Навици и привички на хората от други националности, които ни се струват странни

  • 107 641
  • 1 775
# 930
Казах, че мисля, че е радиаторът. След това се корегирах, че топлят блока на двигателя. Когато е много студено маслото се сгъстява и двигателят не може да работи.
Виж целия пост
# 931
Аз и сестра ми оцеляхме без кабели. Аз 11, сестра ми 17. Е, падали са ни акумулаторите 20-30 пъти, на -20-30 с вкочанени пръсти как се отвинтват клемите и държащите пластини.
А редовно се бях абонирал за едни хаитянски таксиметрови шофьори, звъниш по тел, идват, срещу 20$ ти подават ток. Палиш и тръгваш.
Открих ги 1 път принудително. Бях изязъл на 1ва среща с едно младо девойче. Източихме акумулатора да слушаме музика цяла вечер. После не пали. Тя бута, пак не пали. Звънна на баща си, дойде и я прибра. Аз останах насред Бот Градина посред нощ. Хеле, нали съм гений, изобретих тоя номер с хаитяните. Намерих 1 такси и поисках да ми пусне ток. Оказа се, че човекът - професионалист. Често му се случва и си има готова тарифа ... 20$ ... Simple Smile

А един път сестра ми не може да запали в центъра вечерта и да се прибере. Идват хаитяните, не пали и не пали. Решили, че е друг проблем, влекач +200$ и сервиз. Оказало се, че на хаитяните мобилното устройство за ток било слабо. И проблемът отново бил акумулаторът.
Виж целия пост
# 932
Торонто не е Калгари, ор Саскатун.
Между другото проблеми с акумулатор съм нямала, но то е защото съм карала надеждана кола.
Виж целия пост
# 933
Тангра, това в Монреал ли?
Защото без подгряване тук ще ти е много трудно Simple Smile

Защото примерно тази година е най-меката зима откакто сме тук, а в Торонто дори няма и сняг в момента. За сравнение само го пиша.
Виж целия пост
# 934
За цените на училищата които писах по нагоре, това са си най-достъпните частните училища, по евтино аз не съм намирала, виж за по-скъпо колкото искаш. Знам, че веднъж от любопитство проверих началното училише Батерси, където учат принца и принцесата, е свят ми се зави.
 
Аз съм била лятото в Хюстън, не се диша от влага и жега.
В ЮК, като падне и минимално количество сняг, всичко замира. Влаковете и автобусите спират, училищата затварят. На ММ компанията имат предвидени дни за отпуска, ако има снеговалеж. По миналото лято, заради нетипипно високите температури спряха влаковете, с които пътувах за работа.
Виж целия пост
# 935
Монреал, да. Аз около 4 от годините бях с отопляем гараж. А сестра ми, не знам точно, над 10.
Ами ако се кара редовно колата сравнително рядко се случва. Акумулаторите бяха доста нови, на около 4г ги сменяхме. Колите също бяха сравнително нови. Алтенаторите бяха в норма.
Виж целия пост
# 936
Отказах те ме от Канада , освен на екскурзия. Мм има някъкви мераци да си кара старините там, аз казах че отивам  по островите Joy
А иначе си умирам от смях. В Южна Фр като завали веднъж на 5 г сняг (2см) настава природно бедствие и масово колите окапват в канавките.  Не че не е трагедия като стане топличко. Нали преди 2г Макрон отложи изпитите на седмокласниците че било 38-40 ° (това не пречеше по-малките да си ходят редовно на училище. )
Виж целия пост
# 937
На Лазурния бряг си е добре. На север сме вечно с дъжд. Ето и сега вали. Дъжд, влага. Местните не се впечатляват, движат се без чадъри. Вали, децата мокри влизат на училище. Малко сме с чадърите.
Виж целия пост
# 938
Някои се чудеха какво е да се живее при минус 40 градуса. Ето опита на един човек. При това руснак:
https://chitanka.info/text/27230-poslednata-republika/67#textstart
Виж целия пост
# 939
Аз се замислих дали по другите държави си правят в домашни условия зимнина и туршии, по-специално или поне консумират ли такива неща? Като цяло как реагират вкусово ако опитат нещо кисело и ферментирало? В България тези продукти са си панацея зимно време. Simple Smile
Виж целия пост
# 940
В Италия се правят домашни консерви. Не така ударно с цел "зимнина" може би, но то зависи и кой с какво разполага като суровина. Най-разпространени са доматено пюре, сушени домати на слънце, домашно песто, конфитюри, сладки ликьори от сорта на лимончело, вино Stuck Out Tongue Winking Eye ... Пестото е много популярно, понеже може да се направи и с обикновен блендер, а босилек колкото за няколко бурканчета може да се отгледа и на балкона.
Туршии не се правят, но по супермаркетите се продава нещо много подобно, но в оцет. Confounded Киселите краставички са в оцет, не са ферментирали.
На мен ми е чудно защо дори и австрийското краути, внос от Австрия или Германия е с оцет, а не ферментирало? Така ли правят там?
Виж целия пост
# 941
Тук не правят. Но се продават по магазините кисели краставички, печени чушки, царевички, лукчета, цвекло в буркан. Кисело зеле имат, но се прави с вино и хич не е хубаво. Истинско има сръбско, но май само чужденците си го купуваме. Иначе в турските магазини туршии, лютеница, разни хубави турски консерви има бол. Швейцарец обаче не съм виждала там. Представям си да си сложа каца със зеле в мазето, ще стане война. Или да почна да пека чушки на балкона, направо полиция ще извикат.
Виж целия пост
# 942
И ние основно от турските магазини купуваме тези неща. Има и български магазин в Париж,но ми е по-удобно от близките турски магазини. Съседите  ни много харесват нашето сирене, а баницата я обожават.
Виж целия пост
# 943
Тук по южните Алпи има манатарки и имам приятели запалени гъбари. И швейцарци също. После консервират гъбите в бурканчета, сотирани с масло или пък ги изсушават на слънце.
Друго планинарско е да се берат билки и да се карамелизират на сироп и правят домашни билкови бонбони.
Виж целия пост
# 944
Мой колега американец консервира домати на сок и пюре, защото има в градината си. Но той прави по десетина буркана. Понякога ми носи домати, но да речем 5 домата. И като му кажа че сме ги изяли и направо е в несвяст. Все едно сме изяли един камион. Не може да проумее как сме изяли пет домата. Прави и слънчеви краставици, които пак ми носи в една кисия 😂

Иначе аз правя и трушии, и кисело зеле в една кофа, че няма къде да слагам бидон, филе Елена, което пък ми съхне в хладилника, сланина топях преди години... Абе бетер фабрика сме в нас.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия