Чушки за фризера

  • 738
  • 14
Обработвате ли чушките преди да ги сложите във фризера или само ги изчиствате и ги слагате Rolling Eyes
Виж целия пост
# 1
Топя ги във вряла вода , ако ще ги пълня, за да омекнат (по-малко място заемат) Peace
Виж целия пост
# 2
Аз само ги изчиствам и ги слагам. После ги вадя и веднага ги пълня
Виж целия пост
# 3
Ако са необработени, не се ли скапват при изваждането? Питам, понеже и аз се чудя как да ги пъхна...
Виж целия пост
# 4
Ако са необработени, не се ли скапват при изваждането? Питам, понеже и аз се чудя как да ги пъхна...

Не, просто поставени една в друга са готови и много удобни за пълнене. От години ги слагам така във фризера - измити и изтърбушени. Харесват ми повече от бланшираните.
А отделно в пликчета поставям нарязани на ситно за яденета и супи. Също са само измити без допълнителна обработка. Зимата са съвсем като пресни.
Виж целия пост
# 5
Слагам ги печени и обелени,сега пробвах печени необелени,казаха ми ,че лесно се обелват после,ама още не съм вадила  Rolling Eyes
Топя ги във вряла вода , ако ще ги пълня, за да омекнат (по-малко място заемат) Peace
Иначе бланширани и аз така  Peace
Виж целия пост
# 6
Ако са необработени, не се ли скапват при изваждането? Питам, понеже и аз се чудя как да ги пъхна...

Не, просто поставени една в друга са готови и много удобни за пълнене. От години ги слагам така във фризера - измити и изтърбушени. Харесват ми повече от бланшираните.
А отделно в пликчета поставям нарязани на ситно за яденета и супи. Също са само измити без допълнителна обработка. Зимата са съвсем като пресни.
Точна така правя и аз!
Виж целия пост
# 7
Слагам ги печени и обелени,сега пробвах печени необелени,казаха ми ,че лесно се обелват после,ама още не съм вадила  Rolling Eyes

Аз не бих казала, че лесно се белят, но пък като че ли са по-вкусни, т.е. повече приличат на току-що опечени чушки, запазват си аромата. Преди няколко години слагах небелени, но сега предпочитам обелените - по-малко разправия е с тях зимата. Но, опитай! Нали знаеш - на вкус и цвет................ Grinning
Виж целия пост
# 8
Аз само ги изчиствам и ги слагам. После ги вадя и веднага ги пълня

Така не ти ли заемат много място, нищо че са една в друга, стават обемни според мен  newsm78 ?
Виж целия пост
# 9
Така не ти ли заемат много място, нищо че са една в друга, стават обемни според мен  newsm78 ?

Според мен не заемат много място, нали се слагат една в друга.
Виж целия пост
# 10
Аз ги искам за пълнене
Виж целия пост
# 11
Аз ги искам за пълнене

Ами опитай тази есен да ги сложиш така - измити, подсушени, изтърбушени и сложени една в друга. В торбичка слагаш колкото бройки обикновено пълниш на едно готвене. Получават се две редички или три от чушки, които според мен не заемат кой знае колко място и са много удобни за пълнене, защото не е нужно да чакаш да се размразяват, а направо пълниш.Пък ако не ти хареса, догодина правиш по друг начин. Grinning
Виж целия пост
# 12
Мерси на всички Peace Grinning
Виж целия пост
# 13
Топя ги във вряла вода , ако ще ги пълня, за да омекнат (по-малко място заемат) Peace
и аз така,а печените ги прибирам обелени
Виж целия пост
# 14
Печени и обелени...и в промишлени количества, че с благоверния много обичаме, а на хубави печени чушки в буркан още не съм попадала
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия