Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Дете родено януари 2020-коя година трябва да кандидатства за ясла ?

  • 1 186
  • 9
Здравейте! Blush
Дъщеря ми е роденана 20 януари 2020г.
Коя година трябва да кандидатстваме за ясла ...искам да я пусна като навърши 2г... може би +1,2 месеца според времето защото по това време обикновено има грип.
Виж целия пост
# 1
Много зависи за кое населено място става въпрос и как става приема - чрез единна система по интернет с точкова система или разговор с директора на яслата.
На 20.01.2022 детето ще е на 2 г. По това време, в големите градове няма свободни места в яслите. Най-много места се освобождават, когато децата от яслата тръгнат на градина ( те тръгват на 15.09), значи класирането август по принцип е т.нар. голямо класиране за ясла и има повече места. По принцип всеки месец има класиране за ясла, само ако има места. Според мен ще трябва да кандидатствате август 2021, ако веднага след навършване на 2 г няма да можете да я гледате и ще трябва да я пуснете по-рано от 2 г. Ако може да си я гледате и след 2 г и не бързате, започвате да следите след класирането август-септември 2021 за свободни места и кандидатствате като се освободи.
Детето ми е декември 2018 родено. Кандидатствах още юни месец 2020, а места започнах да следя от декември 2019. Приеха го на класирането през август и тръгна септември, реално беше на 1г и 9 м. След това имаше още две класирания септемви на които имаше 5-6 места за всички ясли в района ми, а сега декември няма нито едно, а аз нямаше как да я гледам и след като навърши 2г. Говоря за Пловдив.
Така че си направете сметка и преценете.
Виж целия пост
# 2
Благодаря за изчерпателния отговор Simple Smileами за Бургас, но мисля да се обадя до конкретната градина за по-сигурно
Виж целия пост
# 3
Обадете се, но имам приятелка от там и класирането е по точкова система по интернет и на ръка, т.е. ще има голям наплив (областен град все пак). Все пак питайте директора.
Виж целия пост
# 4
Mimi и аз съм в Бургас
За сина ми роден юни 2018 кандидатствах април 2019, пробвах го за кратко още през октомври на 1,4м, но боледуваше, после докато дочакаме бебето март 2020 си го бях спряла, тръгна пак юли 2020.
Кандидатствате сега 2021, и си провери колко можеш да отложиш първия учебен ден , за да я пуснеш като навърши 2г вече в началото на 2022
Виж целия пост
# 5
А сега ли се кандидатства или кандидатстването е март 2021? За София питам. Дъщеря ми през септември 2021 ще навърши 2 год. и ми се иска да започне тогава.
Виж целия пост
# 6
А сега ли се кандидатства или кандидатстването е март 2021? За София питам. Дъщеря ми през септември 2021 ще навърши 2 год. и ми се иска да започне тогава.

в средата на март ще обявят свободните места за септември, класирането е през май.
Виж целия пост
# 7
Трябва да кандидатства 2022г. Тогава ще е навършила 2г. Кандидатстването е пролетта, а се започва септември.
Виж целия пост
# 8
Здравейте, моята дъщеря е родена през март 2020, и аз съм доста объркана за записването, нямам никаква идея как стоят нещата. От Бургас сме, кога трябва да я запиша, познати ми казаха, че трябва да е тази година, за да е записана за 2021, но чета различни коментари и вече се обърках нацяло. 🙄
Виж целия пост
# 9
https://www.dzburgas.org/
Имате си портал, влизате и четете.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия