Нашите любими торти – глазури, покрития и фигурки за тях – 140

  • 63 752
  • 750
# 675
Новите партиди бяло на Овалете изглеждат по този начин, защото им липсва титаниев диоксид, който е забранен за европейските пазари. Нямам представа дали бялото на всички марки е така прозрачно и жълтеещо, защото почти не работя с фондан, но мои курсистки много се оплакват.
Виж целия пост
# 676
Vanilla, благодаря ти за информацията! Значи ще си го оставя и ще го ползвам като оцветен. Между другото, намерих искрящо бял фондан в Лидл и си взех, така че няма драма.Simple Smile
Виж целия пост
# 677
Да се включа и аз пак. Чудесно се пренася торта в хладилна чанта с дълъг престой в нея👌(само да е малка и да влиза) . Ако и на др му се налага☺️. Влага нямаше, но за всеки случай бях покррила замръзените части с хавлиен кърпа. Като след мн часове извадихме тортата беше като от хладилник😊😊😊. А иначе това успях да сътворя
Виж целия пост
# 678
Здравейте, момичета, любител сладкар съм и имам нужда от вашата помощ
Мога ли да облека попсикълс/близалки от блат/ с фондан и да стоят така изправени? (Искам да ги забода на стойка).
Направих опит с пандишпанов блат, заквасена сметана и домашно сладко, оформих топки и облякох с фондан,набодах ги с клечки за близалки, но като поседят така изправени и ми се свличат по клечката. Използвам фондан само на Ov@lette  сигурно е неподходящ (от бисквитите забелязвам,че колкото и да съхне не става съвсем твърд, а е мек и приятен или бъркам другаде? Знам,че за направата на фигурки се ползва друг, ама не съм на ясно какъв. 🤔

Не ми е опция да ги правя с шоколад, (трудна ми е работата с него ,пробвах и ми се пресича).
Моля споделете мнение дали с фондан е възможно, да сменя марката и с каква ,ако е необходимо? Има ли някаква тънкост?

П.П. Искам да зарадвам детето на моя близка приятелка за предстоящия му рожден ден.
Снимката е примерна от нета.
Виж целия пост
# 679
От опит знам, че като ги оформи и набодеш на клечка та трябва да построят в хладилника за да стегнат. Украса с фондан не съм правила. С шоколад обаче не е трудно, ако решиш да опиташ пак си го разтопи на водна баня и му добави малко олио
Виж целия пост
# 680
Ако са тежки, нормално е да се свличат. Така обърнати с топчето нагоре - само с шоколад, за да може да ги държи стегнати. А облечените с фондан ги оставяте с топчето надолу.
Виж целия пост
# 681
Благодаря ви много за споделените съвети - ще заложа тогава на шоколада.
А за мъфини кой крем препоръчвате за декорация маслен или чийзкрем? Рожденият ден ще бъде тип "градинско парти" , та ме притеснява от топлото да не се разтече.
И като съотношение как правите крема?
Виж целия пост
# 682
Някоя сполучлива рецепта за шоколадова торта имате ли? Без тази на И. Купенска, защото в нея има кафе, а ще се яде и от деца
Виж целия пост
# 683
Някоя сполучлива рецепта за шоколадова торта имате ли? Без тази на И. Купенска, защото в нея има кафе, а ще се яде и от деца
Може да замените кафето с горещ шоколад.
Виж целия пост
# 684
Скрит текст:
Някоя сполучлива рецепта за шоколадова торта имате ли? Без тази на И. Купенска, защото в нея има кафе, а ще се яде и от деца

Шоколадова торта с кокосов крем


Шоколадова торта
Виж целия пост
# 685
Благодаря ви много за споделените съвети - ще заложа тогава на шоколада.
А за мъфини кой крем препоръчвате за декорация маслен или чийзкрем? Рожденият ден ще бъде тип "градинско парти" , та ме притеснява от топлото да не се разтече.
И като съотношение как правите крема?
ЗА бих заложена на чийз крем в такъв случай
Виж целия пост
# 686
 при всички случаи масленият крем е неподходящ, иначе зависи колко е топло.
Виж целия пост
# 687
Искам да направя торта цифра, дайте изпитана рецепта за блатове, крем...
Виж целия пост
# 688
https://www.irenkata.com/archives/2513
Това съм запазила като рецепта за такава торта.
Виж целия пост
# 689
Бихте ли ми препоръчали торта, но да може да се консумира от диабетици? Нещо да е лесно и да е интересно.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия