Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Преди и след (home makeovers) - 3

  • 37 500
  • 263
# 15
МДФ ще се нарани лесно, ако няма покритие (ако е боядисано). Иначе просто няма как, наранява се покритието, което може да е  едно и също и при двата вида, а може и да е по-здрави при ПДЧ-то ( в твоя случай).
Виж целия пост
# 16
Предишната ми кухня беше с боядисани вратички МДФ мат. За близо 15-т години имаше само едно надраскване и то от елтехника с неговата стълба на чисто нова кухня.
Виж целия пост
# 17
Само си махнахме наличната кухня.
Всичко бе свалено внимателно, подарихме я.
Беше ок, просто не бе в "моя" цвят.

На мен ми предтои същото, сваляне на кухня и подмяна.
Тъй като помещението е общо дневен тракт с кухня и ще сменям настилка и врата, получих предложение да сложа нова настилка върху старата, която е комбинация от ламинати гранитогрес. Аз обаче искам да махна всичко и новат настилка да си е на чисто. Толкова ли трудно се кърти гранитогрес - около 4 кв., че всеки ми казва сложи отгоре?
Виж целия пост
# 18
Simple Smile Не е трудно къртенето, стига да разполагаш с мъжка сила и необходимите машини . ММ за няколко часа изкърти лята мивка, старите плочки в кухня и коридор и комина в банята.
Виж целия пост
# 19
Не е толкова трудно, но освен самото къртени, става много боклук, който трябва после да се изнесе. Не им се занимава. И на мен всички майстори ми предлагаха такова решение. Честно казано аз бих се съгласила, защото пода щеше да ми е още по-изолитан, но при мен не става, защото означаваше да сменя всички врати, включително и входната, а това нямаше как да стане.
Виж целия пост
# 20
Не  им се хамалосва на майсторите затова гледат лекото.Мъжа ми  си изкърти сам  банята и тоалетната.Двамата бяхме на боклука.....Зор , много боклук.После трябва и да се изравнява , което пак си трябва прецизност.А , така си имат основа , но доколко е удачно не съм сигурна.Аз не бих рискувала и майстора ни също беше на това мнение.
Виж целия пост
# 21
Кухненските шкафове се демонтират лесно. Единственото трудно бе термо-гръбчето, защото бе залепено (само това всъщност бе изхвърлено), всичко друго внимателно бе отвито / откачено.
Цялото помещение бе с ламинат като в частта "трапезарията" и "кухнята" бе нареден върху гранитогрес и имаше разлика в нивата.
Ламинатът се маха лесно, за няколко часа бе на събран на купчина. Гранитогресът бе по-сложен, някакво високо качество, почти всички плочките излизаха цели, като нови, около 10%  да сме изхвърлили... намерихме им предназначение на друго място. Оставихме само около 50 см за под бъдещите шкафове.
Боклуците и ги изхвърлиха майсторите, които сваляха и изграждаха стена (платихме за контейнер).
Всъщност гранитогресът го махнахме сами, защото едни майстори-специалисти като го видяха казаха: "задължително ще се повреди тръбата за парното, която минава отдолу, трябва да се включи и подмяна" (цената бе по-голяма от къртенето и водеше до разбиване и подмяна на настилката в коридора и замаската в хола и двете без забележки ). Пред нас пробваха да свалят една плочка и видяхме как излиза цяла.
Решихме, че ние ще сме много по-внимателни.
Предполагам се досещате, че те не стъпиха повече в къщи и никакви поражения нямаше по инсталацията на парното.
Виж целия пост
# 22
И аз да попитам за бойлера? Шкафчето под прозореца от същата серия ли е?
Витринките и този стил никак не са моето, но ви се е получило добре.
Бойлерът по моите първоначални скици трябва да е "скрит" с 2 ПДЧ или МДФ парчета като в шкаф, но и така ако остане не ми пречи по никакъв начин. Все пак, важното в случая е, че вече имам кухня в къщата и не трябва да ходя да готвя чак в задният двор. Simple Smile А шкафчето под прозореца е кош за пране от Юск. 😄 "Серията " шкафове съм ви прикачила от брошура в предишната тема, с ценоразпис дори. Шкафовете са МДФ с бяло, яко покритие, не е боя. Много трудно се пробива дори с дрелка, изпробвано. Не е както казват по-нагоре, че се драска лесно. Повярвайте, щом на дрелката и беше трудно да пробие... 😁 Прозореца го намалихме заради печката, когато се готви пръска. Така е по-чисто. Някой попита кой е махал старата кухня - стара кухня не е имало, имаше мазилка и дюшеме. Ние сме си къртили всичко. Купувате си един къртач и започвате. До преди няколко години нямахме баня в къщата и откакто ни я "осра" уж майстор - наш роднина, си правим всичко сами. Трагедия направи просто.. като започнем, че няма реален сифон който да спира въздуха от канала, а има само клапа, която не върши никаква работа и лятото мирише неприятно, до това, че налепи плочките с неравни фуги, слагайки кибритени клечки вместо кръстчета... около сифона някакви парчетия плочки напасвани... Няма никакъв наклон към "сифона" и водата се задържа около тоалетната и под мивката... Басейн. Simple Smile Но бяхме млади и зелени с мъжа ми, на по 24 години. Simple Smile Викаме си, роднина е, ще го направи добре. Все пак е по- добре от това да се къпеш в баня в задният двор зимата, но не това исках. Исках като се направи веднъж да е направено и да не се пипа. Simple Smile  И сега това лято ни очаква отново къртене, копане, оправяне на тръби, слагане на нормален сифон, нови плочки, които сами ще си лепим по-добре от "майсторите". Не е трудно нито полагането на паркет, нито лепенето на плочки, нито която да е "майсторка" работа и няма нищо "майсторско"в тях. Абе ако искаш нещо да ти е хубаво, трябва сам да си го правиш. С това впечатление съм останала. И никога няма да викам майстори за в бъдеще. Става по-бавничко, но като го правиш знаеш, че го правиш за себе си. 😊
Виж целия пост
# 23
Хубаво ви се е получило, поздравления! Но не съм съгласна с обобщението за майсторите. Съжалявам, че сте имали лош опит, но то е защото не сте попаднали на професионалист, който да си разбира от работата. Аз съм се нагледала на простотии "направи си сам", защото не е голяма философия... Има сръчни хора, които правят всичко с табиет, както се казва. Но има и такива, които просто не трябва са се захващат сами.
Виж целия пост
# 24
Много сте мили, благодаря ви за отговорите. Аз ще сменям врати, но няма да сменям настилка на коридора и се притеснявам, че нова настилка върху съществуваща все пак ще направи разлика в нивата и не знам дали преходна лайсна ще може да я обере.

Вкъщи с ремонтите се занимавам аз - щадя си нервите Grinning

Друго нещо, което от половин година гледам са настилки - минах през естествен паркет, SPC, хидроламинат. Общо взето и трите мога да ги намеря на около 60-70+ лв за квадрат. Искам да е една настилка в целия тракт и тук идва чуденето предвид, че има и кухня. Много добри отзиви първоначално чух за SPC, в последствие се появиха и други, които ми казват - махни го тоя винил, топъл е, устойчив е, ама е и тънък - 0.6.
Дървото е хубаво, но по-меко като материал и податливо на вода. Хидроламинат - никой нищо не ми казва.

Всеки опит от вас ще ми е по-полезен от специалистите, които вече почнаха да си противоречат.
Виж целия пост
# 25
Аз рискувах и сложихме  висок клас ламинат в целия апартамент, като няма прекъсване на настилката, т.е. без преходни лайсни. Обаче отзиви не мога да дам, защото е на 4-ри месеца само:).  Имам само едно килимче пред врата на банята, защото там излизаме с мокри крака. За сега зимата е била сравнително суха, та не мога да дам отзиви в коридора как ще е. Пред кухненския тракт много зависи от самите ползващи дали ще се мокри или не. Ако не дай си боже се скъса връзка и направи наводнение два реда плочки не биха спасили останалия ламинат/паркет.
Виж целия пост
# 26
Ако се сложи настилка върху старите плочки, ще има разлика в нивата и преходна лайстна да се сложи пак има дразнещ момент- поне за мен. И в други теми съм писала и снимки съм качвала, в холокухнята сме с ламинат с фаска, пета година го ползваме и съм доволна. И шишета с вода съм разливала, и леген съм обръщала, слава богу няма поражения. Е тук таме има разни точки от изтървани чаши, чинии или др.предмети ама са миниатюрни и не дразнят. Много исках естествен паркет ама сумата излизаше около 3 1/2 по висока отколкото ни излезе с ламинат.
Виж целия пост
# 27
Ние сме с влагоустойчив ламинат навсякъде, включително кухня и перално помещение. Докато довършвахме ремонта, майсторът проби тръба на парното. Два пръста вряла вода се изля (в продължение на 10 минути и после още час-два, докато я попия) върху ламината, под шкафове, гардероби и под самия ламинат, защото още не бяхме сложили свързващите лайстни. Една интериорна врата се наду в долната част. Поражения по ламината - 0. Чак не е за вярване. Явно има значение какъв клас е.
Виж целия пост
# 28
Седем години живях в жилище с ламинат навсякъде. Само пред банята има лек проблем от водата (има килимче), в кухнята не.
Виж целия пост
# 29
Много ви благодаря за подробната информация, дами Flowers Hibiscus
Все повече си затвърждавам, че така и така ще махам врати, сменям кухня и настилки, най-добре да махна настоящия гранитогрес и ламинат и да направя всичко чистичко Grinning Така или иначе след години, както се казва - живот и здраве, ако ще се променя нещо, да е направено като хората, а не голямото изриване.

Досега постоянно подминавах идеята за ламинат с хидрофобна обработка, но ще се поинтересувам повече - може би това е материалът с най-много цветове за избор. До към 90-100 лв може да се намери и естествен трислоен паркет, обаче пък вариантите, които наистина ми харесват са около 200. Освен дневна, ще сменям пода и на 2 броя спални и ще стъпи толкова солено само настилката, че май ще си го спестя.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия