Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

АГ Селена - 21

  • 38 753
  • 749

В настоящия момент много лекари водят женска консултация по ЗК.
Платена женска консултация, пакет.
Водят я д-р Матев и д-р Ненев. Трите триместъра струват 670 лв., втори и трети триместър - 500 лв., трети триместър - 270 лв. В пакета не се включва БХС и ФМ.

Темите до сега:

Необходими са следните документи и изследвания при постъпване за раждане:

* лична карта
* направление за хоспитализация
* картонче с кръвната група /или изследване от лаборатория с подпис и мокър печат/
* копия от други кръвни изследвания, направени по време на бременността
* лична амбулаторна карта - служи за издаването на болничния лист
* изследване за Хепатит Б - валидност 6 месеца
*изследване за Васерман - валидност 6 месеца
* изследване за Спин - валидност 6 месеца
* изследване на влагалищен секрет - валидност 2 седмици
В случай, че нямате актуални изследвания за Хепатит Б, Васерман и Спин, същите ще ви бъдат направени в момента на постъпване и трябва да заплатите по ценоразпис на болницата.

Какво е необходимо да носите в болницата, когато постъпвате за раждане:
* чехли, чорапи, гащи, четка и паста за зъби, душгел, шампоан, гребен или четка, ластик за коса /ако косата Ви е дълга/, зарядно за телефон, сешоар, крем за зърна Лансилох или подобен.

Какво влиза в цената на раждането:
* за майката - превръзки /различни размери/, нощници, халат, хавлия, обезболяващи, ръчна помпа за кърма, /която обаче е само една на етажа и има моменти, когато не стига/, храна три пъти на ден, минерална вода, която може да си наливате от диспенъсър в коридора, консултация с психолог, раздвижване от рехалибитатор /при секцио/, показване как се къпе и сменя памперс на новороденото, съвети и помощ за кърмене.
* за бебето - адаптирано мляко /ако майката няма кърма или желае/, дрешки за престоя в болницата, одеалце, лигавник, беберон, шапка, памперси, мокри кърпи.

По желание и срещу заплащане, може да се направи ортопедичен преглед на новороденото от д-р Янакиев.

За актуални цени за раждане /нормално или секцио/, Ви съветвам да се обръщате към Регистратурата на АГ Селена.

Успех на всички бъдещи майки! Heart

Виж целия пост
# 1
Аз ли съм първа 😏
Записвам се по-скоро да ви чета,чакам да минат 14 дни от първото ни инсе 😊
Виж целия пост
# 2
Здравейте дами, скоро ми предстои секцио в Селена, надявам се да си дочакам датата другия месец. Може ли родилите скоро да споделят беше ли ви достатъчно багажа, който е в списъка на болницата, защото позната раждала преди година ми каза да си взема шишета за бебето, биберон, памперси (защото били ужасни тези, които слагали те), крем судо, препарат за шишетата и четка...? Много съм объркана, защото знам че тези неща са осигурени, но наистина ли не са качествени и трябва и аз да си нося. Друго задължително ли ми трябва сутиен за кърмене, имам малки гърди и съм си приготвила 2 бюстиета, ще ми свършат ли работа или да купувам и такъв сутиен. Мога ли да си взема пижама например за след втория ден, или постоянно трябва да съм с нощница. И дали ще има вариант да се видя с таткото, по някое време в кафенето, защото като ходя на прегледи виждам много мъже, които чакат там, някои дори с първите си дечица, и правя връзка, че се срещат с жените си, дали наистина е възможно с тези забрани за свиждания. Ако се сещате да споделите още нещо полезно много ще се радвам.
Виж целия пост
# 3
След секцио едва ли ще ти е до кафенето.
Не ти трябват пижами, тук осигуряват и е достатъчно, ако се налага и ти я сменят. Аз смених 3.
Първите 2 дни не ти трябва бюстие, а след трета нощувка ще ви изпишат дори. За самото изписване може да се ползва с подплънки, защото вече тръгва кърмата.
Нищо за бебето не е нужно.

Виж целия пост
# 4
Кафенето не работи от две седмици вече. Можеш да минеш през него или да си купиш нещо, но не може да се сяда. Налепили са табели по масите и са вдигнали столове и табуретки. Не пускат никакви външни посетители на територията на болницата вече. Охраната седи чинно на входа, мери Т и пита мъжете за какво са. Ако не са за манипулации или до регистратура, не ги пускат. Този контрол е от скоро. Още преди месец, като ходих на консултация с ММ, него го пратиха да чака в кафето. Сега мъжете седят отвън по колите или пред болницата. Днес ходих, още е така. Не вярвам да пуснат при тази ситуация някой да се среща с родилка.
За пижамите - в рамките на месец два пъти ме приемаха, не позволяват твоя нощница/пижама. Техни дават колкото и когато имаш нужда.
Виж целия пост
# 5
Какво значи ужасни памперси? Не ползват ли на Памперс? Аз съм чувала че не ползвали хубава качествена бебешка козметика и мокри кърпички, някой има ли такива наблюдения? И ако си занесеш не може ли тях да ползват? Предполагам не съм единствената която държи на чистия състав в козметиката и мокрите кърпички!?   Много кофти, на новородено бебе да ползват такива неща, като нищо тези с по-чувствителна кожа ще се обринат...
Виж целия пост
# 6
Какво значи ужасни памперси? Не ползват ли на Памперс?
Използват на Памперс пелени, но мокрите кърпи са едни турски, които миришат яко на химия. Аз след като.ги видях, помолих таткото да донесе наши. Без проблем си ги ползвах.
Виж целия пост
# 7
Felan, ние бяхме заедно, но при мен пелените бяха  Paddlers.  Козметиката им беше на Мустела. Кърпичките се преживят. Който иска може да си носи каквото на него му харесва. Но, чак шишета, биберони не виждам смисъл. Пижамите също не са удачни, поне първите дни. Бюстие е достатъчно , но си вземете и подплънки за кърмачки.
Относно вътреболничните инфекции ги има в всяка болница. Просто бебета които се раждат там са в пъти повече от другите родилни.и така конюнктивитите са повече.
Виж целия пост
# 8
Zazeto, смятай колко съм била в час, все си мислих, че е са на Памперс. Grinning Помня , че бяха 2-ка и можех 2 пъти да го загърна с тях Joy
Виж целия пост
# 9
Zazeto, смятай колко съм била в час, все си мислих, че е са на Памперс. Grinning Помня , че бяха 2-ка и можех 2 пъти да го загърна с тях Joy
Нормално, докато се влезне в час е така!
Всъщност марката памперси не е от значение, за едни едни са добри, за други други. Памперс не са най- добрите, поне за мен. Скъпия памперс не е гаранция, че няма да се обринеш.
Виж целия пост
# 10
Някой знае ли дали може да се наеме ВИП стая? Или самостоятелна. Не знам дали има разлика.
В смисъл, ясно ми е, че трябва да се обадя в болницата и там ще ми кажат най-добре, но съм чела от момичета, че плащат за ВИП стая и въпреки това настаняват втора майка вътре.
Виж целия пост
# 11
Имаше ВИП студио, не знам сега как е, но когато аз раждах, престоя за четири (пет) дни струваше колкото самото раждане.
 Ако случите момент, в който болницата се пука по шевовете от родилки, ще откажат да ви настанят сама в стандартна стая, даже и да искате да доплатите за това.
Наистина от регистратурата ще ви кажат най-точно, защото нещата се променят. В днешно време и придружители не се допускат, нито посещение от близките по стаите, след като ви свалят от реанимация. Ако въобще ги пуснат да влязат в болницата, преди изписването.
Виж целия пост
# 12
Здравейте искам да попитам кой лекари работят по ЗК дали д-р Минев все още изражда и какви са цените за нормално и секцио
Виж целия пост
# 13
Здравейте искам да попитам кой лекари работят по ЗК дали д-р Минев все още изражда и какви са цените за нормално и секцио

Доколкото знам Даниел Ставрев и Светлана Петрова.
Относно цените, не зная, но и на мен ми предстои раждане там другия месец. Не съм се интересувала, но по спомен коментираха назад в темите секцио 1800лв. Най-лесно е обаждане на регистратура. Аз им звъня от време на време с въпроси и са много отзивчиви.
В събота като отида пак, това е едно от нещата които ще попитам Simple Smile
Виж целия пост
# 14
1800лв секцио
42лв корона бърз тест
50лв всички изследвания  ако са изтекли.
Нормално  1400
Това е всичко.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия