Какво повече НЯМА да купя - 18

  • 94 105
  • 754
# 720
Екстра вържин непременно ли е нужно да горчи и това е гаранция за качество ?
Щото тези дето купувам са отвратително горчиви . Сгъстяват се на студено . Но така си и стоят - аз такъв горчилак не мога да ям.
Прогаря ми хранопровода .
Виж целия пост
# 721
Екстра вържин непременно ли е нужно да горчи и това е гаранция за качество ?
Щото тези дето купувам са отвратително горчиви . Сгъстяват се на студено . Но така си и стоят - аз такъв горчилак не мога да ям.
Прогаря ми хранопровода .

Аз ползвам основно в салати и количетсвото е малко, 1-2с.л. Не се усеща.
Виж целия пост
# 722
Екстра вържин непременно ли е нужно да горчи и това е гаранция за качество ?
Щото тези дето купувам са отвратително горчиви . Сгъстяват се на студено . Но така си и стоят - аз такъв горчилак не мога да ям.
Прогаря ми хранопровода .

Аз ползвам основно в салати и количетсвото е малко, 1-2с.л. Не се усеща.
Усещам аз.
Веднъж лъжичка в тесто за пица - ами горчи та са не знае .
Виж целия пост
# 723
Хубавият зехтин се сгъстява на студено и нагарча.
Но има и хора, които не обичат зехтин. Ама чак да не се трае...ми бие на изхвърляне
Виж целия пост
# 724
Крем сирене К-класик на Кауфланд. Ужасно ми е.
Виж целия пост
# 725
Екстра вържин непременно ли е нужно да горчи и това е гаранция за качество ?
Щото тези дето купувам са отвратително горчиви . Сгъстяват се на студено . Но така си и стоят - аз такъв горчилак не мога да ям.
Прогаря ми хранопровода .


Различните сортове маслини дават различна горчивина , а също така зависи и от степента на зрялост на плодовете. Проблемът  е, че вече всичко е "екстра вържин" и хората се доверяват на това. Има много начини да се фалшифицира тоя "вържин" или поне от недобър  продукт, с добавяне на цвят и горчив вкус да се имитира . Гръцкият зехтин е по-горчив. Но каквото и да купувате , ако някъде на на бутилката няма изписан процента на киселинност, това не е никакъв екстра вържин, а може дори да не е зехтин Киселинноста трябва да е  е до 1%, това е гаранция, че продукта действително е полезен. Аз преди години си купувах от арабските магазини наливен, от едни тенекии и  вкусът му беше мек , не горчив.
Виж целия пост
# 726
Екстра вържин непременно ли е нужно да горчи и това е гаранция за качество ?
Щото тези дето купувам са отвратително горчиви . Сгъстяват се на студено . Но така си и стоят - аз такъв горчилак не мога да ям.
Прогаря ми хранопровода .


Различните сортове маслини дават различна горчивина , а също така зависи и от степента на зрялост на плодовете. Проблемът  е, че вече всичко е "екстра вържин" и хората се доверяват на това. Има много начини да се фалшифицира тоя "вържин" или поне от недобър  продукт, с добавяне на цвят и горчив вкус да се имитира . Гръцкият зехтин е по-горчив. Но каквото и да купувате , ако някъде на на бутилката няма изписан процента на киселинност, това не е никакъв екстра вържин, а може дори да не е зехтин Киселинноста трябва да е  е до 1%, това е гаранция, че продукта действително е полезен. Аз преди години си купувах от арабските магазини наливен, от едни тенекии и  вкусът му беше мек , не горчив.
Тоест зехтина от Лидл , испански - дето в хладилник се сгъстява ама хич не е никакъв зехтин.
Рядко има изписана тази киселинност търся я от години.
Арабски магазини тук няма.
Не съм съгласна , че щом няма изписана киселинност на опаковката това не е екстра вържин .
Не е лоялно спрямо потребител - да . Но така генерално да обобщим ...
На кои марки зехтин има изписана тази киселинност и как наливен зехтин сте сигурна , че е качествен - тъй щото няма откъде да прочетете какъв процент е киселиността.
За арабски зехтин не бях чувала . Марки арабски на пазара - нашият поне.
Виж целия пост
# 727
Не всеки зехтин горчи. Зависи от много неща - сорт, технология, регион. Испанските зехтини са най-леки и приятни според мен.
Виж целия пост
# 728
Екстра вържин непременно ли е нужно да горчи и това е гаранция за качество ?
Щото тези дето купувам са отвратително горчиви . Сгъстяват се на студено . Но така си и стоят - аз такъв горчилак не мога да ям.
Прогаря ми хранопровода .


Различните сортове маслини дават различна горчивина , а също така зависи и от степента на зрялост на плодовете. Проблемът  е, че вече всичко е "екстра вържин" и хората се доверяват на това. Има много начини да се фалшифицира тоя "вържин" или поне от недобър  продукт, с добавяне на цвят и горчив вкус да се имитира . Гръцкият зехтин е по-горчив. Но каквото и да купувате , ако някъде на на бутилката няма изписан процента на киселинност, това не е никакъв екстра вържин, а може дори да не е зехтин Киселинноста трябва да е  е до 1%, това е гаранция, че продукта действително е полезен. Аз преди години си купувах от арабските магазини наливен, от едни тенекии и  вкусът му беше мек , не горчив.
Тоест зехтина от Лидл , испански - дето в хладилник се сгъстява ама хич не е никакъв зехтин.
Рядко има изписана тази киселинност търся я от години.
Арабски магазини тук няма.
Не съм съгласна , че щом няма изписана киселинност на опаковката това не е екстра вържин .
Не е лоялно спрямо потребител - да . Но така генерално да обобщим ...
На кои марки зехтин има изписана тази киселинност и как наливен зехтин сте сигурна , че е качествен - тъй щото няма откъде да прочетете какъв процент е киселиността.
За арабски зехтин не бях чувала . Марки арабски на пазара - нашият поне.
   
Това, че се сгъстява в хладилник, също не е гаранция, недобросъвестните търговци го смесват с палмово масло и така имитират характерното сгъстяване на зехтина. Навремето / преди войната в Сирия/ купувах наливен от арабите, защото  не държа да е екстра вържин, а да става за готвене,  разбрах , че Нидал Алгафари също купува от тях.  Италианците внасят арабски маслини  / Тунис, Мароко и др.,  преработваг на зехтин,добавят от техния и още кой знае какво и го а като италиански Изчела съм доста материал  относно зехтина , качествата му, видовете и начините за фалшифициране.  Вече  рядко купувам зехтин, ползам разни фейсбук групи понякога, или от време на време  купувам една марка, която  има в Била -  ELIA,  той има етикет за киселинност на един от видовете.
Виж целия пост
# 729
Екстра вържин непременно ли е нужно да горчи и това е гаранция за качество ?
Щото тези дето купувам са отвратително горчиви . Сгъстяват се на студено . Но така си и стоят - аз такъв горчилак не мога да ям.
Прогаря ми хранопровода .


Различните сортове маслини дават различна горчивина , а също така зависи и от степента на зрялост на плодовете. Проблемът  е, че вече всичко е "екстра вържин" и хората се доверяват на това. Има много начини да се фалшифицира тоя "вържин" или поне от недобър  продукт, с добавяне на цвят и горчив вкус да се имитира . Гръцкият зехтин е по-горчив. Но каквото и да купувате , ако някъде на на бутилката няма изписан процента на киселинност, това не е никакъв екстра вържин, а може дори да не е зехтин Киселинноста трябва да е  е до 1%, това е гаранция, че продукта действително е полезен. Аз преди години си купувах от арабските магазини наливен, от едни тенекии и  вкусът му беше мек , не горчив.
Тоест зехтина от Лидл , испански - дето в хладилник се сгъстява ама хич не е никакъв зехтин.
Рядко има изписана тази киселинност търся я от години.
Арабски магазини тук няма.
Не съм съгласна , че щом няма изписана киселинност на опаковката това не е екстра вържин .
Не е лоялно спрямо потребител - да . Но така генерално да обобщим ...
На кои марки зехтин има изписана тази киселинност и как наливен зехтин сте сигурна , че е качествен - тъй щото няма откъде да прочетете какъв процент е киселиността.
За арабски зехтин не бях чувала . Марки арабски на пазара - нашият поне.
   
Това, че се сгъстява в хладилник, също не е гаранция, недобросъвестните търговци го смесват с палмово масло и така имитират характерното сгъстяване на зехтина. Навремето / преди войната в Сирия/ купувах наливен от арабите, защото  не държа да е екстра вържин, а да става за готвене,  разбрах , че Нидал Алгафари също купува от тях.  Италианците внасят арабски маслини  / Тунис, Мароко и др.,  преработваг на зехтин,добавят от техния и още кой знае какво и го а като италиански Изчела съм доста материал  относно зехтина , качествата му, видовете и начините за фалшифициране.  Вече  рядко купувам зехтин, ползам разни фейсбук групи понякога, или от време на време  купувам една марка, която  има в Била -  ELIA,  той има етикет за киселинност на един от видовете.
Кои недобросъвестни търговци визирате ?
Ползвате фейсбук групи и купувате наливен зехтин - но пояснявате как там зехтин на утвърдена марка съдържа палмово масло.
Виж целия пост
# 730
Точно от Лидл бях взела ужасно горчив зехтин, вече не помня производителя.
Сега купувам от един турски магазин, но зехтинът е гръцки, DiPalio, засега е най-добрия, който съм купувала, а и цената е добра.
Виж целия пост
# 731
Саня, пробва ли зехтин Delicato от Лидл? Постоянен асортимент им е. За мен той не горчи.
Виж целия пост
# 732
Това е за другата тема, но аз харесвам екстра върджин Monini и не ми горчи.
Виж целия пост
# 733
Е, аз съм попаднала на менте с изписана киселинност и т. н. Беше толкова очеизвадно фалшив на вкус, че направо побеснях, сезирах всички отговорни органи. Даже им го иззеха накрая.
Виж целия пост
# 734
Саня, пробва ли зехтин Delicato от Лидл? Постоянен асортимент им е. За мен той не горчи.
Тези дни ще го погледна.
В каква опаковка е точно. Щото аз съм блейка абсолютна . Откак увеличих диоптъра иии без очила нищо не виждам отблизо.
Сега имаше разни там португалски и т.н. Но не иде да накупя сто зехтина .
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия