Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Голдън или Лабрадор Ретривър?

  • 833
  • 5
Моля, хората които имат кучета от тази порода, да ми даде съвет, понеже се двоумя, имала съм немска овчарка и померан, но сега искам да гледам голдънче или лабрадорче... Как стоят нещата с космите? С убочението? Характера?
Виж целия пост
# 1
Бях притежател на два голдън ретривъра ,  много благи като нрав , като всяко малко пале идващо в нова обстановка си трябват много внимание и грижи като към децата.
Поддават се лесно на обучение , стига да има постоянно един човек,който да се занимава с него.
За космите ... еми доста са Simple Smile
Виж целия пост
# 2
Ние сме с лабрадор на 3години. Прекрасно същество,толкова чиста любов. Косми има много и при нас,постоянно,не само сезонно. Но ние си го знаехме това. Нашият е с характер,не се поддава много на обучение,ама и аз малко повече го лигавя Blush ММ го слуша повече,защото е по-строг от мен. И с деца се разбира перфектно,имаме 11 месечно бебе,което му прилага постоянен тормоз,но той я обожава.
Виж целия пост
# 3
Да забравих да спомена - страхотно се разбират с деца.
Виж целия пост
# 4
Аз само като страничен наблюдател бих се изказала. Ние сме с мъжко куче и не мога да се сетя за дори един пример за 7 години, при който да не е възниквал проблем с мъжки лабрадор. С нас или в наше присъствие с друго куче. И с голдъни се е случвало, но по-рядко. Видя ли лабрадор, почти като правило е накокошинен, си обикалям отстрани. Иначе ако е женски - и двете породи са големи сладурани, с благ характер. И пак голдъните са ми по-предпочитани.
Виж целия пост
# 5
Ние сме с голдън ретривър.
Космите са нон-стоп, това е вярно. Два пъти в годината има периоди на по-усилен космопад, но и през другото време си ги има.

Като характер тези кучета са уникални - добродушни, послушни, дружелюбни.
За мен най-голям плюс е, че голдъните обикновено почти не лаят. Особено, ако живеете в апартамент.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия