Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Детето ми се уплаши.

  • 2 140
  • 8
Здравейте, момиченцето ми е на две и половина години. На нова година доста се уплаши от фойерверките, плачеше през цялото време и едва заспа. От тогава като чуе по-силен шум се стряска и почва да повтаря "Страх ме е, стах ме е!", иска постоянно някой да я носи. Разбира се ние обясняваме, че няма нищо страшно, че сме до нея... но нищо не помака и накрая започва да плаче. Никога до сега не е имала страх от нищо и много взе да ме безпокои това положение. Някой може ли да помогне със съвет, или решение, ако е минал по същия път.
Виж целия пост
# 1
Ще отмине периода. Бъсете нежни с нея.
Виж целия пост
# 2
Ще отмине периода. Бъсете нежни с нея.
За съжаление и ние бяхме така един месец след нова година, като момченцето ми беше на горе-долу същата възраст. После забравят, поне при нас така се получи.
Виж целия пост
# 3
Приспивам дребното (3) преди данданията и не разбира нищо от гърмежите. Голямото (5) вече е голямо и няма против. Това беше първата му незаспала нова година.

Сега първо опитайте да валидирате емоциите на детето, като ги отразявате, после кажете, че и вие сте се стреснала, "плюйте" в пазвите, предложете вода, покажете как да диша дълбоко през носа, накрая вече идва частта на обясненията, че няма нищо страшно, защото това е само шум, който след малко го няма, а вие сте си там заедно и сте си здрави и си играете, а този шум идва от еди си къде и показвате и разказвате подробно. Пак пие вода, диша и така тази тактика успокоява, обяснява и разсейва. Успех!
Виж целия пост
# 4
Да точно това правим, обясняваме, че е нормално да се страхува, че мама и татко също понякога се страхуват. Но когато сме си заедно в къщи нищо лошо не може да се случи, че това е посто шум дали от асансьора, дали от някоя кола...
Дано по скоро отмине.
Виж целия пост
# 5
Носете я, гушкайте я. Трябва й време.
Моята дъщеричка на подобна възраст се беше уплашила, разнасяхме се, прегръщахме се, мина.
Може би ще помогне, ако я разсмивате по-често, за да си набавя положителни емоции
Виж целия пост
# 6
Сега си спомних и аз първата заря на която бях с детето (1,5 годишно). Рева и той. Моята тактика за успокоение е да се скарам на тоя дето е пуснал зарята, да му се заканя "как смее да ми плаши детето", "че ще му търся и видя сметката на всеки, който ми плаши и ми е разплакал детето". Това не само при други случаи ми е вършело работа. Така малкия прави асоциация, че "мама е силна и по-силна от другия" и се успокоява, освен, че разбира, че "мама също не одобрява". Simple Smile
Някъде към 3-4 годишен вече му беше кеф да гледа зарята на НГ през прозореца, особено като разбира вече какво е празнуване, какво е НГ, и че всяка година има такова явление за половин час и после изчезва.
Виж целия пост
# 7
Здравейте!
И при нас (малкия е на 1г3м) все още има уплаха. Тук в София понякога вечер все още гърмят разни пиратки и той ги чува и се стряска, идва при мен, крие се и плаче. Когато се усетим навреме пускаме бързо музика или пеем на висок глас, за да не ги чуе. Но определено му остана уплах. Надявам се да премине.
Виж целия пост
# 8
Период е най-вероятно.
Гушкайте я,говорете с нея.
Малка е,нормално е.
Няма да забравя моят син как на две години и нещо се уплаши от едно малко сладко котенце.Мъкнах го на ръце(сина естествено) до нас,не искаше да слиза на земята.
От котета не се плаши вече много,но има някакъв ужас от малки кученца,а е вече на 14...
Ами...примирила съм се.Личната и невроложката казват,че всеки имал разни фобии.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия