Появиха се тиквите!

  • 32 841
  • 171
# 90
Bilqna,   bouquet
Виж целия пост
# 91
Да, приблизително 113г е половин чаша масло, мисля че едно пакетче е толкова.
Виж целия пост
# 92
Сладките на Таннита станаха много вкусни, благодаря за рецептата!
Виж целия пост
# 93
Tannita, не мога да видя рецептата на курабийките  Embarassed .
Виж целия пост
# 94
откакто миналата година прочетох тук рецептата за тиква с канела, стафиди, мед и орехи, не приготвям нищо друго от тиква и май никога няма да ми омръзне  Laughing Laughing
Виж целия пост
# 95
Tannita, не мога да видя рецептата на курабийките  Embarassed .

Кликаш на " Меки курабийки с тиква", линк е и ще ти се отвори нова страница с рецептата.  Peace
Виж целия пост
# 96
откакто миналата година прочетох тук рецептата за тиква с канела, стафиди, мед и орехи, не приготвям нищо друго от тиква и май никога няма да ми омръзне  Laughing Laughing

Дай рецептата,моля те  Grinning

Аз защо не мога да намеря рецептата на Морена от първата страница?Отваря ми се един линк с мнооого нещица,но точна тиква няма.... newsm78
хелп  Simple Smile

Виж целия пост
# 97
Пълнена тиква с всякакви плодове
Виж целия пост
# 98
Аз пак с Танитините сладки с тиква  Laughing ПОнеже ги правих за училището на сина ми, пробрах малко експерименти с рецептата.
Като начало искам да кажа, че има голямо значение дали сладките са правени с пюре от истинска тиква или с такова от консерва. От консерва тестото става по-гъсто и отгоре формата малко се губи, но пък по-лесно се слага във фризера и съответно ако си го замразите и после нарежете на филийки отгоре си става съвсем гладко и хубаво. Вкуса иначе е същия.
Аз залях някои от тях с шоколад и сложих отгоре peacan( нямам идея каква ядка е на БГ), а другите само наполовина ги топнах в шоколад и после овалях в орехи.
В момента ги качвам снимките по-късно ще пусна да видите.  Peace
Виж целия пост
# 99
Аз пак с Танитините сладки с тиква  Laughing ПОнеже ги правих за училището на сина ми, пробрах малко експерименти с рецептата.
Като начало искам да кажа, че има голямо значение дали сладките са правени с пюре от истинска тиква или с такова от консерва. От консерва тестото става по-гъсто и отгоре формата малко се губи, но пък по-лесно се слага във фризера и съответно ако си го замразите и после нарежете на филийки отгоре си става съвсем гладко и хубаво. Вкуса иначе е същия.
Аз залях някои от тях с шоколад и сложих отгоре peacan( нямам идея каква ядка е на БГ), а другите само наполовина ги топнах в шоколад и после овалях в орехи.
В момента ги качвам снимките по-късно ще пусна да видите.  Peace
pecan е вид орех.Има и в България. Simple Smile
Виж целия пост
# 100
много обичам тиква сварена със захар ,обичам и шдрудел,но в къщи само аз си ги ям Sad Sad

ще пробвам рецептата с курабийките,дано да я харесат децата Peace
Виж целия пост
# 101

Ето тука са ми останалите снимки на тиквените курабийки на Танита, които правих с шоколад( кликнете на снимката, ако искате да ги видите, закачила съм линк):

Виж целия пост
# 102
откакто миналата година прочетох тук рецептата за тиква с канела, стафиди, мед и орехи, не приготвям нищо друго от тиква и май никога няма да ми омръзне  Laughing Laughing

Дай рецептата,моля те  Grinning

тиквата се нарязва на парчета с дебелина 1 пръст. редят се в дълбока тенджера, предварително намазана с краве масло- ред тиква,поръсва се с канела, орехи и стафиди, 2 лъжици мед,малко масло,пак тиква... и така до края. налива се вода до средата на тенджерата и се вари до готовност.
Виж целия пост
# 103
Tandoori, ама те страхотни на вид, направо невероятни!  Peace   bouquet
Виж целия пост
# 104
Призраци в... пая!
/или тиквен пай с друга основа/
За основата: 1 пак. овесени бисквити /използвам тези на Ревю/
                     75 гр. разтопено масло
Бисквитите се смилат и се объркват добре с разтопеното масло, сместта се притиска силно към дъното на съда за печене на сладкиша.

за пълнежа
: 250 гр. крем сирене
                      1 ч. ч. захар
                      2 ч.ч. пасирана печена тиква
                      50 гр. разтопено масло
                      1/2 ч.ч. течна сладкарска сметана /неразбита/
                      1/2 ч.ч. прясно мляко
                      1 яйце
                      2 жълтъка
                      1/2 пак. канела
                      1/4 ч.л. настъргано индийско орехче
                      1 ванилия
                      ако не използваме българско крем сирене - добавете и 1/4 ч.л. сол

Започваме с добре разбиване на крем сиренето и захарта, постепенно прибавяме останалите продукти в реда, в който са изброени, като добре разбиваме след всеки нов. Получената смес изливаме върху основата и печем в предварително загрята фурна на 170 гр. за около час или докато се стегне центъра на сладкиша. /имайте предвид, че като го извадите още стяга и не е нужно да го прегаряте, само защото центъра ви се струва още твърде разпуснат/. 

Охладете на стайна температура и после за няколко часа в хладилника, сервирайте с останалата сладкарска сметана от 1/2 л. опаковка /=375 мл. след като извадите 1/2 ч.ч. за пълнежа/, като разбиете и шприцовате във формата на призраци или каквото друго решите, аз бях на хелоуинска вълна  Crazy
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия