Лидл 146 - Декемврийска коледно-юбилярска

  • 130 317
  • 2 749
# 2 670
Отдавна не съм взимала прясна мая от Лидл. Нали беше стандартна за кило брашно?
Виж целия пост
# 2 671
Вчера бях до нашия магазин. Беше адска лудница. Хората грабеха мандарини като подивели 😆
Ние уж нищо съществено не взехме, а пак 100 лв.
Ягоди, боровинки, малини, салам от големите, нарязано филе Елена, катък, багети, песто, маслини с чушка, сушени домати, моркови, гъби, тиквички, салата с шунка и кисели краставички, бейби моцарела, сутиен и бикини, ряпа, каперси, домати, фолирани краставици. Месо не взехме, че имаме от домашното свинче. Оказа се, че в хладилника имаме 2 кила моркови, та ще ги оползотворявам като гарнитура за довечера.
Имам много любими продукти, които открих тази година. Фаворит са ми сладкото от вишни и чаят с круша. Иска ми се по-често да има продукти без лактоза, не само прясно мляко.
Виж целия пост
# 2 672
Май това е арбалета. Много ме заинтригува. Никога не съм го виждала честно казано. Да свирнете, ако се появи в някоя брошура Grinning
Скрит текст:
В базар бг видях,че има 20 лв
Скрит текст:
Виж целия пост
# 2 673
Маята е супер и хваща дори и след срока (понеже ми се е случвало да поостане някой път). Обаче основно за хлебопекарната я ползвам, за 500 гр брашно слагам 1/4, и с 1/5 е ставало. 42 гр. е кубчето.
Виж целия пост
# 2 674
Аз вчера оставих 60 кинта ама само 34 беше млякото на малкото. Иначе нищо съществено.
Винаги купувам прясно мляко. Голямото харесва мортаделата без чушки, луканката, салама. Киселото мляко и котидж сиренето също си ги хапва.
Винаги купувам от тяхната вода 10 л , на която пише " вода" Wink
Другото, което много се ползва у дома е хартията в кутия. Особено а бебко а рефлукс направо хвърчи постоянно тази хартия.
Харесвам тоалетната хартия с овцата ама май вече ще вземам с пиленцето, че в по- плътна ( това е едно гениално изречение Simple Smile )
Виж целия пост
# 2 675
С пиленцето е 4 пласта и е сходна с 4-пласта на Луксика, одобрих я 😃.
Хартията за печене, маята и тестото (замразено) ми влизат в топ-10 на тазгодишните ми покупки (за мен си бяха нови) от Лидл.

Весело посрещане на 2021 и най-важното пожелание - бъдете живи и здрави!
Виж целия пост
# 2 676
Здравейте!
Само се включвам да кажа, че другите джолани без кожа по-компактните, които ги има в месарниците стават по-добре. Аз пека в глинен гювеч с подправки намазани и малко червено вино на дъното сипано. Така за около 3 часа и половина според коичеството на 170 С, първите 30 мин на 190С. Гарнитура печени картофи Simple Smile
Харесвам морковите на връзка, попивателните кърпи (швамтунх), от хранителните не малко неща, но месото не. Месото при печене винаги пуска едина течност сивкава и лепнеща, не се случва с месо от месарница.
Виж целия пост
# 2 677
Маята е супер и хваща дори и след срока (понеже ми се е случвало да поостане някой път). Обаче основно за хлебопекарната я ползвам, за 500 гр брашно слагам 1/4, и с 1/5 е ставало. 42 гр. е кубчето.

Мхм, дали пък не бяха за 2 кг брашно....не помне вече. Но на опаковката нищо не пише.
За джоланите зависи как се прави. Едните са за едно, другите за друго. Виенският тип джолани се правят точно с кожа и са мммммм. Но трябва да се запече по определен начин.
Виж целия пост
# 2 678
Не е вкусно, по-точно безвкусно е, това чуждоземно свинско.
Скрит текст:
По грешка бях взела испанско от Била. Не ни хареса. Гледах, че е испанско и белгийско в Лидл.
Снощи някой писа, Ивченцето май, за месарници, за Била.
Аз взех от Била това: , имаха 20% отстъпка.
Изядохме за Коледа една тарелка и за днес има една. Много е вкусно и както се вижда не е 5-6 лв, испанското е толкова. Та, не си се излъгала много с цената.
Виж целия пост
# 2 679
Връщам се от Лидл на Алабин, ходих точно за мая (само и единствено такава жива ползвам) и други неща за погача. Но по-важното: при намалените продукти до замразените имаше 5-6, а може би и повече делукс балсамико. Знам, че го харесвате, та който е мераклия да се реди с 65+ години, които не си спазват коридора, може да се възползва.
Виж целия пост
# 2 680
Мая купувам прясна по 500 гр. професионална на Лесафр (1лв е от склад за брашно) Замразявам я и ме изкарва година... Никакъв проблем, съживява се идеално като се стопли. И за хлебопекарна, и за козунаци, за питки...
Виж целия пост
# 2 681
Леми, надолу.  По спомен на ММ е под 10 лв. с кост.
Като гледам голяма част от трапезата ни ще е лидълска.
Да, май 9.60 ми се върти, значи ще да е без кост 12 кинта, пак си е двойно на Лидълското. 😎
Аз съм готова с руската салата и десерта, пия кафе и ще залагам испанските пържоли със сметана по рецептата от темата, дето ми я прати Феникс. 👌
Contempladora, дъщерята е с такава постелка, доволна е.
Аз взех друга, оказа се, че е за къмпинг, но не виждам да е по различна от тази за фитнес, освен в размерите. Тази за фитнес е по-къса и по-широка, моята е малко по-тясна и по-дълга. Виж на място.
Виж целия пост
# 2 682
Мая купувам прясна по 500 гр. професионална на Лесафр (1лв е от склад за брашно) Замразявам я и ме изкарва година... Никакъв проблем, съживява се идеално като се стопли. И за хлебопекарна, и за козунаци, за питки...
На същата марка, но сухата (11 гр. пакетчето) ползвам за хлебопекарната. Действително няма грешка. Веднага се усеща, като съм ползвала друга мая.

ПП: Тази "Българска ферма" имат страхотен суджук за сушене. По-добър е от лидълския (поне според нашия вкус), а цената е горе-долу еднаква.
Виж целия пост
# 2 683
Аз метнах испанските пържоли. Чуках ги, после запечатах в масло...по заешката рецепта ги правя. Ръснах гъби от лидлска консерва. Залях обилно със сметанка 30% и мушнах във фурната.
Да видим как ще станат.
По коледа правих същите, но месото не знам чие беше, че майка го донесене...
Виж целия пост
# 2 684
Тета, и аз по същата рецепта и със същото месо и сметана, само забравих да купя гъби. Месото хич не изглежда зле:
Скрит текст:
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия