Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Име на момиченце, с което да уважим дядото Васил и бабата Димитра

  • 8 123
  • 172
Здравейте мили момичета. Моля ви от сьрце за идеи за име на момиченце, което да включва от името на дядото Васил и от името на бабата Димитра. Това, което ми идва наум е Владимира , но никак не сьм привьрженик на това име. Харесвам Виктория с В , и Далия с Д, но искам име което да включва от двете  на дядото и бабата по- малко. Сещам се и за Виктория - Дияна , но и то не ми допада.  Надали ще мога да имам второ детенце , затова търся вариант за име сьчетавайки малко от дядото и малко от бабата. Моля за идеи! Благодаря предварително на тези, които ми пишат и Весели празници!
Виж целия пост
# 1
Вероника-Мария или Ава-Мария. Smile Друго не можах да измисля.
Виж целия пост
# 2
Благодаря. А Мария като производно от Димитра ли? Ох, предпочитам Виктория пред Вероника, защото важна дата за инвитрото ми бе 11.11 - Св. Мина ( Виктория има имен ден) и сьщо това ми бе единственото оцеляло ембрионче от всички други та е победител че се пребори след 5 ден.

Вероника-Мария. Smile Друго не можах да измисля.
Виж целия пост
# 3
Владимира е най-близо. Всичко друго звучи изчанчено. Дано намерите нещо, което да ви радва.
Виж целия пост
# 4
Велимира.Дивна.
Виктория-Димана.
Виж целия пост
# 5
Владимира е най-подходящо и близо до имената. Предлагам и
Дивна
Виделина/Веделина
Велемира/Вилемира
Виж целия пост
# 6
Трудна задача сте си поставили. Не разбирам защо е толкова необходимо на всяка цена да уважите бабата и дядото, че и двамата в едно име, но явно за Вас е важно. За да има въобще смисъл от цялото упражнение, поне според мен, е важно да си личи кого сте уважили, напр. Василия-Димитра. Може и по една сричка от двамата - Дива. Което, разбира се, е шега /но кой знае, може и детенце с такова име да живее в нашата Родина, където плашещ брой родители са абсурдно креативни Grinning /

На Ваше място бих подходила философски и бих обявила, че Бог ще реши кого да уважа. Ако е момченце - късметът е на дядото, ако е момиченце - на бабата. Във вашия случай е на бабата, красиви имена с Д има много Blush
Каквото и да решите, помнете, че детето трябва да живее с Вашия избор цял живот.
Виж целия пост
# 7
Дивна е най-доброто, гледам и други са се сетили.
Иначе не схващам защо е нужно. Ние специално гледахме да не е на никого.
Виж целия пост
# 8
Според мен е трудно да измислите име, което да съчетава тези двете и в същото време да не звучи абсурдно.
Виктория е чудесно име и подходящо за вашия случай.
Виж целия пост
# 9
И аз бих заложила на  варианта момче на дядото, момиче на бабата.
Забравих, бих запазила имената - Васил си е достатъчно адекватно. Димитра много ми харесва. Може и Деметра.
Виж целия пост
# 10
Vida - живот на испански. Иначе за мъжко се сещам Вадим, но май няма женска версия. Деми  идва от Деметра ...Ако го комбинирате с нещо с "В" може и да се получи приятно. Иначе Димана, Василена и т.н. биват. Моят мъж е Васил и въпреки че значението на името е много силно (царски) , никога не бих си кръстила детето така. Много ми е грубо и цял живот всички му викат Васе, Васко и т.н. , никога на цяло име.
Виж целия пост
# 11
Знам, че не отговаря на изискванията ви, но защо не я кръстите Мина? В желанието си да уважите и двамата се въртите около варианти, които не ви харесват много. Кръстете я на светеца.
Виж целия пост
# 12
Девора, Владилена,  Десислава, Вида.
Виж целия пост
# 13
Много трудна задача си поставила. Няма намиране като съчетание на тези две имена. Още си в началото на бременоста, да е лека и безпроблемна. Изберете и някакво друго като вариант име. Мина е много добър избор, знаейки, че е дошло при теб на тази дата.
Виж целия пост
# 14
Сега се сущам, че имах съученичка Девора с ударение на "О" и на галено я наричахме Дева.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия