За любителите на салати - тема 3

  • 75 784
  • 738
# 30
Днес направих един катък,с лидълска кремообразна извара,пипер печен,чесън и сирене .Седнах да ви чета и ми се мернаха в на Аида орехи,и се сетих какво пропуснах,веднага смлях орехи  Grinning
За броколите,само сурови на салата ги правя,но много,много наситно,на кончета да бъдат .От темата получих вдъхновение и съвети.
Виж целия пост
# 31
Рецепта за лесна, млечна майонеза:
100 млл прясно мляко
200 млл олио
Сол, лимонов сок ( 2 скилидки чесън).
Дозата може да се увеличи или намали. Важно е да се запази съотношението пр.мляко и олио- 1:2.
Виж целия пост
# 32
Много интересна тема, благодаря ви.
Салатите са ми любими.

Contempladora от години правя руската салата без колбас, вкъщи не си падаме по месата.
Става много вкусна и най-важното, че всички са доволни. И грах не добавям, въпрос на вкус.

Преди няколко дни опитах нещо ново и ми хареса.
Една марулка (може айсберг или друга зеленина), 1 глава сварено червено цвекло на кубчета,. 1 портокал на кубчета, моцарела също нарязана (може и друго сирене на вкус), сол, лимон, зехтин и зрънцата на един нар.

Много ароматна салата с приятен леко кисел вкус.
Виж целия пост
# 33
Тъкмо имам сварено червено цвекло и се чудех как да го оползотворя.
Виж целия пост
# 34
Тъкмо имам сварено червено цвекло и се чудех как да го оползотворя.
И само котидж сирене и дресинг да му добавиш става страхотия. Simple Smile
Виж целия пост
# 35
цвеклото не е добре да се комбинира с млечни, защото желязото не се усвоява. това в случай, че иска да се извлече и здравословна полза. трябва да има вит. ц обаче.
аз го харесвам с магданоз, копър, чесън, тиквени и слънчогледови семки, зехтин, лимон.
Виж целия пост
# 36
Поредната салата (засищаща) от мен, щерката много ги обича (разбира се отново е от нейната кутия с обяд).
Салата с пълнозърнест булгур, черен боб, грилована тиква и зелении, с балсамов дресинг с микс от подправки

Виж целия пост
# 37
Морена, каква кутия, нали са затворени училищата?
какъв е този микс отгоре, много е свеж и шарен?
Виж целия пост
# 38
какъв е този микс отгоре, много е свеж и шарен?
Захарен фенел (семената).  

Скрит текст:
Те у-щата са затворени, ама изхранването нали не е... пък аз също си продължавам да държа на разнообразното хранене, та така.... А в кутия оставям на щерката, защото по онлайн графика свършва около 14.30ч, а е закусила в 8, та е късно за обяд и си взима кутията (по-удобно е от чинии и не губи време да сипва и топли) на бюрото ( ковид ситуация Wink  ) около  12.30ч.
Виж целия пост
# 39
Боже, Морена, осинови ме и мен, моля! И аз съм огромен фен на такива салати за разлика от моите чеда, макар, че щерката има напредък!

И да е е гол спам от мен още една салата за наяждане с печена тиква от борда ми в Пинтерест, който се казва "Храна, която нямам нищо против да ям!" Grinning

Виж целия пост
# 40
Ааа, баш провокатор си ти, нещо интересно в дресинга има ли при теб, иначе май разпознах съставките - тиква, брюкселско, червени боровинки и тиквени семки, ако пропускам, свиркай. Simple Smile
Осиновявам, нямаш грижи, толкова съм многодетна вече, че не помня бройката, но нали знаеш къде един, там и още един и така... Hug
Виж целия пост
# 41
Ааа, баш провокатор си ти, нещо интересно в дресинга има ли при теб...
Осиновявам, нямаш грижи, толкова съм многодетна вече, че не помня бройката, но нали знаеш къде един, там и още един и така... Hug
Йей! Мерси, Morena! Аз съм добро дете и измивам чиниите, когато някой друг ми сготви! Grinning

В оригинал зеленчуците се пекат със зехтин, а тиквата и със канела, а после се поръсва само със кленов сироп, НО като голям фен на балсамикото аз тази салатка я предпочитам полята със балсамова редукция или сироп от нар, въпреки, че ужасно обичам кленов сироп ми трябва и кисела нотка!
https://juliasalbum.com/maple-butternut-squash-roasted-brussels- … -and-cranberries/


Още една бърза и любима идея, но със сладки картофи вместо тиква (личи си, че съм гладна!)
https://www.crunchycreamysweet.com/roasted-sweet-potato-black-be … noa-salad-recipe/
Виж целия пост
# 42
Днес експериментирах с варени кестени като добавка в кореноплодната ми салата. Окей е, но внасят доста сладост и не всекиму би се харесало.

И един въпрос: как използвате бяла ряпа?  Имам чувството, че със специфичния си дъх ми разваля крехкия баланс и че сладникавите й "другарчета" (морков, червено цвекло, гулия...) не се спогаждат много-много с нея Simple Smile
Виж целия пост
# 43
Днес експериментирах с варени кестени като добавка в кореноплодната ми салата. Окей е, но внасят доста сладост и не всекиму би се харесало.
Така е, въпрос на вкус и колко от тях се слагат.  Simple Smile
Виж целия пост
# 44
И един въпрос: как използвате бяла ряпа?  Имам чувството, че със специфичния си дъх ми разваля крехкия баланс и че сладникавите й "другарчета" (морков, червено цвекло, гулия...) не се спогаждат много-много с нея Simple Smile
Аз я стържа с моркови на салата... понякога добавям зелен лук и/или сусамово семе и дресинг с джинджифил (купeшки). Преди 20-ина година правих диета със бяла ряпа и оттогава я обичам. Същата история имам и с гречката... човек би си помислил, че след 3 седмици само на гречка после цял живот няма да я погледна! Grinning

 


Тази изглежда интересна!
https://jessicalevinson.com/thai-citrus-salad-with-daikon-carrot … snap-peas-recipe/
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия