Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Ясла - какво можем да направим в нашия случай?

  • 1 599
  • 4
Здравейте и благодаря предварително за помощта на отзовалите се.

Предстои ни местене и смяна на постоянен адрес - до края на януари най-късно, надявам се. Сега сме с временен и постоянен извън София и не сме предприемали нищо във връзка с яслата на малката. Наясно сме, че най-вероятно ще е в частна ясла, но не съм никак запозната как се кандидатства в такива и какво, кога и къде трябва да се подаде. Бихте ли ми обяснили? Какви срокове има и дали януари-февруари можем да задвижим нещата след смяната на адреса. Много се надявам да успеем, за да не се налага да вземам още непредвидено майчинство или да наемаме детегледачка... Иначе става дума за жк Дружба.
Виж целия пост
# 1
Харесвате си частна ясла и им се обаждате. Ако имат места, ще обяснят какви документи ще трябват. Правят се изследвания.
Виж целия пост
# 2
Заповядай в темата за ЧДЯ.

https://www.bg-mamma.com/?topicrefid=18;topic=1151636.195
Виж целия пост
# 3
За Дружба нямам преки наблюдения, на близки приятели детето посещава Куест академи, доволни са. Принципно аз процедирах така - избрах яслите, които са ми удобни като локация, такси и т.н., звъннах на всички. Почти всяка градина има ден на отворените врати, в които организират срещи с родители, макар че сега в пандемията едва ли организират, повечето имат и листа на чакащи. Моят съвет е да не чакате смяна на адреса, той не е важен при частните ясли, а просто си направете проучване отсега. Януари е възможно трудно да намерите някъде свободно място, където да могат да приемат детето веднага.
Виж целия пост
# 4
Вероятността да намерите свободно място сега е много малка, по- добре проучете желаните частни ясли и ги питайте от кога става записването за следващата “учебна” година и капарирайте. Имайте предвид, че тези с точка са със списъци на чакащи.
През това време е желателно да си смените адреса с постоянен в София на Вас и на детето, за да може да си пробвате късмета.
Ако евентуално го приемат в държавната, можете да предложите мястото в частната на друго семейство, за да не загубите капарото.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия