Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Любов от различни култури

  • 13 509
  • 456
Здравейте, не знам дали темата е за тук, но все пак ще пиша. От известно време забелязвам как един приятел, започва да проявява повече интерес към мен, а и показва че ме харесва. Той е мил и възпитан. Проблемът е там, че и аз започвам, но той е от Йордания( през 2014г е дошъл в България) . Според вас трябва ли да стопирам всичко, защото всички знае как е по тези земи? Рано или късно може да дойдат проблеми, заради различните светове? Вие имали ли сте познати в същата ситуацията? Като цяло на какво мнение сте? 🤔
Виж целия пост
# 1
Познавам само едно момиче, което имаше връзка с младеж от съвсем различна култура - от Тунис. Разделиха се.
Може да звуча обезкуражаващо и съжалявам за това. Според мен различните култури много затрудняват сближаването и взаимното разбиране, даже на някакво по-дълбоко ниво го правят невъзможно.
Виж целия пост
# 2
Чувал съм, че арабите в началото са мили и възпитани. Проблемите идват после. Предполагам, че ще е мохамеданин, а Йордания май не е от най-светските държави.
Няма значение на какво мнение е някой друг. Ако искаш поживей с него без обвързване и деца. Тогава ще ти стане ясно.
Виж целия пост
# 3
Аз съм пас за всякакви араби. Не бих имала връзка, брак или деца с арабин. Доколкото знам, доста ги бивало да омайват и да свалят звезди, но на мен това не ми допада.

В Йордания мъжът може да има до 4 съпруги и да определя как да живее жена му, а насилието спрямо съпругата било лична работа. Детето автоматично става йордански гражданин. Не искам да участвам в "Не без дъщеря ми", има предостатъчно опарени чужденки, които са разделени насилствено от децата си. Не са празни приказки това.

Българка се бори да върне децата си, отведени от баща им в Йордания - муха го ухапала, живее си в Йордания, децата са при него, екстрадиция няма.
Виж целия пост
# 4
Тия дни гледах едни клипове от 90 day fiance с американка и йорданец. То верно е риалити и най-вероятно по сценарий, ама никак не ми допадна видяното поведение от страна на момъка и роднините му.
Виж целия пост
# 5
Прекалено много негативни инстории има за проблеми след обвързване с чужденец от този тип държави, и някак си прекалено малко са положителните истории в същата ситуация. Не бих си го причинила никога, не искам да се чудя после как да си тръгна ако реша, без да ме бичуват на центъра и да ми вземат децата.
Ако искаш виж какво е да си в неангажираща връзка с него, но винаги имай едно предвид, не се хвърляй в брак и правене на деца.
Виж целия пост
# 6
Ама не е нужно да имате деца... Вие още нямате връзка пък се предрича какво би станало ако имате деца? Пробвайте може пък връзката ви изобщо да не се получи.
Виж целия пост
# 7
Ще пропусна. Мъжете от тези култури са възпитани различно. Свикнали са да става каквото те кажат, жената е вещ,  може и няколко жени да има.. Ако си готова да станеш послушна домакиня, затворена вкъщи, без социален живот, пък може и да го делиш с други жени - давай..
Виж целия пост
# 8
Аз бих се въздържала от подобна връзка, за мен разликите във възпитанието, културата и манталитета са прекалено големи.
Виж целия пост
# 9
Имам 2-3 познати, омъжени за араби. Ми хич не им е розово положението, хем живеят в България. Той коли и беси, жената е безгласна буква. На едната девойка и двете ѝ деца са с арабски имена, ходят в арабско училище, на нея не ѝ се разрешава да работи, ако излиза някъде, винаги поне едното дете е с нея. Тя е домакиня. Забранено ѝ е да им купува сладки неща от магазина, ако иска да им даде нещо сладко, трябва да го приготви тя. У тях се готви само арабска кухня. В същото време мъжът ѝ се прибира в 2-3 сутринта, излиза всяка вечер. Коледа и Великден не се празнуват. Не знам пляска ли я, но вероятно и това се е случвало докато се " научи".
Виж целия пост
# 10
Аз бих се въздържала от връзка с него. Това не е германец.

Имах позната, която беше женена за узбекистанец. Абсолютен слугинаж се очакваше от нея, ставане по тъмно и че "ако му роди син ще я позлати". Ами роди му дъщеря, още на видеозона гледал като препикано мушкато като му казали. Поне не я тормозил много с развода, защото нямаше син.
Виж целия пост
# 11
Аз имам една позната, женена за йорданец. Живее си живота вече 30 години, той я гледа в очите и я слуша за всичко. Имат две деца, големи са вече. Християнин е, обаче, ако има значение. И двамата са с хубави професии и печелят добре.
Виж целия пост
# 12
Не си създавайте излишни проблеми.Разликите в манталитета и възпитанието са непреодолими.Не казвам ,че са лоши хора,просто това което е редно за тях не е редно за нас.
Дори с християни от друга държава има неочаквани различия,а за арабите няма какво да говорим.
Виж целия пост
# 13
Да,имам познати и близки.При тях не се получи.

Едната ми приятелка живееше тук с йорданец,имаха дъщеря.
На третата година той замина при роднините си в Йордания и повече не се върна.Не се е интересувал от детето.

Другата пък все още е женена за арабин,живее в арабска държава.
Не е щастлива,но стои там заради децата.,Може да вземе момичето,момчетата-не.

Някой спомена за имената на децата-жената може да си запази вярата,но децата се възпитават като мюсюлмани и носят мюсюлмански имена.

Аз също те съветвам да се въздържаш от сериозна връзка.
Заради различията.
Виж целия пост
# 14
Твърдо НЕ.
Сама ще си сложиш примка на шията.
Арабите са фанатици. По-добре никакво вземане-даване с техния свят. Жените, родени и отрасли в тази култура, са се научили да се оправят някак, приспособили са се, какво да правят, но за нас е тотален културен шок.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия