Нашите любими торти – глазури, покрития и фигурки за тях – 140

  • 63 567
  • 750
# 720
В Костис и Марашлиан изглежда да са такива, ще се разходим да разгледаме.

Златна, благодаря и на теб за информацията. В Бургас рядко се отбиваме, но отново в Поморие имаше една сладкарница/желатерия, Yellow Cat, те пък май бяха украинци. Отново правеха страхотни неща, но са се преместили в Бургас.
Виж целия пост
# 721
Бихте ли ми препоръчали торта, но да може да се консумира от диабетици? Нещо да е лесно и да е интересно.

Мисля да пробвам тази за неделя, тъй като съм с диабет.

https://www.youtube.com/watch?v=V9E1p4kgVSc
Кето торта с маскарпоне,боровинки и малини
Виж целия пост
# 722
Момичета, по стечение на обстоятелствата, пак ще правя най-вкусната шоколадова торта. Обаче допуснах доста аматьорска грешка. Вместо сода бикарбонат, както е по рецепта, съм сложила амонячна сода Scream Сместа мирише доста зле, сега се пекат блатовете, ама дали ще стават за ядене?
Виж целия пост
# 723
Ще станат, амонякът се изпарява след печене и няма да се усеща.
Виж целия пост
# 724
Благодаря, Мики! Според мен става за ядене, ама сестра ми има нос като на хрътка и категорично отказва да яде торта с тези блатове. Утре ще пека нови
Виж целия пост
# 725
Хахаха, еми, нямаш късмет значи. Simple Smile
Виж целия пост
# 726
Барбалена, според мен са много различни двете соди и печи наново...
Виж целия пост
# 727
Момичета, някой да е правил френска селска торта скоро? Аз от 4-5 години не я бях правила и от снощи насам имам два опита, като и двата ги броя за неупешни... В рецептата пише, че всяко топче трябва да е 85 гр., разточва се на 3 мм дебелина и 30 см диаметър. Значи, нито с 85 гр., нито с по 114 гр. ми се получават 3 мм. С този грамаж блатовете стават съвсем тънки, да не говорим, че диаметърът също не е 30 см, а едва 25 см. Къде бъркам??? В оригиналната рецепта се слага 50 гр. маргарин, които аз замених с масло (видях, че съфорумки са я правили така)... Това ли да е причината? Помня, че преди години по тази рецепта и това тесто изкарвах по 7 блата и си ставаха дебели, колкото трябва
Виж целия пост
# 728
Момичета, някой да е правил френска селска торта скоро? Аз от 4-5 години не я бях правила и от снощи насам имам два опита, като и двата ги броя за неупешни... В рецептата пише, че всяко топче трябва да е 85 гр., разточва се на 3 мм дебелина и 30 см диаметър. Значи, нито с 85 гр., нито с по 114 гр. ми се получават 3 мм. С този грамаж блатовете стават съвсем тънки, да не говорим, че диаметърът също не е 30 см, а едва 25 см. Къде бъркам??? В оригиналната рецепта се слага 50 гр. маргарин, които аз замених с масло (видях, че съфорумки са я правили така)... Това ли да е причината? Помня, че преди години по тази рецепта и това тесто изкарвах по 7 блата и си ставаха дебели, колкото трябва
Дайте да видим коя е рецептата? Да не би яйцата да са много малки или медът не е достатъчно течен??
Виж целия пост
# 729
Тази рецепта, тя е споделена от сладкарница Канея, но тяхната е с 50 гр.маргарин. Медът е течен, яйцето, може би М размер. Както и да е, глобих я, направих и за нас пробно, не е зле. Но за мен остава загадка как успяват с 85 гр. да разточат блат 3 мм и близо 30 см диаметър Simple Smile А спомен как аз съм я правила преди време нямам

Виж целия пост
# 730
Коя сладкарница в София предлага торта Павлова на парче, която да е максимално близка до автентичната рецепта?
Виж целия пост
# 731
Скрит текст:
Момичета, някой да е правил френска селска торта скоро? Аз от 4-5 години не я бях правила и от снощи насам имам два опита, като и двата ги броя за неупешни... В рецептата пише, че всяко топче трябва да е 85 гр., разточва се на 3 мм дебелина и 30 см диаметър. Значи, нито с 85 гр., нито с по 114 гр. ми се получават 3 мм. С този грамаж блатовете стават съвсем тънки, да не говорим, че диаметърът също не е 30 см, а едва 25 см. Къде бъркам??? В оригиналната рецепта се слага 50 гр. маргарин, които аз замених с масло (видях, че съфорумки са я правили така)... Това ли да е причината? Помня, че преди години по тази рецепта и това тесто изкарвах по 7 блата и си ставаха дебели, колкото трябва

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/03/blog-post_16.html
Виж целия пост
# 732
Момичета, някой да е правил френска селска торта скоро? Аз от 4-5 години не я бях правила и от снощи насам имам два опита, като и двата ги броя за неупешни... В рецептата пише, че всяко топче трябва да е 85 гр., разточва се на 3 мм дебелина и 30 см диаметър. Значи, нито с 85 гр., нито с по 114 гр. ми се получават 3 мм. С този грамаж блатовете стават съвсем тънки, да не говорим, че диаметърът също не е 30 см, а едва 25 см. Къде бъркам??? В оригиналната рецепта се слага 50 гр. маргарин, които аз замених с масло (видях, че съфорумки са я правили така)... Това ли да е причината? Помня, че преди години по тази рецепта и това тесто изкарвах по 7 блата и си ставаха дебели, колкото трябва

Правила съм Медовик няколко пъти, винаги по рецепта на Танита, от Рецепти прелитащи през океана. Винаги се е получавала страхотна, включително съм покривала с фондан.
Виж целия пост
# 733

Имахме весел празник за празнуване, за самият ден торта баунти и орео

и за самото празнуване -торта тирамису
Виж целия пост
# 734
Здравейте, нямам никакъв опит в тортите, но за първия рожден ден на синът ми съм решила да правим Smash cake  фотосесия и искам тортата да я направя аз. Проблемът идва от там, че не знам каква смес в подходяша за такъв тип украса ( поръчала съм шприц).
Разбита сладкарска сметана дали ще в ок или нещо друго трябва? Всякакви съвети са добре дошли!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия