Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Медицински комплекс „Д-р Щерев” - тема 8

  • 48 126
  • 748
Добре дошли в новата тема за МК "Д-р Щерев" Simple SmileСтари теми:Работно време:
Понеделник – Петък: от 8:00 до 20:00 ч
Събота и Неделя: от 8:00 до 14:00 ч
Денонощен режим на работа: Родилно отделение, Гинекологично отделение.Контакти:
Телефон: 02/ 920 09 01
Адрес: гр. София 1330, ж.к. Разсадника
ул. Христо Благоев №25-31
Има нов център -> Медицински център „Репродуктивно здраве Д-р Щерев“


Линк към секцията на МЦ "Репродуктивно здраве Д-р Щерев"-> http://shterevhospital.com/%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%BA%D0%BB%D1%83% … D0%B0%D0%B2%D0%B5Адрес: ул. „Ами Буе“ №54 в град София

Виж целия пост
# 1
Благодаря за темата.
Живот и здраве се надявам да родя второто си дете там, дано всичко е точно само. 😀
Виж целия пост
# 2
Записвам се и аз да ви следя. Лекарите са се ваксинирали и има нов лекар, една от стажантките, ако не се лъжа на др. Коновалова беше, ама не съм сигурна.
Виж целия пост
# 3
Това с ваксините ми е странно, ако всички до 1 са се боцкали....
Виж целия пост
# 4
Не ми се вярва чак да са всички, но предполагам, че една голяма част са го направили.
Виж целия пост
# 5
Здравейте!

Дълго мислих дали има смисъл да публикувам това тук, но вярвам, че моя отговорност е да разкажа какво ми се случи в Щерев - ако не за друго, то поне, за да си имате едно наум.
Надявам се да мога да отговоря на коментарите ви след това, но по неизвестни за мен причини админ блокира за втори път акаунта, който създавам тук определяйки го като "мултиакаунт"... Нямам представа защо. Всъщност създадох този си профил, само за да мога да разкажа преживяването си, но допускам, че и той ще бъде блокиран....

Ето я и нея:

Абсолютно безпроблемната ми бременност беше следенa от д-р Арабаджи в Щерев. Решение, което взехме без колебание, с идеята, че именно там ще получим най-добрата медицинска грижа и отношение. Така и беше в началото.
Първия ден след изтичане на 14-дневната ми карантина (заради Ковид) имах записан час за изследването фетална морфология, която се провежда между 19 и 23 г.с., за да установи налични малформации на плода, а в нашия случай и пола на бебето. Преборила първоначалната си тревожност, че нещо може да не е наред, отидох на прегледа спокойна. Спокойствие, което се стопи в момента, в който провеждащата изследването специалистка - д-р Искилиева  ми каза, че със сърцето на бебето има проблем. Не отговори конкретно на нито един от въпросите ми, които последваха – какво може да се направи, има ли възможност да се коригира вътреутробно, какви са шансовете да се случи най-лошото, а ме изпрати при друг специалист – кардиолог, който да направи последващото изследване на фетуса.
Няма да изпадам в подробности колко дълъг може да е периода от 2 часа между два прогледа в подобна ситуация и какви емоции може да изпита човек за това толкова кратко време.
Д-р Румен Маринов, който до края на живота си ще споменавам единствено и само с добро, заради човещината, която прояви към нас в този момент, ни прие и потвърди диагнозата посочена в документа, издаден ни в Щерев – хипопластично ляво сърце. Малко информация има по темата, но всичко с което се изчерпва е „състояние несъвместимо с живота“. Децата, диагностицирани с този синдром рядко оцеляват до раждането, а за тези, които успеят следват безброй операции, стартиращи от момента на появяването им на бял свят и приключващи... никога. Или поне до момента, в който сърчицето на тези деца не загуби тази толкова неравна борба.
За съжаление се оказа, че сме изтеглили най-късата от всички възможни клечки и решението в тази ситуация беше само едно – прекъсване на бременеността.  Тук вече трудно мога да опиша цялата буря от емоции, която последва – болка, страх, отричане, вина, съмнение – постъпваме ли правилно?
При всички положения обаче, вярвам, че наша обща отговорност е да даваме на децата, а на и себе си, шанс за пълноценен живот, дори това да ни струва много, ама много скъпо.
Естественото решение за нас в тази ситуация беше да се върнем в клиника Щерев и да поискаме именно там да бъде извършена процедурата. За тези, от вас, които не знаят какво представлява тя в един по-напреднал етап на бременността – предизвикано естествено раждане. Още в същия, безкраен 3-ти декември, се върнахме в клиниката за консултация с проследяващата ме АГ. Консултацията, ако може да бъде наречена така, се изчерпа с повторното ѝ, абсолютно безмислено обсъждане и никаква комуникация относно това, което следва. Бях изпратена с думите, че да, те могат да извършат процедурата, но по-добре да се насоча към Майчин дом и Тина Киркова, тъй като те разполагат с „по-голяма база“, пък и ще го направят за по-малко пари или безплатно. Излишно е в тази ситуация да коментирам, колко цинично да е да се говори за пари, както и че те не бяха абсолютно никакъв фактор в този момент -  явно това беше ясно само и единствено за нас като семейство, но не и за АГ-то, която ни изпрати с думите: „Нина, помисли - защо да ги даваш тези пари за нещо подобно. Да беше нещо хубаво да ги дадеш, празници идват...“.
Празници ли?
Прибрахме се и взехме решение в крайна сметка да задействаме процедурата колкото се може по-бързо именно в Щерев, където и до този момент вярвах, че нещата ще протекат по възможно най-добрия начин. За тези от вас, които се чудят дали не прибързахме – не, тъй като диагнозата беше потвърдена от 3-ма специалисти, всеки много добър в своята област. Всяко излишно движение в тази ситуация, всяка загубена минута, ни струваше риска да се забавим и да увеличим възможността нещата и за мен да не протекат по най-добрия начин.
На следващия ден отидохме, за да направим изследвания – кръвни и PCR тест, необходим за хоспитализация.
Тук ще пропусна грубото отношение на една недодялана дама в лабораторията, както и на касата, където се оказа, че е голям проблем, че искам картонче с листче за онлайн данните за проверка на изследванията....
Проведохме още една консултация с Арабаджи, в която тя отново индиректно започна да ме разубеждава да остана там, намеквайки ми и бидейки „абсолютно честна с мен“, че в определени ситуации, които биха могли да възникнат, те не биха могли  (заради „чисто юридически и законови спънки“) да реагират. Другия, абсурден за мен към този момент довод, беше: „аз се ангажирам по този начин само с родилки“ (тоест със здрави жени и бебета)  и „не мога да ти гарантирам, че ще бъда тук когато всичко започне и свърши“ (защото процедурата можеше да отнеме и дни). Отново беше изтъкната причината с парите (странно предвид това, че през изминалите месеци без проблеми съм заплащала всичките им частни платени прегледи и бях готова да заплатя невероятната сума от 2500 лв за нормално раждане... ), след което се съгласихме да бъда насочена към друго лечебно заведение, по-конкретно държавно, което разполага с „по-добра и голяма база, както и с голям екип, който може да реагира във възможните ситуации“.
 След няколко часово чакане в коридори и пред клиниката, бях информирана, че доктор Х от Тина Киркова, е потвърдил възможността цялото нещо да се случи, и е поканил пациентите да заповядат в понеделник сутрин (тоест два дни по-късно, понеже уикенд идва, нали...), без уговорка или запазен час...
Така и не стигнахме до Тина Киркова, зараси ужасяващите истории в интернет.... Сагата продължи в Майчин дом,  тъй като единствено там се съгласиха да ме приемат с втория ми положителен пср тест.... Но не там приключи, тъй като след 2-рия ден, в който ме лекуваха от Ковид (нямах симпоми и оплаквания), пожелах да си тръгна. 3 дни никой не предприе нищо, за да приключи този ад по-бързо - нито ми обясниха какво следва, нито кога ще започнат с процедурата...
В крайна сметка завършихме в АГ Селена Пловдив (представете си... от София - в Пловдив...) при най-невероятния лекар, при който се надявам един ден да родя (Дай Боже!) здравите си деца - д-р Даниел Ставрев.

Момичета, бъдете внимателни с Щерев. Ако трябва бъдете дори мнителни.
Да, за проследяване на безпроблемни бременности са супер, но нали отиваме в частни клиники точно заради сигурността, че ако нещо се случи те ще реагират адекватно? В моя случай те просто не пожелаха да го направят. Измиха си ръцете, използвайки безкрайно лицемерни доводи.
Това относно Щерев, няма да стъпя там никога повече....
Виж целия пост
# 6
Съжалявам много за всичко, през което сте  минала! Пожелавам Ви сила и здраве - да продължите напред и дано в най-скоро време да забременеете, износите и родите здраво бебе!
Поздравявам Ви за публикацията, малко хора имат смелост да споделят такава своя мъка. Сигурна съм, че ще помогнете на много хора по този начин.  През последната година и половина се убедих, че Щерев не е място за проследяване на бременност и раждане. Имам две познати, които родиха деца, които имат проблеми, заради техни грешки, пропуски от ФМ или заради тежко естествено раждане. Нека бъдещите майки да четат и да се интересуват, защото една такава грешка може да преобърне живота ви.

Успех, всичко при Вас ще се случи с времето, бъдете наистина много силна! За Д-р Румен Маринов мога да кажа само, че е уникален лекар и човек!
Виж целия пост
# 7
Съжалявам за всичко през което сте преминали! Желая ви много здраве и краткотрайна памет. Поздравявам ви за смелостта да разкажите за това, което сте преживели!

Аз родих началото на юни в Щерев и също останах потресена от отношението и условията.
Наистина не знам защо си причиних естествено раждане там.. искренно съжалявам за избора си, въпреки че моя лекар се държа човешки и случих на ок акушерка, всичко останало беше кошмарно.
Включително и не ми дадоха бебето над 12 часа, защото нямало място за мен в отделението.
Виж целия пост
# 8
Благодаря Ви много за милите думи! Heart

Силно се надявам, че занапред нещата ще се случват по по-добър начин, но истината е, че и безкрайно много се страхувам това да не се повтори отново. Дано 2021 е благосклонна към всички ни! Simple Smile
Потресена съм от системата, от циничността на лекарите, които всъщност посрещат новия живот...
Потресена съм от лицемерието на Арабаджи. Оказа се, че зад милата фасада се крие един безкрайно безразличен и дистанциран от пациентите си лекар...

Наистина бих била много щастлива, ако мога да помогна на поне една жена с историята си, която тук е силно съкратена. Такива неща се случват всеки ден, уви. Единственият избор, който имаме е да сме силни и да се надяваме на най-доброто. Simple Smile
Виж целия пост
# 9
Благодаря Ви много за милите думи! Heart

Силно се надявам, че занапред нещата ще се случват по по-добър начин, но истината е, че и безкрайно много се страхувам това да не се повтори отново. Дано 2021 е благосклонна към всички ни! Simple Smile
Потресена съм от системата, от циничността на лекарите, които всъщност посрещат новия живот...
Потресена съм от лицемерието на Арабаджи. Оказа се, че зад милата фасада се крие един безкрайно безразличен и дистанциран от пациентите си лекар...

Наистина бих била много щастлива, ако мога да помогна на поне една жена с историята си, която тук е силно съкратена. Такива неща се случват всеки ден, уви. Единственият избор, който имаме е да сме силни и да се надяваме на най-доброто. Simple Smile
Пълен ужас.
За съжаление лекарите масово са интересчии.
Нищо чудно да не й се е занимавало с Вас, за по-лесно прехвърля в друга болница.
С цел да запази репутацията си.
Лицемерна е, да. Определено.
Дистанцирана, не поздравява, ако й кажеш едно просто “добър ден” в коридора....
Виж целия пост
# 10
Nina, много съжалявам че сте преминали през това. През 2019 и аз преживях подобно нещо и буквално ми казаха да ходя да се оправям в друга болница. Мисля че е защото ако не се родят живи деца там им се сваля рейтинга за успешни раждания. Абсолютно ужасно е в такъв момент тепърва да търсиш лекар при който да отидеш.
Пожелавам тази година едно живо и здраво бебче!
Виж целия пост
# 11
Nina, много съжалявам че сте преминали през това. През 2019 и аз преживях подобно нещо и буквално ми казаха да ходя да се оправям в друга болница. Мисля че е защото ако не се родят живи деца там им се сваля рейтинга за успешни раждания. Абсолютно ужасно е в такъв момент тепърва да търсиш лекар при който да отидеш.
Пожелавам тази година едно живо и здраво бебче!

Благодаря Ви! Heart Силно се надявам, че ако не да го посрещнем, то поне ще го очакваме в края на тази година. Simple Smile

Да, аз също допускам, че се опитват да си пазят името, но не това е начина.
Друга реплика от страна на Арабджи, която вероятно ще помня до живот, беше: "Нина, ако се роди и изреве какво да го правя? Аз съм длъжна да се погрижа за него. Нашите специалисти не са подготвени за толкова недоносени бебета."  Реално тя не е длъжна, защото в диагнозата пишеше, че това състояние не е съвместимо с живота. Шанса такова бебе в 23 г.с. да се роди живоо, а след това и да оцелее повече от 2 минути е нищожен... До този момент, тъй като никой не ми беше дал пълна яснота относно процедурата, аз дори не мислех, че е възможно бебенцето да се роди живо... Мислех, че ще му прекъснат живота и ще предизвикат раждане... Така ми беше сервирано, така бях запозната с това, което следва.

Истината е, че Арабаджи се опита да съдейства с препращането ми в друга клиника, да ме свърже с конкретен лекар, но и от това нищо не излезе... Просто си представям облекчението им когато успеят да се оттърват от един такъв проблемен случай като моя...
Виж целия пост
# 12
Последните страници една добра дума няма за Арабаджи. 🤐 Ужас...
Виж целия пост
# 13
Nina, от сърце Ви пожелавам скоро да гушкате здраво, пухкаво бебе.

Не е истина как беше толкова прехвалена, превърнала се е в опериран от чувства човек.
Виж целия пост
# 14
Аз съм без думи!
Желая ви много здраве, сили и кураж!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия