Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Строеж на модерна къща на денивилация- споделете опит

  • 648
  • 4
Здравейте, интересувам се от мнението ви и опита ви за строеж на къщи с денивлицаия.
По принцип тъсихме равен парцел да не даваме пари за терасиране, а и защото искахме басейн, но един много ни хареса, но е с голяма денивилация (и страхотна гледка, простор).
Къщатакоято си представяме  е модерен стил, дърво, метал, много големи прозорци и светлина, 2 етажа.
Опасявам се че е много по сложно и скъпо от нормален парцел, освен това тук си иска много повече и по добри майстори за сторежа. Също искам сглобяемите къщи, които стават бързо, те стават и за денивилация?
Въобще с какъвто опит, съвет, контакти на фирма  можете да ми помогнете, ще съм благодарна Flowers Hibiscus
Виж целия пост
# 1
Да, много по-сложно и по-скъпо е от равен парцел. Изяснете си първо каква точно къщата искате, вид изграждане (сглобяема, ама от кой вид точно), квадрати, етажи, гаражи. После как си представяте двора и така ще добиете представа  как ще трябва да се оформи парцела, колко маса ще трябва да се извозва и колко подпорни стени да се изграждат. Другото е доколко мястото е достъпно за едрогабаритна строителна техника, защото има места където нито има откъде да прекарате голям багер, нито голям камион и става много измъчена и страшно скъпа работа. По-добри майстори строежа не иска, но примерно трябва кран с по-голяма стрела, който е по-скъп, още +двама да влачат дограмата по баира, и тя станала по-скъпа и за всичко е така. Но зависи все пак и от конкретното място.
Виж целия пост
# 2
Нашият беше на три тераси, с денивелация към 3 м между най-горна и средна, към 1.5 - 2 метра м/у средна и най-долна. Заравнихме почти докрай, като копахме от горе и насипвахме надолу. За инфинити басейн ще е супер, но би гледал към улица, пък и ние не искаме басейн по принцип. Загубихме може би към метър и половина по дългата страна на парцела, но си имаме почти равен двор; каквото си представяхме като площ при покупката, това успяхме да заформим, а повече не искахме. Не сме давали пари за изнасяне на пръст, не сме и купували. При нас е камениста земята, под къщата (дървена е) се оказа, че има скала. Тук не е свлачищен района, достъпът е  окей, самото строителство не беше проблем или по-скъпо заради денивелацията, не се събира влага при дъждове - всичко се отича, та и кой знае колко сериозни дренажи не трябват. Засега сме с една подпорна стена в най-горната част на имота, в най-долната страна не мислим да правим, там е дере със здраво вкоренени дървета, няма да мръдне изобщо. Може би донякъде ще направим по-специфична стъпка за оградата, но не по цялата дължина.
Много зависи от местоположението, но денивелацията не е само минуси. Според архитектът и сторителят ни, дървените (и изобщо леките) къщи са добро решение за терени с денивелация. Нашата е на един етаж.
Виж целия пост
# 3
Какво визираш под лека къща?
Виж целия пост
# 4
Дървена вместо масивна. Сандвич панели вместо масивна. От контейнери вместо масивна, метална конструкция вместо масивна... Изобщо всичко що не е с няколко бетонови плочи и стени от бетон/тухла Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия