -добрата заливка за мусака. Simple Smile
Виж целия пост
# 8
Аз я правя с повече яйца - 4 бр. (понякога и 5). Слагам малко олио в тигана и като се загрее прибавям брашно (около 3 с. лъж.), след това и млякото (да стане като кашичка). Смъквам от котлона и докато бъркам прибавям яйцата едно по едно, след това заливам върху мусаката и пека до златисто.


Така я направих, но с 3 яйца, стана супер вкусна  Grinning
Виж целия пост
# 9


Мерси, ще си копна рецептата и ще пробвам следващият път  Peace
Виж целия пост
# 10
Аз я правя с повече яйца - 4 бр. (понякога и 5). Слагам малко олио в тигана и като се загрее прибавям брашно (около 3 с. лъж.), след това и млякото (да стане като кашичка). Смъквам от котлона и докато бъркам прибавям яйцата едно по едно, след това заливам върху мусаката и пека до златисто.
То като тази,която аз дадох(сори,пропуснала съм да прочета),само,че е с повече яйца.
Виж целия пост
# 11
Аз я правя също с прясно мляко и яйца, но не добавям брашно, а кисело мляко.
Става супер!
Виж целия пост
# 12
какви са тия палачинкови теста, какви са тия 5 яйца #Crazy
запичаш брашното с малко оли на котлона, добавяш 2-3 жълтъка, после прясното мляко докато се сгъсти. накрая разбитите на сняг белтъци. само така става пръхкава заливка за мусака, лека и въздушна
Виж целия пост
# 13
Аз я правя така- първо запържвам брашното в повечко масълце, дърпам от котлона и добавям млякото и яйцата. На 1 с.л. брашно слагам 1 ч.ч. прясно мляко. Яйцата са 1-2. Връщам на котлона и бъркам до сгъстяване. Разликата от предходните варианти е в съотношението между млякото и брашното. Иначе ми се струва много гъсто. Hug
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия