Нашите любими торти – глазури, покрития и фигурки за тях – 140

  • 63 765
  • 750
# 660
Мира, ако искаш да добиеш представа за вкуса на Павлова по най-бързия и лесен начин, купи си няколко целувки, натроши ги в чашка, разбий хубава млечна сметана с малко ванилия и захар на вкус, сложи я върху целувките и отгоре ураси с малко ягоди, малини, боровинки или други предпочитани плодове. По принцип оригиналната торта е само с крем шантили (бита сметана с ванилия).
Вече въпрос на избор и на вкус е дали към сметаната да добавиш нещо друго като маскарпоне, сладкарски крем, шоколад, заквасена сметана.


За тъмната захар се сетих да добавя, че блата с нея може би е по-добре да се направи на принципа на италианския меренг. Така ще е сигурно, че захарта се е разтворила напълно без да отнема много време за разбиване. Аз и с обикновена бяла захар така процедирам понякога, че ми е по-лесно.
Виж целия пост
# 661
Павлова трябва да е мека вътре, не като целувка изцяло твърда. Ако искате по-дъвчаща се слага нишесте. Обожавам я тази торта, а сладко не обичам. Обичайно я правя с маскарпоне и малко конд. мляко, но кремът е въпрос на вкус.
Има и една друга подобна торта Бяла гора, тя държи повече врене
Виж целия пост
# 662
Ани,ти 2,5 часа ли пече блата,както е в рецептата? Аз четох преди това други,в които се пече по-малко...,но на 120 градуса. Кремът мисля да е маскарпоне и заквасена сметана,че не ми се търси животинска,не знам къде да я търся.. За понеделник ще е тортата,мисля в събота да се пробвам с блатовете,че ,ако не се получи да има време за "планБ" Иначе блатовете опечени в хладилник ли трябва да стоят?
Виж целия пост
# 663
Аз знам също като 2 в 1, че кремът си е шантии/ шантили. Не си я представям със заквасена сметана, защото тя киселее. За моя вкус, маскарпонето също ще е тежко за този десерт.
Виж целия пост
# 664
Ани,ти 2,5 часа ли пече блата,както е в рецептата? Аз четох преди това други,в които се пече по-малко...,но на 120 градуса. Кремът мисля да е маскарпоне и заквасена сметана,че не ми се търси животинска,не знам къде да я търся.. За понеделник ще е тортата,мисля в събота да се пробвам с блатовете,че ,ако не се получи да има време за "планБ" Иначе блатовете опечени в хладилник ли трябва да стоят?
Да, толкова я пекох. Престраших се да сложа двата блата заедно на вентилатор. На около час и половина някъде им размених местата. Изпекоха се добре.
Мисля, че заквасената сметана като основна съставка не е добра идея, защото е много влажна. Ако имаш Лидл наблизо може да вземеш тази

Блатовете ги опаковай добре и ги прибери на сухо място. Не в хладилника,защото ще овлажнеят.
Виж целия пост
# 665
Аз знам също като 2 в 1, че кремът си е шантии/ шантили. Не си я представям със заквасена сметана, защото тя киселее. За моя вкус, маскарпонето също ще е тежко за този десерт.

именно, въпрос на вкус. на мен с бита сметана въобще не ми харесва, но аз не харесвам и маскарпоне със сметана /което повечето хора много харесват/. за сметка на това обожавам заквасена сметана, но за тази торта не е добра идея - ще я овлажни много според мен.
Виж целия пост
# 666
Пак аз с тази торта.. Ани,ако четеш,реших да я направя с "твоя" крем  в крайма сметка.( Макар,че любимия крем е маскарпоне и сметана заквасена ,като маскарпонето е 1/2 кило,сметана 400грама) Казваш,че правиш ганажа от предната вечер и го държиш в хладилника една нощ.После го разбиваш на крем и добавяш сметаната. Затопляш ли го нещо,не е ли твърд,като се извади от хладилника? Извинявам се за досаждането :
Допълвам .Много ти благодаря за бързия отговор. Simple Smile Дано да ми се получи,че доста се тревожа ..,повече за печенето даже,че нойта печка май е по-силна. Ама,каквото сабя покаже.
Виж целия пост
# 667
Пак аз с тази торта.. Ани,ако четеш,реших да я направя с "твоя" крем  в крайма сметка.( Макар,че любимия крем е маскарпоне и сметана заквасена ,като маскарпонето е 1/2 кило,сметана 400грама) Казваш,че правиш ганажа от предната вечер и го държиш в хладилника една нощ.После го разбиваш на крем и добавяш сметаната. Затопляш ли го нещо,не е ли твърд,като се извади от хладилника? Извинявам се за досаждането Simple Smile
Не ми досаждаш изобщо. Разбивам го, както е студен от хладилника.  Той бухва след 3-4-5 минути разбиване. Не е твърд, когато е с бял шоколад. Може да се ориентираш за консистенцията по това клипче https://www.youtube.com/watch?v=X-g7ffvjNJY Тъй като аз слагам по-малко бял шоколад не става в хладилника толкова гъсто, но като го разбиеш с миксера се сгъстява.
Виж целия пост
# 668
Понеже много питах,докладвам Simple Smile Направих тортата по рецептата от Ани. Блатовете при мен се изпекоха повече,отколкото трябва,както и предположих. Моята печка е по-силна,явно..и,ако я правя друг път,ще трябва да адаптирам по някакъв начин. Иначе се получи прилично,като за първи опит. Крема от ганажа се разби много добре и стана твърд,като на клипчето. При добавяне на заквасената сметана леко се втечни,омекна. Ще опитам да кача снимка . Плодове съм сложила по-малко,защото са много нетрайни тези ягоди и ще сервирам с допълнителни. Рязането е предизвикателство. Опитахме я,хареса се.
Виж целия пост
# 669
Саси, чудесна като за първи опит. Моята първата на нищо не приличаше Simple Smile  Не знам как си добавила заквасената сметана , но забравих да кажа, че аз я добавям на ръка без миксер и само 200г , така кремът се втечнява една идея по-малко. А блатовете по-добре да са препечени , отколкото недоопечени Simple Smile
Виж целия пост
# 670
Заквасената сметана с миксер на ниски обороти,около 250 грама може би .Абе блатовете в средата наистина ще е по-хубаво да са леко дъвчащи. Моите са малко "пясъчни" Ще мисля за другия път как да пека..
Виж целия пост
# 671
Последното ми творение - торта "Медовик". Синът ми отдавна искаше да му я направя.



Виж целия пост
# 672
Много харесвам тази торта. С блатове и всичко друго купено от магазини Берьозка става за О време. Даже я обмислям пак. Ама трябва д асе спира с тортите вече...
Виж целия пост
# 673
Много харесвам тази торта. С блатове и всичко друго купено от магазини Берьозка става за О време. Даже я обмислям пак. Ама трябва д асе спира с тортите вече...

много е вкусна тортата наистина. за съжаление блатовете от берьозка са с отвратителен състав и стомах не ми дава да ги ползвам.
за павлова е по-добре да е по-малко печена, отколкото препечена. трябва да е мека вътре, а не твърда като целувка.
Виж целия пост
# 674
Момичета, на някой да му трябва фондан в цвят слонова кост. Поръчах on-line и беше описан като бял, но всъщност има голяма разлика и на мен не ми върши никаква работа, защото ще правя торта за кръщенето на внука и ми трябва чисто бяло. Опаковката е 1 кг. Давам го за 5лв., платих за него 9, но ако тръгна да го връщам ще трябва да платя 5-6лв. на куриер.Sad




Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия