Нашите любими торти – глазури, покрития и фигурки за тях – 140

  • 63 140
  • 750
# 45
Много благодаря едната седмица ще направя едната другата следващата седмица. Купих си пасатор, шпатула за заглаждане и шприц 😀
За най - вкусната шоколадова торта и обикновена телена бъркалка върши работа. Аз понякога я правя даже само с вилица. Това са най-лесните блатове, а н същото време са много, много вкусни. На мен обаче ми е трудно да изпека един дебел блат и да го разрежда и за това си разделям сместа на три части и пека отделни блатове. Ако се надуят в средата, изрязвам само "капачето". А и се изпичат много бързо, да около 10-12мин всеки.
Виж целия пост
# 46
Аз пък не обичам сухи блатове и Devil's food cake я сиропирам с ликьор тип Бейлис (от Лидл или Кауфланд). Правила съм я и в комбинация с коктейлни череши, като съм напоявала блата със сиропа им.
Виж целия пост
# 47
Здравейте, имам нужда от малко помощ😊
За Коледа искам да направя джинджифилови бисквитки с децата, но и да ги украсим. Тук идва проблемът, че никъде не намирам суха смес за роял айсинг, пастьоризирани белтъци, такива на прах и какъвто и да е заместител на суровите яйца. Сурови белтъци със сигурност не искам да слагам, тъй като ме притесняват, а и децата ми са малки. Ще бъда благодарна, ако ме упътите как мога да ги заместя, с какво и откъде да го намеря( в случай, че е по-специфично)!
Виж целия пост
# 48
AlexM1590, ако си в Бг можеш да поръчаш суха смес онлайн от тук.
Виж целия пост
# 49
Роял айсинг суха смес трябва да има в Aromas House, имат и физически магазин не далеч от НДК, аз от там купувах наскоро. А пастьоризирани белтъци гледах наскоро във фантастико.
Виж целия пост
# 50
Привет, моля за съвет и рецепта за крем за торта с готови блатове - на сладък път тези квадратните са- ако взема сметана в кутия и я разбия със захар дали ще стане или заквасена е по-добре и колко трябва като количество? Благодаря
Виж целия пост
# 51
Привет, моля за съвет и рецепта за крем за торта с готови блатове - на сладък път тези квадратните са- ако взема сметана в кутия и я разбия със захар дали ще стане или заквасена е по-добре и колко трябва като количество? Благодаря
Една малка кутийка 250 мл течна сметана за сладкиши разбита на сняг + кутийка сирене Маскарпоне 250 гр., плюс пудра захар на вкус. Ако няма Маскарпоне, става и със заквасена сметана.
С готови блатова, правя следната торта: Крема направен по посочения начин. Слагам единия блат, сиропиран със захарен сироп или само с топло прясно мляко, ако не искам да е много сладка тортата. Намазвам блата със сладко от вишни, след това гореописания крем. Отгоре другия блат и пак сладко, след това крем, пак блат и т.н. Накрая се завършва с крем и се украсява с цели парченца вишни от сладкото.
Виж целия пост
# 52
Привет, моля за съвет и рецепта за крем за торта с готови блатове - на сладък път тези квадратните са- ако взема сметана в кутия и я разбия със захар дали ще стане или заквасена е по-добре и колко трябва като количество? Благодаря
Една малка кутийка 250 мл течна сметана за сладкиши разбита на сняг + кутийка сирене Маскарпоне 250 гр., плюс пудра захар на вкус. Ако няма Маскарпоне, става и със заквасена сметана.
С готови блатова, правя следната торта: Крема направен по посочения начин. Слагам единия блат, сиропиран със захарен сироп или само с топло прясно мляко, ако не искам да е много сладка тортата. Намазвам блата със сладко от вишни, след това гореописания крем. Отгоре другия блат и пак сладко, след това крем, пак блат и т.н. Накрая се завършва с крем и се украсява с цели парченца вишни от сладкото.
Много благодаря! Каква сметана да купя - течна от лидъл има по 1.39 кутийката 30% върши ли работа и коя сметана да разбия първо ако смесвам течна и заквасена?
Виж целия пост
# 53
Да се запиша в новата тема.
Една коледна мини тортичка и един венец от целувки... Умирам си за целувки напоследък - венци, елхички, снежковци... 😍

Виж целия пост
# 54
Къдрокоска, страхотни са! От какво са снежинките върху тортата? А и самата тя - блатове, крем...
Виж целия пост
# 55

Много благодаря! Каква сметана да купя - течна от лидъл има по 1.39 кутийката 30% върши ли работа и коя сметана да разбия първо ако смесвам течна и заквасена?
Тази става, но трябва да е добре изстудена. Може да пробвате и нещо като заквасена сметана, маскарпоне, кондензирано мляко, бял шоколад. Явно обаче нямате опит, та може да спретнете някой класически яйчен крем с масло или пудинг.
Виж целия пост
# 56
Да се запиша в новата тема.
... един венец от целувки... Умирам си за целувки напоследък - венци, елхички, снежковци... 😍

Здравей, страхотен се е получил венецът. Можеш ли да споделиш точната рецепта за целувки, която ползваш и как печеш
Виж целия пост
# 57
Благодаря ви! Simple Smile
sunny-n, рецептата е шоколадовата торта на Ирина. Снежинките са от фондан. Изрязани чрез резец, за големите си го купих от КукиБуки.

ani_d, рецептата за целувки я знам от мама. Откакто се помня тя прави целувки за всеки. На 1 белтък - 6 с л захар. На водна баня ги слагам и бъркам, докато захарта се разтопи. След това разбивам с миксер около 5 мин. Махам от котлона и продължавам докато се получи гъста и лъскава смес. Пека на 100 градуса за около 2 часа и половина - 3.
Ето и една елхичка. 😄
Виж целия пост
# 58
Страхотно ти се получават. Мното хубаво дефинирани. Моите винаги се разливат и губят форма. Захарта е кристална нали?? Ще пробвам да видя дали ще ми се получат Simple Smile
Виж целия пост
# 59
Благодаря ти, Ани! Simple Smile
Да, кристална е.
Аз имах проблем с елхите. Като сложих боята и сместа се отпусна, разбих наново и отново шприцовах.
Стискам палци да станат. ☺️
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия