Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Излизат ли децата ви?

  • 3 612
  • 25
Излизат ли децата ви? Как минава ежедневието им в условията на ДО? Имат ли някаква форма на общуване наживо с лица извън дома ви, извън семейството ви?

При нас е съвсем нула общуване извън семейството. На всичкото отгоре живеем в къща в неоживен район - населен е , но всички са с коли, няма накъде да се върви и не ни се случва дори разминаване със съседите на улицата/входа/асансьора/стълбите/етажа/терасата и т.н.  
Малко психарско започва да ми се струва всичко. Ние с мъжа ми поне ходим да пазаруваме, но хлапето (горен курс гимназия) дори на двора не си подава носа. Вярно, че това е идеално откъм пандемични мерки, но  започвам да си мисля, че е прекалено. При вас как е?
Виж целия пост
# 1
Ееех Амели, драмата ми е голяма. Големият работи с мен. Малкият обаче е затворник. Душата ме боли. Разхождам се с него от време на време, но въобще не е онова, което си представям за начинаещ пубер.
Виж целия пост
# 2
На 10 години е, идва с нас в офиса. Ако ми се спи учим от вкъщи.
На обяд, ако сме в офиса ходим да обядваме, в ресторант. Всеки ден е на тенис, кога с група, кога сам с треньор. Два пъти седмично е на испански, та се вижда и с учителя.
Всяка събота и неделя сме някъде, съчетаваме го с походи в планината. Ако останем в къщи, излиза и играе със съседчето - карат ролери, колелета.
Виж целия пост
# 3
Не съм ги затворила и нямам намерение да го правя. Контактите са ограничени в по-тесен приятелски кръг, но ги има за всички. Аз и ММ работим и се виждаме с по-близки приятели. Голямата дъщеря също работи, вижда се с гаджето и най-близките си приятели. Малката също излиза след онлайн часовете и събота и неделя по няколко пъти в седмицата, и се вижда с приятели. Малчо, който също е онлайн е най-прецакан, защото не може да излиза сам из града. През деня излиза малко да кара колело в квартала, а през уикенда гледам да му организирам срещи с приятелчета. От по-другата седмица мисля да го пускам присъствено /ако не ни затворят изцяло/.
Виж целия пост
# 4
Излиза, на открито, в ограничен кръг от няколко деца.
Когато ни затвориха през март не е излизала, ако пак ни затворят, няма да излиза. Не е драма, пак са нон стоп заедно през телефоните.
16 г.
Виж целия пост
# 5
Аз прибрах телефона. От днес е и с блокиран ютюб (хванах го, че в час по математика виси на ютюб).
Виж целия пост
# 6
Моята има пауза на обяд от час-час и нещо. Обикновено тогава излизаме, ако нямаме работа. До нас има гора и ходим там. Гледам да навъртим 8-9 хиляди крачки. Ако няма време, обиколка на квартала вечерта и по-малко крачки. Вижда се с 1-2 деца навън на открито в събота или неделя. През седмицата не остава време.
В идеалния вариант искам и да спортува 30тина минути по разни хоум програми, но напоследък не намира време заради игри в мрежа, което много ме дразни. Също на планина ходехме уикенда, нещо леко и за кратко, но от месец аз не мога и съвсем се отпуснахме.

Март месец карахме карантината в селската къща и излизаше само на двора. Някак хем село, пък хем нямаше условия и време за разходки. Срещи с деца също нямаше.
Виж целия пост
# 7
Не ви го казвам, за са ви стряскам, ама ей така си вечеряхме на ресторант с най-добрия ми приятел във вторник и тоя звъни в понеделника и вика, че половината му офис от събота имал корона с тестове, той само със симптоми, щото не е от хората, които биха се тествали. Та си броих дните ...  сега ме канят приятели, ма не ща да броя повече. Гадни времена.

Девойката, ама тя е студентка, де, плюс това го изкара, си ходи и си излиза със себеподобни където си ще.
Виж целия пост
# 8
Излиза с двама трима приятели и обикалят града. Пролетта и лятото тренираха на определени площадки. Март и април, когато бяха големите забрани излизаха по двама и си търсеха празни площадки из целия град. Не е излизал 10 дена, когато вдигна температура в течение на два дена. Сега тренира два пъти седмично късно от 19 до 21 часа в залата, където тренираше ,когато се състезаваше с група за стрийтуоркаут. Той може да ходи когато пожелае, но не му се ходи сам, а няма 18 години за да му поверят отговорността да организира групата, отваря и затваря залата.
Виж целия пост
# 9
Моят при сегашното ДО "притичва" с колата до гаджето, 1-2 пъти седмично. 0т време на време си прави автопреходи с колата късно вечер, да не губи "шофьорска" форма.  И ходи до магазина да си купува сладки.
Виж целия пост
# 10
Девойката, ама тя е студентка, де, плюс това го изкара, си ходи и си излиза със себеподобни където си ще.

не сме вече с теб за тази тема /Средно образование/, ама не мога да не кажа - завиждам ти, че имаш едно притеснение по-малко Simple Smile легендата на моя студент е уж, че си седи основно в стаята с гаджето и малко фитнесче, обаче оня ден цъфна сметка за плащане преди регистрацията за следващия семестър и вътре - към 200 долара глоби  - за събиране с повече от 2-3 човека на едно място
Виж целия пост
# 11
Moето е още малко и е присъствено в училище. Ограничили сме контактите до няколко деца. Не ходим на атракциони на закрито. Разхождаме се, събираме вит Д
Виж целия пост
# 12
Децата излизат в двора и играят с децата от комплекса, като едното съседче вече изкара корона-вируса и ние бяхме 10 дни доброволна карантина. Извън тези контакти нямат други, но моите деца са малки - те не могат да излизат сами никъде.
Скрит текст:
Аз за мен да кажа - в момента много ми се излиза Simple Smile
Виж целия пост
# 13
Ние с ММ си правим пребежки до женската пътека над Бистрица, 1 ч. бързо ходене в късния следобед (като ми изпуши главата след колове). Никакъв шанс да завлечем "Ромео" с нас.
Виж целия пост
# 14
Нашите уикенди незабелязано изтичат Sad Докато се зарадваме, че е петък и вече е неделя вечер и се планува какво трябва да се свърши в следващата седмица...
Но като ви чета, се убеждавам, че трябва да се взема в ръце и да инициирам някакви излизания. Просто да си нарека ден, в който "ноу метър уот" да ходим на разходка.
Иначе откъм приятелкски излизания при хлапето е обречена работата.  Не знам дали прителите и се пазят и излизат, но тя абсолютно няма време, освен това по принцип не е от най-социалните и всъщност стоенето вкъщи не и пречи никак. Харесва и. А на мен не ми харесва, че на нея и харесва Sad  Трябва да се ходи поне на разходки някакви...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия